Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Piráti - informace o tématu

Vltavská filharmonie, Zdeněk Hřib, primátor

Dalibor Martínek: Co je za bojem o Prahu? Piráti nezvládli prohru. A taky 90 miliard korun

Není úplně jasné, co je na výsledné volební situaci v Praze pro Zdeňka Hřiba a Jana Čižinského nepochopitelné. Prostě prohráli volby. Piráti skončili třetí, Čižinského aktivisté čtvrtí. Předběhla je ODS, která si v Praze říká Spolu, druhé je ANO. Tak proč už si pět týdnů kladou lůzři všelijaké podmínky, utvářejí jakési koalice?

Přečíst článek

Klára Dostálová: Nový stavební zákon je paskvil. Vláda rezignovala na urychlení výstavby

Přečíst článek

Jana Havligerová: Svoboda versus Hřib. Mač, ve kterém na vítěze radši nesázejte

Přečíst článek
ČEZ, sídlo

Lukáš Kovanda: Akcie ČEZ citelně rostou, neboť Piráti „odpískali“ spornou zpětnou daň z mimořádných zisků

Přečíst článek
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Piráti trvají na „válečné dani“ i pro menší banky. Zavádět ji ale nakonec chtějí až pro příští rok

Koaliční Piráti nakonec neuplatní svůj pozměňovací návrh, který by zavedl daň z mimořádných zisků už pro letošní rok. Ve sněmovně to oznámil předseda pirátského klubu Jakub Michálek v rozpravě nad druhým čtením vládního daňového balíčku, do kterého chce vláda novou daň vložit. Návrh vyvolal debatu ohledně možné retroaktivity, tedy zpětné účinnosti.

Přečíst článek
Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti)

Dalibor Martínek: Proč se v Česku nestaví byty? Bartoš působí jako mluvka, stavební zákon někam „zašantročil“

Na nový stavební zákon, který by urychlil výstavbu bytů, se v Česku čeká roky. Teď je situace taková, že stavebníci obíhají úřady a dlouhé roky neznají výsledek rozhodování úředníků. Zákonné lhůty se nedodržují, postih za to není, získat stavební povolení trvá běžně i deset let. Výsledkem je, že mladí nemají kde bydlet, ceny bydlení šíleně rostou, a na vládní úrovni se spí. Může za to trh, nebo vláda, kde hledat viníka, ptá se komentátor newstream.cz Dalibor Martínek.

Přečíst článek
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Lukáš Kovanda: Piráti trvají na mimořádné dani už za letošek. Hrozí propad akcií ČEZ i bank a miliardy ztrát akcionářů

Piráti stále trvají na zavedení daně z mimořádného zisku uvalené už na letošní zisk. Ministr financí Zbyněk Stanjura přitom ve středu uvedl, že se kloní spíše k variantě daně vypočítávané až ze zisku příštího roku. Stanjurovo středeční prohlášení uklidnilo pražskou burzu, na které se obchoduje hned několik akciových titulů, na něž se daň má vztahovat. Pokud by Piráti svůj požadavek uplatnili, efekt bude zcela opačný, varuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Volby do poslanecké sněmovny 2021

Volby by v srpnu vyhrálo ANO před ODS, posílila podpora třetí SPD

Sněmovní volby by v srpnu vyhrálo hnutí ANO s 29 procenty hlasů před ODS se 16 procenty a SPD se 14 procenty. Piráti by dostali 11,5 procenta, ČSSD pět procent. Další strany by pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do sněmovny nepřekročily, a to včetně nyní sněmovních uskupení STAN, TOP 09 a KDU-ČSL. Vyplývá to z volebního modelu agentury Median.

Přečíst článek
premiér Petr Fiala

Politický diář Jany Havligerové: Plzeňští Piráti a zástupci STAN otevřeli Pandořinu skříňku

Premiér Petr Fiala se po návratu z královského pohřbu Alžběty II v Londýně pochlubil, že si krátce pohovořil s novým anglickým králem a stihl se pozdravit také s americkým prezidentem Joe Bidenem. Pěkné. Jen jestli má na Karla a Pepu také čísla na mobil. Andrej Babiš by si je určitě přivezl.

Přečíst článek
ministr Válek

Politický diář Jany Havligerové: Vládní zmatky, každodenní čtení na pokračování

Aktuální dění na naší politické scéně pravidelně pro Newstream hodnotí politická komentátorka Jana Havligerová.

Přečíst článek
Klára Dostálová, exministryně pro místní rozvoj

Exministryně Klára Dostálová: V boji o stavební zákon vítězí starostovská lobby

Asi podlehl starostům, říká o ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi exministryně stejného resortu Klára Dostálová. Bartoš avizoval, že bude měnit stavební zákon minulé vlády, který má začít platit v polovině příštího roku. Zákon, který developerům nahání husí kůži. Jaké změny chce a proč?

Přečíst článek
Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš

Pirát Bartoš obhájil post šéfa strany, bude silnější

Znovuzvolený předseda PIrátů Ivan Bartoš, kterého dnes na další dva roky potvrdili jeho spolustraníci ve funkci, má nyní silný mandát pro působení ve vládě, uvedl předseda Starostů Vít Rakušan.

Přečíst článek
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Jana Havligerová: Piráti jsou jeden hot a druhý čehý

Frustrace Pirátů z volebního debaklu neklesá. Naopak, v předvečer volebního sjezdu strany se vystupňovala v nevybíravou hádku nejen o to, kdo za tristní výsledek může, ale i o to, komu jde o koryta. Samozřejmě pod hlavičkou ušlechtilé debaty na téma autenticity strany a kumulace funkcí.

Přečíst článek
Ivan Bartoš a Vít Rakušan

Jana Havligerová: S Piráty mohou být ve vládě potíže

Konec spekulacím. Piráti se jednoznačně rozhodli pro vstup do vlády. Účast ve vnitrostranickém referendu byla rekordní, pro koaliční smlouvu pěti stran bylo 888 z 1082 hlasujících. Pro vznikající kabinet je to blahodárné rozhodnutí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Tornáda🌪️🌪️🌪️ jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno až tři tornáda ročně. V posledních dvou letech po silném tornádu na jižní Moravě bylo odhaleno tornád více, ale spíše než klimatická změna mají na počet zaznamenaných tornád vliv média, uvedl meteorolog Petr Zacharov z Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd ČR. Meteorologové se dle něj díky tomu v posledních dvou letech rychle dozvěděli i o těch nejslabších tornádech, které se v Česku vyskytly.
Průměrná výše výkupného, které firmy zaplatily 🖥️🖥️🖥️hackerům za odblokování svých počítačových systémů, se za poslední rok zvýšila pětkrát na dva miliony dolarů, tedy asi 47 milionů korun. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů na obnovu systémů. Ty bez započítání výkupného dosáhly 2,73 milionu dolarů, což je nárůst téměř o milion dolarů. Vyplývá to z globálního průzkumu bezpečnostní firmy Sophos mezi 5000 vedoucími pracovníky v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT, který byl proveden mezi lednem a březnem letošního roku. Číst více
Statisíce fanoušků přišly v sobotu večer na pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiro na bezplatný koncert pod širým nebem americké zpěvačky Madonny a proměnily rozlehlý písečný pás v obrovský taneční parket. Město odhadlo, že 65letou popovou hvězdu si přišlo poslechnout 1,6 milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Brazilský koncert uzavřel turné Celebration, které královna popu odstartovala loni v říjnu v Londýně.
Madonna
Madonna profimedia.cz
Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) není ❌❌❌proti výstavbě dostupného nájemního bydlení na zemědělské půdě, stavět by na ní ale měly obce, nikoli soukromí developeři. Hladík to uvedl v rozhovoru s ČTK. Vládní novelu omezující výstavbu na nejkvalitnější zemědělské půdě v pátek schválila Sněmovna. Právnické osoby, tedy právě soukromí developeři, mohou za určitých podmínek na stavbu dostupného bydlení získat i státní dotaci.
Dělníkům při stavbě metra D v úseku mezi Pankrácí a Olbrachtovou zbývá prorazit desítky metrů tunelu spojujícího trasu D s linkou C a odstavný tunel. V jedné části pak ještě dokončují ražbu tunelu do jeho finální velikosti. Ražby pak budou pokračovat rovněž ve stanicích. Nyní stavbaři pracují na izolacích v takzvaném sekundárním ostění již vyražených objektů metra D. Hotová je stavební jáma pro budování přestupu mezi obchodním centrem a stanicí Pankrác D.  Provoz pražského metra začal před 50 lety.
Snižování úrokových sazeb ČNB zohledňují banky ve svých spořicích produktech. Řada z nich opět snížila základní sazby či upravila podmínky pro jejich poskytnutí. Nejvyšší sazba na spořicím účtu ale stále jen lehce převyšuje šest procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu. Česká národní banka ve čtvrtek opět snížila sazby o půl bodu na 5,25 procenta. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme