Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Personálie. Změny ve vedení firem

Martin Baláž se od 1. prosince 2022 posune ve společnosti Prologis na pozici senior viceprezidenta, country managera pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Martin Baláž ve společnosti Prologis povýší od prosince na senior viceprezidenta

K významnému kariérnímu posunu dochází v týmu pro středoevropské trhy developerské společnosti Prologis. Martin Baláž, od roku 2019 působící na pozici country managera pro Českou republiku a Slovensko, přijal novou roli s rozšířenou působností. Od 1. prosince se posune na pozici senior viceprezidenta, country managera pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Jeho přímým nadřízeným bude Paweł Sapek, senior viceprezident společnosti Prologis a její regionální ředitel pro střední Evropu, uvedla firma.

Přečíst článek
KPMG

KPMG jmenovala čtyři nové partnery

Eva Bláhová, Pavel Gorel, Petr Kuna a Barbora Šíblová rozšíří od října řady partnerů KPMG Česká republika. Bláhová bude dál rozvíjet obchodní příležitosti, Gorel daňové, právní a imigrační služby a Kuna se Šíblovou oblast auditu. Šíblová navíc zodpovídá za růst kanceláří v Brně a Ostravě.

Přečíst článek
Jan Sadil

„Táta hypoték“ Jan Sadil odchází z ČSOB. Nahradí ho Martin Jarolím

Dosavadní člen představenstva ČSOB zodpovědný za drobné střadatele Jan Sadil se po vzájemné dohodě rozhodl skupinu k 30. září opustit. Na jeho místo od Nového roku nastoupí Martin Jarolím (na snímku níže).

Přečíst článek
Boris Šťastný končí ve vedení Alzheimer Home

Boris Šťastný končí ve vedení Alzheimer Home

Bývalý poslanec ODS Boris Šťastný založil dnešní síť zařízení se zvláštní péčí v roce 2015 spolu s Milanem Šedivým. O tři roky později vstoupila do Alzheimer Home investiční skupina Penta, která začala síť alzheimer center postupně rozšiřovat a zároveň propojovat s Penta Hospitals.

Přečíst článek
Nový šéf Fortuny Victor Corcoran

Fortunu povede Victor Corcoran, přichází z irské sázkovky Paddy Power

Skupinu Fortuna Entertainment Group ve střední a východní Evropě od poloviny září nově povede Victor Corcoran. Rodilý Ir naposledy působil jako CEO společnosti Paddy Power Online, která patří pod jednoho z největších globálních hráčů na sázkovém trhu Flutter Entertainment Group, uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Přečíst článek
Podíl PPF v operátorovi O2 překročil 90 procent. Investiční skupina přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů.

Ladislav Bartoníček končí v čele dozorčí rady. Nahradí ho Lubomír Král

V čele dozorčí rady českého mobilního operátora O2 skončil její dosavadní předseda Ladislav Bartoníček. Skupina PPF, která je vlastníkem firmy, na jeho místo dosadila Lubomíra Krále, který je společně s Vladimírem Mlynářem členem představenstva skupiny PPF. Upozornil na to server Lupa.cz. Bartoníček, který je od roku 2007 minoritním akcionářem PPF, z rady odstoupil.

Přečíst článek
Jaroslav Kysela (40) je od srpna novým CEO společnosti Cyrrus.

Hatlapatku v čele Cyrrusu střídá Jaroslav Kysela

Novým generálním ředitelem investiční společnosti Cyrrus se s účinností od 1. srpna 2022 stal Jaroslav Kysela (40). Předchozím ředitelem společnosti byl Marek Hatlapatka, který nadále působí ve skupině Cyrrus Group, kde řídí strategický rozvoj a především služby korporátního poradenství, uvedl Cyrrus.

Přečíst článek
Jan Herodes

Grip Digital povede Jan Herodes. Vývoj her chce dostat na jiný level spolupráce se špičkovými studii

České vývojářské herní studio Grip Digital bude řídit Jan Herodes, ikona a veterán gamingového průmyslu v Česku. Od jeho jmenování si firma slibuje další růst a rychlejší rozvoj své byznysové strategie co-developmentu her.

Přečíst článek
banka, bankéř, finance

Pětapadesátiletého vyhodili z banky, že je starý. U soudu chtěl miliony

Londýnská Citibank zatím skoro tři miliony liber odškodného platit nemusí. Vyhozený zaměstnanec se stížností na ageismus neuspěl.

Přečíst článek
Antonio Pasquale, Mattoni

Šéf Mattoni povede Evropskou asociaci výrobců minerálních vod. Chce prosadit zálohový systém

Šéf společnosti Mattoni 1873 Alessandro Pasquale míří do čela Evropské asociace výrobců minerálních vod (NMWE). Jako její prezident se zaměří na ochranu a propagaci kvality přírodních minerálních vod a bude usilovat o cirkularitu nápojového průmyslu.

Přečíst článek
Liam Casey se stane od 1. července 2022 novým generálním ředitelem Billy v Česku.

Billa ČR zhruba po roce mění generálního ředitele, bude jím Liam Casey

Ve společnosti Billa Česká republika se zhruba po roce mění obsazení pozice generálního ředitele, od 1. července na ni nastoupí Liam Casey. Zodpovědný bude mimo jiné za řízení obchodní strategie firmy, strategický marketing, nákup, expanzi, lidské zdroje i další oblasti. Dosavadní ředitel Dariusz Tomasz Bator, který se funkce ujal loni v září, ze společnosti odchází. Billa, která je součástí mezinárodního obchodního řetězce Rewe, to oznámila v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pražská burza dnes posílila. Index PX 📈 zpevnil o 0,49 procenta na 1563,43 bodu. Vzhůru mu pomohly především akcie polostátní energetické skupiny ČEZ. Opačný vliv na index měla hlavně banka Moneta. Vyplývá to z údajů na webu burzy.
Téměř šest měsíců po parlamentních volbách v Nizozemsku se uskupení čtyř stran včetně krajně pravicové Strany pro svobodu (PVV) vítěze voleb Geerta Wilderse 🤝 dohodlo na vytvoření vlády. Podle agentury Reuters to dnes v Haagu oznámil Wilders, který se ale nestane premiérem. 
Německá finanční společnost Commerzbank má za sebou nejlepší kvartál od začátku roku 2011. Čistý zisk 📈 zvýšila v prvních třech měsících roku o 29 procent na 747 milionů eur (18,5 miliardy korun), což je více, než se čekalo. Banka to uvedla dnes na svém webu. Zvýšila zároveň výhled čistých úrokových výnosů na celý rok.
⚠️ Slovenský premiér Robert Fico byl dnes po výjezdním zasedání vlády v Handlové několikrát postřelen a jeho život je ohrožen. Informoval o tom Ficův facebookový profil s tím, že premiéra převáží vrtulník z Handlové do nemocnice v Banské Bystrici. Agentura Reuters uvedla, že podle mluvčí nemocnice v Handlové byl Fico při vědomí a jeho životní funkce byly stabilizovány. Číst více
Za atentát označil mluvčí slovenského ministra vnitra Matej Neumann útok na premiéra 👨 Roberta Fica, kterého dnes postřelil útočník, jehož policie zadržela. Informovala o tom slovenská média. 
⚠️ Slovenský premiér Robert Fico byl dnes podle listu Denník N postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi mezi lidi. Pravděpodobného útočníka policisté zadrželi, napsal list. Podle slovenské televize ministerského předsedu převážejí do nemocnice v Banské Bystrici. Číst více
Vláda dnes  přerušila projednávání zákona o podpoře bydlení. Po jednání kabinetu to novinářům řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Podle něj je třeba vyřešit rozpory, které kolem zákona přetrvávají, bude to vyžadovat mimo jiné jednání se samosprávami. Zákon by měl vytvořit systémovou podporu pro osoby ohrožené bytovou nouzí.
Americká vláda poskytne další 2️⃣ miliardy dolarů (45 miliard korun) na nákup zbraní pro Ukrajinu, oznámil dnes na tiskové konferenci v Kyjevě americký ministr zahraničí Antony Blinken. Podle agentury AP jde o střednědobou a dlouhodobou pomoc pro zemi bránící se ruské agresi už déle než dva roky. 
Bývalá plzeňská kasárna Slovany o rozloze 3️⃣5️⃣ hektarů se mají do roku 2041 změnit v moderní zelenou čtvrť s 3200 byty, školou, dvěma školkami, obchody a kancelářemi. Více než třetinu má tvořit zeleň. Majitel největší rozvojové plochy ve městě, APB - PLZEŇ a.s., tam hodlá investovat 15 až 20 miliard korun podle inflace. 
Zástupci členských zemi EU se dnes v Bruselu  shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle unie šíří ruskou propagandu. Jde také o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda. Sankce se dotknou také mediální platformy RIA Novosti, a listů Izvestija a Rossiskaja Gazeta.
Reklama
Reklama
Doporučujeme