Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rozjel Wolt na Slovensku, teď bude Tomáš Beniak řídit jeho expanzi i v Česku

Český Wotl má nového šéfa, Tomáše Beniaka (na snímku) ze Slovenska
Wolt, užito se svolením
 ČTK

Šéfem české pobočky Woltu se stal Tomáš Beniak, který vede Wolt také na Slovensku. A klade si nemalé cíle. Do roka chce dostat Wolt na pozici jedničky na českém trhu rozvážkových služeb.

Reklama

Wolt v Česku vedl do května loňského roku Jan Foret, který se od srpna stal ředitelem cestovní agentury Invia.cz. Post šéfa Woltu v Česku byl poté několik měsíců neobsazený. 

Wolt nyní poskytuje služby ve 36 městech v ČR a jejich počet by chtěl letos rozšířit o další desítky větších i menších obcí. „Expanze do dalších regionů je samozřejmě logickým krokem k tomu, jak se dostat k co nejvíce zákazníkům. Ve Woltu to ale vždy děláme také s úmyslem podpory regionální ekonomiky a menších místních obchodů a restaurací,“ řekl nově jmenovaný šéf českého Woltu Tomáš Beniak. Podle něj 86 procent partnerů Woltu jsou nyní menší firmy.

Novými majiteli Packety, vlastníka Zásilkovny, jsou fond CVC a Emma Capital

Zásilkovna míří do nových rukou, 35 procent bude patřit Šmejcovi

Novými majiteli české firmy Packeta, která vlastní Zásilkovnu, je konsorcium globálního fondu CVC Capital Partners a skupiny Emma Capital, jejímž majitelem je dosavadní ředitel skupiny PPF Jiří Šmejc. CVC bude mít 65 procent, Emma Capital zbylých 35 procent, informoval mluvčí Emma Capital Pavel Zuna. Výši kupní ceny ani jedna ze stran nesdělila.

Přečíst článek

Ambice novému vedení nechybí

Wolt chce dále posilovat svou pozici v krajských městech a stát se do roka jedničkou na trhu. Plánuje rovněž rozšíření nabídky dostupných supermarketů. Nyní spolupracuje se supermarkety Albert, Tesco, Penny a Delmart. „Pro dosažení lepší pozice na trhu je naprosto klíčové, abychom posílili nabídku, kterou najde náš zákazník v aplikaci. A nejde jen o skvělý výběr jídel, ale taky o další produkty. Snažíme se ve Woltu vytvořit největší obchodní dům v kapse,“ doplnil Beniak.

Beniak do Woltu přišel na začátku roku 2021. Během působení ve vedení slovenské pobočky se služby firmy rozšířily ze čtyř na zhruba 70 měst. Tým interních zaměstnanců se rozrostl z deseti na 170.

Wolt v Česku spolupracuje s více než 7000 kurýry. Zákazníci si mohou donáškovou službou objednat jídlo z restaurace, ale také třeba nákup ze supermarketu či menších obchodů s potravinami, drogerií, květinami i dalším zbožím.

kurýr Woltu v Praze

Neklid ve Woltu pokračuje. Firma zvýší odměny, část kurýrů bude znovu stávkovat

Rozvážková společnost Wolt navýší minimální odměnu za objednávku, kterou v ČR dostávají její kurýři. Informovala o tom mluvčí společnosti Jana Jarošová. Částka by se měla navýšit o deset až 20 procent podle toho, v jakém regionu pracují. Vedení firmy to uvedlo po úterním jednání s kurýry, kterého se zúčastnili i zástupci organizátorů protestu z minulého týdne.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme