Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šéfka České bankovní asociace po třech letech končí

Šéfka České bankovní asociace po třech letech končí
Česká bankovní asociace
 nst
nst

Monika Zahálková opouští Českou bankovní asociaci (ČBA). V pozici výkonné ředitelky byla víc než tři roky a v době jejího působení došlo k zásadnímu rozvoji asociace, oznámila ČBA.

Reklama

V ČBA Educa  Zahálková nastartovala nové projekty v oblasti finančního vzdělávání a posílila význam a vnímání asociace. Úspěšně působila v době pádu Sberbank a napadení Ukrajiny. Podílela se na rychlé pomoci lidem z Ukrajiny, a to usnadněním otvírání účtů v českých bankách.

Velkého posunu dosáhla i v oblasti kyberbezpečnosti. Díky kampani #nePINdej! se o rizicích spojených s útočníky dozvěděly miliony lidí, a kampaň se tak stala nejúspěšnějším počinem svého druhu. Významným krokem bylo i spuštění interaktivního a rychlého přehledu informací o vývoji ekonomiky a bankovního sektoru, webu ČBA Monitor.

„Moje mise v ČBA je splněna a jsem ráda za to, co všechno jsme za dobu mého působení zvládli. Vytvořila jsem kolem sebe tým skvělých lidí, kteří mi při plnění mých úkolů významně pomáhali. Teď cítím, že je čas přijmout nové výzvy, a rozhodla jsem se rozvíjet svou kariéru novým směrem," řekla Monika Zahálková. 

„Za jejího působení došlo k modernizaci asociace, jejímu zviditelnění u odborné i široké veřejnosti. ČBA hraje díky ní důležitou roli v oblasti kyberbezpečnosti a odborného vzdělávání v oblasti financí,” uvedl Jan Juchelka, prezident České bankovní asociace.

Ve funkci výkonné ředitelky ČBA byla Zahálková od října 2020. Má více než 20 let zkušeností z oblasti Corporate Governance. Od roku 2001 působila jako výkonná ředitelka a členka Řídícího výboru Czech Institute of Directors a od roku 2014 byla jeho jednatelkou. V letech 2018 a 2019 byla členkou představenstva mediálního domu Economia. Od roku 2021 je členkou Garančního systému finančního trhu.

Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace

Monika Zahálková: České banky pomohly zmírnit covidovou krizi

Chci, aby se finanční gramotnost vyučovala na základních školách, říká ředitelka České bankovní asociace Monika Zahálková v rozhovoru pro newstream.cz. Asociace kromě toho nyní chystá novou statistickou platformu a pomáhá bankám s ESG. „Během krize si banky uvědomily svou celospolečenskou roli. A chovaly se neskutečně vstřícně,” říká Zahálková. I proto nejsou dopady covidu do bankovního sektoru tak negativní. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hacker (ilustrační foto)

Muži chtějí vydělat, ženy románek. Kyberpodvodníci jsou stále rafinovanější, říká policejní expert

Přečíst článek
Bankovní asociace mírně zhoršila výhled ekonomiky pro letošní rok. Bude lehce nad stagnací

Bankovní asociace mírně zhoršila výhled ekonomiky pro letošní rok. Bude stagnovat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme