Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lufthansa vymění téměř celé představenstvo

Lufthansa, ilustrační foto
Lufthansa
 ČTK

V atmosféře stávkujícího pozemního personálu Lufthansy společnost obměňuje téměř celé představenstvo.

Reklama

Německá letecká společnost Lufthansa vymění do konce června téměř celé představenstvo a jeden post v tomto rozhodčím orgánu zruší. Odstoupí i její finanční ředitel Remco Steenbergen. Firma s překvapivým oznámením vystoupila ve čtvrtek večer. Od nového a zmenšeného týmu představenstva si společnost slibuje nové impulsy.

Z představenstva k 1. červenci odejdou čtyři ze stávajících šesti členů. Napříště jich v něm bude zasedat jen pět.

Podle harmonogramu letos končí funkční období Harryho Hohmeistera a Detlefa Kaysera. Ve stejnou dobu po vzájemné dohodě odcházejí Christina Foersterová a Remco Steenbergen. 

„Po úspěšném překonání koronavirové krize, následném oživení letecké dopravy a hospodářském obratu vstupuje skupina Lufthansa do další fáze svého firemního rozvoje reorganizací představenstva,“ uvedla společnost. „Interakce s našimi zákazníky, investory a partnery, stejně jako spolupráce v rámci skupiny Lufthansa vyžaduje silného týmového ducha více než kdy jindy. To očekáváme i od našeho nového týmu výkonné rady,“ dodala.

Lufthansa vlastní letecké společnosti Austrian Airlines, SWISS či Eurowings. Tento týden musela velká německá letiště kvůli stávce pozemního personálu Lufthansy zrušit stovky letů, problémy měly i spoje s Českou republikou.

Lufthansa (ilustrační foto)

Rekordní léto pro Lufthansu. Dopravci vzrostl meziroční zisk o 31 procent, pomohly dražší letenky

Návrat chuti cestovat a dražší letenky zařídily německé letecké společnosti Lufthansa druhé nejlepší čtvrtletí v historii. Provozní zisk firmy za období od července do konce září vzrostl meziročně o 31 procent na 1,47 miliardy eur (36,3 miliardy korun) a byl mírně nad odhady. Firma uvedla, že má před rušnou vánoční sezonou dostatek rezervací. Potvrdila také výhled na letošní a příští rok.

Přečíst článek

Lufthansa, ilustrační foto

Levné letenky? Zapomeňte, říkají šéfové Lufthansy i Ryanairu

Ceny letenek se již nikdy nevrátí na úrovně z doby před příchodem pandemie nemoci covid-19. Uvedl to šéf největší německé letecké společnosti Lufthansa Carsten Spohr. Ceny letenek nižší než 20 eur (zhruba 500 korun) označil za nedostatečné a nezodpovědné.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme