Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Personálie. Změny ve vedení firem

solární panely

Padlý energoholding Malina nově vede krizový manažer, který řešil i pád OKD

Energetický Holding Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, nově řídí někdejší šéf představenstva státního podniku Prisko Marián Klásek. Ten měl v minulosti na starosti například převzetí těžebního podniku OKD. Vyplývá to z dnes publikovaného zápisu v obchodním rejstříku, na který upozornil server Seznam Zprávy. Dosud společnost řídil Jan Urban, který rezignoval, uvedla firma v následné tiskové zprávě.

Přečíst článek

Kreativní marketing vstupuje do nové éry. Slovo si bere umělá inteligence. V Publicis Groupe budou připraveni

Přečíst článek
Novou výkonnou ředitelkou Twitteru bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska.

Potvrzeno. Novou šéfkou Twitteru bude Linda Yaccarinová

Novou výkonnou ředitelkou americké internetové společnosti Twitter bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska, který loni Twitter koupil za 44 miliard dolarů (nyní zhruba 960 miliard korun). Musk to potvrdil na svém twitterovém účtu. Už během dne do médií uniklo, že miliardář Musk za sebe hledá náhradu a že jedná s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Yaccarinoovou.

Přečíst článek
Novým prezidentem Světové banky (SB) se stane americký podnikatel indického původu Ajay Banga (63).

Šéfem Světové banky (SB) se stane sikh Ajay Banga. Bude řešit klimatické změny a další globální krize

Novým prezidentem Světové banky (SB) se stane americký podnikatel indického původu Ajay Banga (63). Rozhodla o tom výkonná rada SB. Banga byl jediným navrženým kandidátem za odcházejícího Davida Malpasse. Funkce se ujme 2. června.

Přečíst článek
Bývalý viceguvernér ČNB Tomáš Nidetzký od května vede Národní rozvojovou banku

Bývalý viceguvernér ČNB Tomáš Nidetzký od května vede státní Národní rozvojovou banku

Bývalý viceguvernér České národní banky Tomáš Nidetzký (52) je od května 2023 předsedou představenstva Národní rozvojové banky (NRB). Ve funkci nahradil Jiřího Jiráska, jenž vedl banku od ledna 2016. NRB o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Přečíst článek

Zentivu nově povede Steffen Saltofte

Novým generálním ředitelem výrobce léků Zentiva bude od úterý 2. května Steffen Saltofte. Nahradí Nicka Haggara, který firmu vedl od ledna roku 2019. Haggar se podle sdělení Zentivy přesune do Poradního výboru společnosti. Českou pobočku nadnárodní firmy vede od roku 2022 Boris Sananes.

Přečíst článek
Hlavní budova České televize na Kavčích horách v Praze.

Kdo kandiduje na šéfa České televize? Dvořák, exředitel Primy či bývalý komisař výstav Expo

Do výběrového řízení na generálního ředitele České televize přišlo Radě ČT celkem osm platných přihlášek. Dalších pět kandidátů nesplnilo všechna předem stanovená kritéria a byli z výběru vyřazeni. Stávající šestiletý mandát vyprší generálnímu řediteli Petru Dvořákovi na konci letošního září. Během jednání rady to řekl její předseda Karel Novák. Do tendru před šesti lety se hlásilo 12 uchazečů.

Přečíst článek
Úprk z ČNB. Po jmenování Aleše Michla guvernérem končí třetí vysoce postavená manažerka

Úprk z ČNB. Po jmenování Michla končí třetí vysoce postavená manažerka

Ředitelka odboru měnové politiky a fiskálních analýz České národní banky (ČNB) Dana Hájková odchází z centrální banky. Rezignaci podle informací deníku Hospodářské noviny (HN) podala na konci minulého týdne, v bance zůstává do konce dubna. Podle mluvčí banky Petry Krmelové rezignovala Hájková z rodinných důvodů, podle zdrojů HN souvisí rezignace s napětím, které panuje mezi novým vedením a experty, kteří pro bankovní radu vytvářejí odborné podklady.

Přečíst článek
Vrcholné vedení finančněporadenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select opustí ze zdravotních důvodů Petr Jarůněk (na snímku)

Fincentrum & Swiss Life Select nově povede Karel Šulc. Dosavadní šéf Petr Jarůněk končí kvůli nemoci

Vrcholné vedení finančně-poradenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select opustí ze zdravotních důvodů Petr Jarůněk. Pozici generálního ředitele a předsedy představenstva převezme v květnu jeho dosavadní zástupce Karel Šulc. Petr Jarůněk zůstává v roli poradce generálního ředitele.

Přečíst článek
Obchod v pojišťovně Simplea povede Kamil Holánek

Obchod v pojišťovně Simplea povede Kamil Holánek

Do životní pojišťovny Simplea přichází od dubna na pozici obchodního ředitele Kamil Holánek. Bude mít na starosti řízení distribučních sítí v České republice a na Slovensku.

Přečíst článek
Novým šéfem Patria Finance se v květnu stane Richard Podpiera

Novým šéfem Patria Finance se v květnu stane Richard Podpiera

Richard Podpiera se od 1. května 2023 stane generálním ředitelem Patria Finance, společnosti, která je součástí finanční skupiny ČSOB. V této pozici vystřídá Tomáše Jaroše, který se od 1. května 2023 stane novým výkonným ředitelem útvaru Strategie & Lidské zdroje ve skupině ČSOB. Personální změna nového generálního ředitele Patria Finance podléhá schválení ČNB.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme