Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Personálie. Změny ve vedení firem

Úprk z ČNB. Po jmenování Aleše Michla guvernérem končí třetí vysoce postavená manažerka

Úprk z ČNB. Po jmenování Michla končí třetí vysoce postavená manažerka

Ředitelka odboru měnové politiky a fiskálních analýz České národní banky (ČNB) Dana Hájková odchází z centrální banky. Rezignaci podle informací deníku Hospodářské noviny (HN) podala na konci minulého týdne, v bance zůstává do konce dubna. Podle mluvčí banky Petry Krmelové rezignovala Hájková z rodinných důvodů, podle zdrojů HN souvisí rezignace s napětím, které panuje mezi novým vedením a experty, kteří pro bankovní radu vytvářejí odborné podklady.

Přečíst článek
Novým generálním ředitelem Mattoni 1873 bude Ondřej Postránský

Novým generálním ředitelem Mattoni 1873 bude Ondřej Postránský

Novým generálním ředitelem (CEO) Mattoni 1873 bude od 1. dubna Ondřej Postránský. Majitel a dosavadní generální ředitel Alessandro Pasquale se posouvá do pozice výkonného prezidenta skupiny. Chce se do budoucna věnovat více práci v Evropské asociaci výrobců minerálních vod, jejímž je prezidentem, uvedla společnost.

Přečíst článek
Šéf akvizic Passerinvestu Eduard Forejt nově povede také obchod

Šéf akvizic společnosti Passerinvest Forejt bude nově zodpovědný i za rozvoj obchodu

Investiční a developerská skupina Passerinvest jmenovala Eduarda Forejta novým ředitelem rozvoje obchodu. Rozšířila tak jeho dosavadní pozici o aktivity spojené s rozvojem obchodního týmu, plánováním a kontrolou obchodních aktivit i péči o klienty a partnery. Vzhledem k tomu, že se jedná o rozšíření pracovní pozice, zůstává i nadále ve Forejtově kompetenci rozvoj podnikatelských aktivit a akvizic firmy.

Přečíst článek
David Filippov nově povede obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB

Obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB povede David Filippov. Přichází z Klarny

Čtyřiatřicetiletý Filippov přebírá kompletní zodpovědnost za obchodní výsledky fintechu Skip Pay. Jeho úkolem bude posílit partnerství s největšími hráči na poli českého e-commerce.

Přečíst článek
Do čela největší švýcarské banky UBS Group se vrací bývalý ředitel Sergio Ermotti (62), aby řídil rozsáhlé převzetí banky Credit Suisse. Ermotti byl šéfem UBS již v letech 2011 až 2020.

Návrat spasitele? Do čela UBS kvůli převzetí Credit Suisse míří bývalý šéf Ermotti

Do čela největší švýcarské banky UBS Group se vrací bývalý ředitel Sergio Ermotti (62), aby řídil rozsáhlé převzetí banky Credit Suisse. UBS dnes oznámila, že Ermotti od 5. dubna nahradí současného generálního ředitele Ralpha Hamerse (57).

Přečíst článek
Markéta Podhrazská posiluje obchodní tým newstream.cz

Obchodní tým Newstreamu posiluje Markéta Podhrazská

Obchodní tým Newstream Agency, vydavatele zpravodajského webu zaměřeného na ekonomiku a byznys Newstream.cz, posílila zkušená obchodní manažerka Markéta Podhrazská. Bude se z pozice Business Development Manager starat o klienty v týmu Moniky Panochové, která přišla do Newstream.cz začátkem roku. 

Přečíst článek
Bývalý viceguvernér ČNB Marek Mora bude od dubna náměstkem ministra financí Zbyňka Stanjury.

Bývalý viceguvernér ČNB Mora bude radit Stanjurovi

Bývalý viceguvernér České národní banky (ČNB) Marek Mora se k 1. dubnu stane náměstkem ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS). Mora se na ministerstvu bude zabývat mimo jiné mezinárodními vztahy, finančními trhy a veřejnými rozpočty.

Přečíst článek
Tomáš Nidetzký, viceguvernér ČNB

Bývalý viceguvernér ČNB Tomáš Nidetzký usiluje o post šéfa Národní rozvojové banky

Novým členem představenstva Národní rozvojové banky (NRB) se od 1. května stane bývalý viceguvernér České národní banky (ČNB) Tomáš Nidetzký. V představenstvu nahradí končícího předsedu Jiřího Jiráska, uvedlo ministerstvo financí. Nového předsedu si představenstvo NRB zvolí ze svých členů na první schůzi v novém složení, Hospodářské noviny na konci února uvedly, že jím bude právě Nidetzký.

Přečíst článek
Novým generálním ředitelem kopřivnické Tatry Trucks bude Lukáš Andrýsek

Novým šéfem Tatry Trucks bude Lukáš Andrýsek. Za úkol má zvýšit výrobu

Novým generálním ředitelem kopřivnické automobilky Tatra Trucks se od 1. dubna stane Lukáš Andrýsek. Má za úkol zvýšit výrobní kapacity Tatry a optimalizovat průchod zakázek firmou, aby dokázala uspokojit rostoucí poptávku zákazníků. Dosavadní generální ředitel Pavel Lazar bude řídit připravovanou společnost Tatra Classic zastřešující aktivity v muzejnictví a stane se předsedou dozorčí rady společnosti Tatra Trucks, uvedla firma ze skupiny Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada.

Přečíst článek
Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory

Evropská asociace hospodářských komor do čela zvolila prvního Čecha, Vladimíra Dlouhého

Zástupci hospodářských komor sdružených v evropské asociaci Eurochambres vybrali během jednání ve Stockholmu do svého čela prezidenta Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého. Stal se tak vůbec prvním Čechem, který jako prezident povede evropskou komorovou síť, která zastupuje 20 milionů podniků ze 43 zemí. Prioritou Vladimíra Dlouhého bude v tomto krizovém období prosazovat posílení konkurenceschopnosti evropských firem a narovnání podmínek s jejich globálními obchodními partnery.

Přečíst článek
Khalid Husseini, nový šéf obchodní strategie v Cetinu

Obchodní strategii CETINu bude řídit Khalid Husseini

Obchodní strategii v CETIN Group bude od letošního dubna řídit Khalid Husseini, uvedla to skupina, která patří PPF.

Přečíst článek
Reklama

News box

Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace 💰 a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu.
Na středních školách 👩‍🏫 začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý. Skládat ji budou uchazeči, kteří se nemohli účastnit testů v řádném termínu například kvůli nemoci. K náhradnímu termínu jde 2030 uchazečů.
Irsko zvažuje, že kvůli nárůstu nelegální migrace z Británie přes Severní Irsko začne vracet žadatele o azyl 🏃 zpět do Spojeného království. S odvoláním na prohlášení irského premiéra Simona Harrise o tom informovala agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme