Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

oligarchové - informace o tématu

Luxusní jachta Amadea

Zabavili jachtu ruskému oligarchovi a teď naříkají. Její údržba stojí daňové poplatníky balík

Zabavená jachta je na obtíž. Řeč je o plavidlu, které vlastnil ruský miliardář Sulejman Kerimov, a které mu v roce 2022 zabavilo americké ministerstvo spravedlnosti. Náklady na údržbu více než stometrového plavidla totiž stojí americké daňové poplatníky téměř milion dolarů měsíčně, uvedl web CNBC. Není divu, že tamní ministerstvo chce jachtu pojmenovanou Amadea prodat. A to za 230 milionů dolarů.

Přečíst článek
Megajachta Alfa Nero, o níž se předpokládá, že ji vlastní Andrej Grigorjevič Gurjev, ruský fosfátový magnát, na nějž USA uvalily sankce za spojení s prezidentem Vladimirem Putinem.

Západ s pompou zabavil jachty ruských oligarchů. A se zatnutými zuby platí miliony za údržbu

Přečíst článek

Británie zrušila sankce proti Tiňkovovi, který kritizoval Putina a zřekl se ruského občanství

Přečíst článek
Superjachta Dilbar, ilustrační foto

První zabavená jachta jde do veřejné dražby. Ruský oligarcha neplatil svoje závazky

Vůbec první ze zabavených luxusních jachet, kterou vlastnil sankcionovaný ruský oligarcha, jde do dražby, upozorňuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Dubaj, ilustrační foto

Dubajsk. Ruské tažení do Dubaje nebere konce, mají tam už svoje první lázně

Po 24. únoru, kdy Evropa začala uzavírat svůj vzdušný prostor ruským letadlům, začali bohatí Rusové létat jinam: především do Střední Asie a na Blízký východ. Do května se formovala nová geografie ruské elity, ukazují údaje o téměř 2000 letech analyzované deníkem The New York Times. Tento svět má jedno jasné centrum: Dubaj.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden na návštěvě v Japonsku

Bílý dům dál utahuje smyčku kolem ruských elit. Přitvrdil v sankcích

Spojené státy oznámily nové sankce proti Rusku kvůli jeho invazi na Ukrajině. Opatření se dotknou spolupracovníků ruského prezidenta Vladimira Putina, majetku nejbohatších Rusů nebo vládních činitelů, napsal server CNN. Cílem je podle Bílého domu mimo jiné zvýšit tlak na Putina a jeho okolí.

Přečíst článek
Dcera Dmitrije Peskova Elizaveta

Děti Kremlu milují život na Západě. Jejich otcové proti němu zbrojí

Jejich svět je světem luxusních rezidencí, jacht, tryskáčů a elitních škol. Zatímco jejich rodiče brojí proti Západu, děti ruských oligarchů si život v něm užívají plnými doušky, upozorňuje CNN. 

Přečíst článek
Biden

USA uvalily sankce na Putinovy dcery či manželku Lavrova, EU se zatím na pátém balíku sankcí neshodla

USA uvalí sankce na dvě dospělé dcery prezidenta Vladimira Putina jako součást nového balíčku sankcí proti Rusku za jeho postup na Ukrajině. Nové postihy se zaměří také na dvě největších ruských bank. Bílý dům hovoří o odvetě za ruská „zvěrstva na Ukrajině“, která se mimo jiné odehrála v městě Buča. Nové postihy oznámila také Británie, naopak lídři Evropské unie se dnes na další podobě sankcí neshodli.

Přečíst článek
Vladimir Lisin na archivním snímku z roku 2010

Oligarcha Lisin si postěžoval na dopady konfliktu. Putina vynechal, ale popsal vnitřní problémy ruské ekonomiky

Nejde o osobní nepohodlí ani ztrátu majetku, jde o životy desítek, spíš stovek tisíc lidí, jejichž obživa je v ohrožení. Popsal pro ruský list Kommersant dopady „nepřátelství na Ukrajině“ třetí nejbohatší oligarcha a většinový majitel ocelářského gigantu Novolipetsk Vladimir Lisin. V nečekaně otevřeném rozhovoru pak detailně popsal největší problémy, které Rusku způsobují sankce a varuje před schvalováním překotných zákonů omezujících fungování vnitřního trhu. 

Přečíst článek
jedna z dvou jachet oligarchy Abrahamoviče u pobřeží Turecka

Turecko pružně reaguje: Láká ruské oligarchy a jejich peníze

Ruští oligarchové hledají útočiště před západními sankcemi. Kromě Dubaje je vítá i Turecko. Obě dvě země ale deklarují, že vše musí probíhat "v souladu s mezinárodním právem".

Přečíst článek
Roman Abramovič

Peacemaker Abramovič? Oligarcha se zapojí do mírových rozhovorů

Ruský prezident Vladimir Putin osobně schválil zapojení miliardáře Romana Abramoviče do mírových rozhovorů Ruska s Ukrajinou, píše s odvoláním na své zdroje list Financial Times (FT).

Přečíst článek
jachta

Výrobce jachet Ferretti uspíší vstup na burzu v Hongkongu

Zatímco se mediálním prostorem šíří zprávy o zabavování superjachet ruských oligarchů, jeden z výrobců těchto plavidel se v tichosti chystá na burzu. Načasování nemusí být zrovna šťastné, válka na Ukrajině solidně otřásla s akciemi takových výrobců.

Přečíst článek
Crescent

Šéf Rosněfti přišel o další ze svých jachet. Po Francii zabavovalo také Španělsko

Majetek ruských oligarchů není kvůli ruské invazi na Ukrajinu už nikde v Evropě v bezpečí. Úřady se zaměřily na luxusní vily, jachty i private jety ruských miliardářů. Jejich nejnovějším „úlovkem“ je jedna z největších jachet na světě, 130 metrů dlouhá loď Crescent, která má patřit šéfovi ruského ropného koncernu Rosněfť Igoru Sečinovi, píše Reuters.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme