Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky

Miliardový projekt na přeměnu brownfieldu v Praze 6 má zelenou

Areál továrny Aritma v Praze 6 se za čtyři miliardy promění na čtvrť s dvěma desítkami vila domů a novou školkou.

Přečíst článek
Byty a domy v Česku zlevňují už víc než rok. Ale pozor, velcí developeři se dosud tvářili, že se jich tento vývoj netýká.

Dalibor Martínek: Bod zlomu. Velcí developeři udělali, co nikdo nečekal. Začali zlevňovat, ale snaží se to maskovat

Přečíst článek

Realitní trh ožívá. Novostavby zlevňovat nebudou, starší byty už méně razantně

Přečíst článek
Prosek Park - vizualizace projektu nájemního bydlení.

Obrat k nájemnímu bydlení. Velcí developeři hledají odbyt a nabízejí městu výstavbu levných bytů

Přečíst článek

Ceny pronájmů narazily na strop, ukazují nová data

Růst cen pronájmů v meziročním srovnání zpomalil a mezičtvrtletně ceny i klesly, v Praze u bytu 2+1 o pět procent a v Olomouci u dispozice 3+1 o osm procent. Vyplývá to z dat společnosti UlovDomov.cz. Asociace nájemního bydlení nicméně odhaduje, že letos nájemné zdraží o méně než 15 procent.

Přečíst článek
Jiří Řezák, architekt a spolumajitel architektonického studia Qarta Architekti (uprostřed) na setkání Realitního Clubu Newstreamu

Revoluce ve stavění ze dřeva. Architekti z Qarty přinášejí do Česka unikátní řešení

Stavění velkých domů s pomocí dřeva je v Česku pořád v plenkách. V Rakousku nebo v Německu se už staví domy přes deset pater vysoké, kde je dřevo využíváno nejen jako doplňkový materiál, ale jako základ stavební konstrukce. Česko se nyní snaží posunout se mezi stavebně vyspělé země. Vzniká tu stále více technologických řešení, která by umožnila víc využít dřevo pro stavbu výškových domů.

Přečíst článek

Stavebnictví skomírá. Zahajování výstavby nových bytů se odkládá

„Přestože ceny nemovitostí zažívají mírnou korekci, lidé o jejich nákup nemají příliš vysoký zájem. Na vině jsou především drahé hypotéky a vyčkávání na další pokles cen nemovitostí,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Přečíst článek
V Praze vznikne největší dřevěný bytový dům v Česku, Radlický dřevák

Beton je mrtvý. Developeři objevují kouzlo výstavby ze dřeva

Zraky developerů, kteří chtějí pracovat se dřevem, se upínají k expertní komisi, která nyní zkoumá technologické kvality nových dřevěných materiálů. Všichni očekávají, že již brzy padne verdikt, který umožní navýšit počet pater u budov ze dřeva.

Přečíst článek
Developerský projekt Neumanka v Brně

Trh s novými byty v Brně ožil. Drahé hypotéky ale ženou lidi do garsonek

Trh s novostavbami v Brně se mírně rozhýbal. Největší zájem je o menší byty.

Přečíst článek
Byt, nájemníci

Dalibor Martínek: Nájmy jsou aktuální trend. Ale také nebezpečná past

Na nájemníky se v Praze nyní všichni těší. Soukromníci se starým bytem, developeři, investiční fondy, správcovské firmy. Dokonce i církev svatá. Netěší se na ně z lásky, pomýšlejí na jejich peníze. Nájemníci se stávají lovnou zvěří. Pardon, investičně zajímavou skupinou.

Přečíst článek
Rezidence Bella Vista v Praze 7

Ekologické stavby se prodávají navzdory krizi, hlásí developer JRD

Drahota zmrazila prodeje bytů, ale ne všech. Poptávka po ekologicky šetrných nemovitostech zůstává silná, potvrzuje společnost JRD. Developer chystá výstavbu dvou zelených viladomů s cekem 26 byty v pražské Troji. Stavět je začne až na jaře, už teď je ale téměř polovina jednotek vyprodána.

Přečíst článek
Výstavba polyfunkční budovy s obchodními prostory v blízkosti Masarykova nádraží v Praze, Budova je součástí stavebního projektu Masaryčka společnosti Penta Real Estate.

Pavel Kliment: Nájmy porostou. U bytů, kanceláří i hal

Vyšel 16. ročník Trend Reportu, nejucelenější studie o vývoji na českém realitním trhu. Pavel Kliment, partner KPMG a expert na nemovitostní trh ve svém příspěvku shrnul důležité poznatky studie. A jaký hlavní závěr z nich vyvodil? Ceny realit výrazně neklesnou a nájmy čeká růst.

Přečíst článek
Dřevěný dům navrhli architekti ze studia Mjölk.

V Liberci chtějí dřevěnou bytovku. Architekti ji navrhli jako stavebnici

Liberec, město skrze ateliér Sial historicky spjaté s progresivní architekturou, se může stát prvním v Česku, v jehož katastru bude stát výškový dům ze dřeva. A to přímo v centru města.

Přečíst článek
Čas extrémně levných hypoték je pryč. Expertka radí, jak i nyní usmlouvat výhodný úvěr na bydlení

Čas extrémně levných hypoték je pryč. Expertka radí, jak i nyní usmlouvat výhodný úvěr na bydlení

Specifická doba si žádá specifický přístup. A jako se v závislosti na ekonomické situaci mění hypoteční podmínky, stejně tak by se měly měnit i strategie lidí, kteří o hypotéky žádají nebo sjednávají jejich nová pravidla. Na co byste tedy měli být v roce 2023 připraveni a jakých možností hypotečního trhu se letos vyplatí využít, radí Vlasta Pěchoučková, finanční manažerka developera Ekonomické stavby.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čína umožní místním samosprávám odkupovat některé 🏡 domy za výhodné ceny. Přislíbila také další úsilí o dostavbu rozestavěných domů. Podle čínské státní tiskové agentury Nová Čína to na dnešním online setkání o bytové politice uvedl čínský vicepremiér Čche Li-feng. Zmírní se také pravidla pro poskytování hypoték, uvedla dnes čínská centrální banka. 
Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme