Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoft - informace o tématu

Vodafone bude spolupracovat s Microsoftem v oblasti AI

Vodafone bude spolupracovat s Microsoftem v oblasti AI, utratí za to miliardy

Britská telekomunikační skupina Vodafone se dohodla s Microsoftem na desetiletém rozsáhlém strategickém partnerství v oblasti umělé inteligence (AI). Součástí spolupráce bude rozšíření budoucích technologií, jako jsou internet věcí (IoT) a cloudové služby, o funkce AI.

Přečíst článek
Odvolaný šéf společnosti OpenAI Sam Altman přechází s částí týmu do Microsoftu

Přestup do Microsoftu. Sam Altman se nevrátí, v OpenAI ho nahradí bývalý šéf firmy Twitch

Odvolaný šéf společnosti OpenAI Sam Altman a bývalý šéf správní rady firmy Greg Brockman přecházejí do Microsoftu, největšího podporovatele OpenAI. Na sítí X to oznámil šéf Microsoftu Satya Nadella. Altman a Brockman v Microsoftu povedou tým pro výzkum pokročilé umělé inteligence (AI).

Přečíst článek

Thajsko je magnetem na miliardové investice technologických obrů

Google, Microsoft a AWS ale také třeba Tesla. Thajsko je magnetem na investice technologických společností. V následujících letech se má z království v jihovýchodní Asii stát hub datových center a fabrik na elektromobily.

Přečíst článek
Česká národní banka, ilustrační foto

ČNB od léta prodělala na akciích Applu a Tesly půl miliardy

Česká národní banka v létě nakupovala v Americe, desítky miliard utratila za akcie Applu, Tesly, Microsoftu a řady dalších amerických firem. Na Applu a Tesle ale od té doby už stihla prodělat skoro půl miliardy korun.

Přečíst článek
Google 21. března 2023 zpřístupnil - zatím jen v USA - svého chatbota Bard s umělou inteligencí, jehož hlavním soupeřem je ChatGPT od Microsoftu.

Microsoft výsledky investory potěšil, Google zklamal

Microsoft i Alphabet (matka Googlu) zveřejnily včera výsledky za uplynulé tři měsíce. Oba big techy se těší z růstu zisku i tržeb. Očekávání v případě matky Googlu byla ale větší. A tak zatímco akcie Microsoftu krátce po uzavření trhu posilovaly, akcie Alphabetu odepisovaly přes šest procent. Výsledky naznačují, že produkty z oblasti umělé inteligence (AI) podporují tržby.

Přečíst článek

Sázka na umělou inteligenci. Tyto společnosti jsou připraveny ovládnout ekonomiku poháněnou AI

Investování do AI akcií představuje příležitost podílet se na růstu transformační technologie, která mění podobu průmyslových odvětví. Nvidia, Alphabet a Microsoft jsou přitom tři společnosti stojící v čele této revoluce – nabízejí investorům expozici vůči různým aspektům ekonomiky poháněné umělou inteligencí.

Přečíst článek
Microsoft dokončil převzetí Activision Blizzard za 69 miliard dolarů

Největší transakce v historii Microsoftu je hotova. Firma převzala Activision Blizzard

Americká softwarová společnost Microsoft dokončila dohodu o převzetí vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision Blizzard v hodnotě 69 miliard dolarů (1,6 bilionu korun).

Přečíst článek
Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Microsoft má doplatit na daních obří balík. Berňák mu doměřil 29 miliard dolarů

Americký daňový úřad požaduje po společnosti Microsoft doplatit za roky 2004 až 2013 na daních 28,9 miliardy dolarů (668,6 miliardy korun) plus penále. Požadavek úřadu souvisí s kontrolou, jak firma rozdělovala svůj zisk mezi různé země a jurisdikce, oznámil Microsoft. Dodal, že se závěry IRS nesouhlasí, bude je rozporovat, a bude-li to nutné, obrátí se na soud.

Přečíst článek
Activision a Microsoft dohodu o akvizici patrně uzavřou v říjnu

Rekordní investice v herním průmyslu. Microsoft chce  dokončit převzetí Activision

Americká softwarová společnost Microsoft plánuje dokončit převzetí vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision Blizzard 13. října, pokud se jí podaří získat povolení od britského antimonopolního úřadu. Uvedl to server The Verge s odvoláním na informovaný zdroj. Transakce v hodnotě téměř 1,6 bilionu korun je největším obchodem v herním průmyslu, spojí sílu Microsoftu na trhu konzolí s herními tituly Activision, jako jsou Call of Duty, World of Warcraft a Candy Crush.

Přečíst článek
Tvůrce ChatGPT míří do nejvyšší ligy. Prodej akcií by jej zařadil po bok SpaceX.

Tvůrce ChatGPT míří do nejvyšší ligy. Prodej akcií by jej hodnotou zařadil po bok SpaceX

Společnost OpenAI, tvůrce přelomového chatbota ChatGPT s umělou inteligencí, zvažuje prodej části akcií firmy spoluvlastněné Microsoftem. Případný prodej by ocenil startup na zhruba trojnásobek hodnoty, kterou měl na začátku roku, a udělal by z něj jeden z nejhodnotnějších startupů na světě, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) signalizoval že schválí upravený plán softwarové společnosti Microsoft na převzetí videoherní firmy Activision Blizzard.

Světlo na konci tunelu. Britové naznačují, že umožní Microsoftu největší akvizici v oboru videoher

Tři čtvrtě roku od chvíle, kdy Microsoft oznámil záměr koupit videoherní firmu Activision Blizzard, tvůrce kultovní hry Call of Duty, se technologický gigant dočkal konečně pozitivní zprávy. Britský regulační úřad naznačil, že akvizici, která by se stala největší v herním oboru, po úpravě akvizičního plánu Microsoftu přece jen povolí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vstoupila na slovinský trh, kde koupila tři maloobchodní parky za 6️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Jde o více než 15 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy ve městech Slovenj Gradec, Prevalje a Ravne v severní části Slovinska. Rakouská Raiffeisen banka na akvizici skupině půjčila 60 procent částky. 
Kurz japonského 💴 jenu se dnes propadá na několikaletá minima vůči americkému dolaru a euru. Investoři čekají na zasedání japonské centrální banky na konci týdne a podle agentury Reuters vyhodnocují, nakolik pravděpodobná je její intervence na podporu jenu.
Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme