Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

media - informace o tématu

Úmrtí Milana Kundery zaznamenala řada světových médií v Evropě, v zámoří i arabském světě.

FOTOGALERIE: I Arabové vzpomínají na Milana Kunderu. Znal ho celý svět

Úmrtí nejpřekládanějšího českého spisovatele žijícího dlouhá léta ve Francii Milana Kundery se stala hlavní událostí pro řadu světových médií a jejich zpravodajských serverů. A to nejen v Evropě či Spojených státech, nekrolog literáta přinesla například i arabská stanice Al-Džazíra.

Přečíst článek
video

Kampaň Národní den bez spěchu si z Cannes odváží bronz

Agentury McCann Prague a Hero & Outlaw si spolu s Českou asociací pojišťoven připisují další mezinárodní úspěch na nejvýznamnějším mezinárodním festivalu reklamní kreativity ve francouzském Cannes. Národní den bez spěchu si odnáší bronzového lva v kategorii Média. Iniciativa, která staví na výrazném zapojení veřejnosti, upozorňuje na rizika spojená s nepřiměřenou rychlostí za volantem.

Přečíst článek
Silvio Berlusconi

AKTUALIZOVÁNO: Ikona italské politiky provázená skandály Silvio Berlusconi zemřel. Bylo mu 86 let

Ve věku 86 let zemřel italský expremiér a mediální magnát Silvio Berlusconi. Oznámila to stanice BBC. Berlusconiho kariéru provázely sexuální skandály i soudní procesy, podotkl server.

Přečíst článek
Datarun. Zleva Vladimír Piskáček a Michal Půr

Půr a Piskáček spolu založili nový mediální projekt Datarun

Videa, podcasty a newslettery budou hlavní formáty nového média.

Přečíst článek
Rada dnes volí ředitele České televize. Kdo může zvítězit?

Rada dnes volí generálního ředitele České televize. Kdo může zvítězit?

Rada České televize (ČT) bude dnes volit nového generálního ředitele. Do užšího výběru kandidátů postoupili v polovině května stávající šéf Petr Dvořák, ředitel brněnského studia ČT Jan Souček, bývalý šéf televize Prima Martin Konrád, kreativní producent v ČT Jan Štern a krizový manažer Pavel Hřídel. Podívejte se na jejich profily.

Přečíst článek
Parlamentní listy mění vlastníka. Koupily je herní vydavatelé a mediální podnikatelé Španěl a Pavlíček.

Parlamentní listy mění vlastníka. Koupili je herní vydavatelé a mediální podnikatelé Španěl a Pavlíček

Společnost Synot Invest podnikatele Iva Valenty prodala celý svůj podíl 70 procent v české společnosti Our Media vydávající web Parlamentní listy. Novými vlastníky Parlamentních listů se zhruba 300 tisíci čtenáři denně jsou herní vydavatelé a mediální podnikatelé Marek Španěl a Slavomír Pavlíček.

Přečíst článek
PPF miliardářky Kellnerové posílila v ProSieben. Je akcionářskou dvojkou po Berlusconim

PPF miliardářky Kellnerové posílila v ProSieben. Je akcionářskou dvojkou po Berlusconim

Skupina PPF zvýšila svůj podíl ve společnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben) na 15,04 procenta. Podíl PPF reprezentuje 11,6 procenta hlasovacích práv na kapitálu společnosti, uvedla firma. Skupina PPF, vlastněná rodinou zemřelého miliardáře Petra Kellnera, je druhým největším akcionářem ProSiebenSat.1.

Přečíst článek
Nezávislost není luxus. Novináři listu Les Echos z impéria krále luxusu Arnaulta vyhlásili stávku

Nezávislost není luxus. Novináři listu Les Echos z impéria krále luxusu Arnaulta vyhlásili stávku

Novináři francouzského hospodářského deníku Les Echos, který spadá do skupiny LVMH druhého nejbohatších člověka na světě Bernarda Arnaulta, ohlásili na dnešek stávku. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž se jedná o poslední vyostření napětí, jež se stupňuje od náhlého odvolání šéfredaktora listu v březnu.

Přečíst článek
Evropská komisařka Věra Jourová a generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg v Bruselu, archivní snímek z února 2020.

Ticho před bouří. Europoslance na podzim čeká boj za lepší a demokratičtější Evropu

Evropská komise poprvé v historii přistoupila k návrhu na regulaci médií v členských státech s cílem zajistit a zvýšit nezávislost novinářů a vydavatelů, zajistit transparentnost vlastnictví médií a potřít zneužívání médií vládními strukturami. Po loňském září, kdy komise návrh nazvaný monumentálně „Evropský akt o svobodě sdělovacích prostředků" zveřejnila, ale po první vlně kritických reakcí včetně té z české Unie vydavatelů nastalo ticho. Nejspíše ovšem ticho před bouří.

Přečíst článek
Mediální obři ProSiebenSat.1 a Sky obnovily rozhovory o spojení podnikání v Německu

Mediální obři ProSiebenSat.1 a Sky obnovili rozhovory o spojení svého byznysu v Německu

Německá mediální skupina ProSiebenSat.1 a evropský provozovatel placené televize Sky původem z Británie obnovili jednání o spojení podnikání v Německu. Agentuře Reuters to sdělily čtyři zdroje obeznámené s chystaným obchodem.

Přečíst článek
Prodavač v Casa Magazines Syed Khalid Wasim zvaný "Ali"

REPORTÁŽ: Mizející svět papírových médií uchovává unikátní obchůdek v New Yorku

V New Yorku najdete tisíce míst, o kterých má cenu psát. Patří k nim i malinkatá trafika Casa Magazines, která od sedmdesátých let patří k neodmyslitelným ikonám umělecké čtvrti Chelsea. Dnes tu seženete magazíny z celého světa.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme