Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

media - informace o tématu

Stranger Things Puzzle Tales

Netflix ztrácí předplatitele. Recept na záchranu? Další herní studio

Propad uživatelů Netflixu ve druhém čtvrtletí o téměř milion lidí přiměl největší světovou videotéku uspíšit plány na posílení své videoherní divize. Zakládá proto nové herní studio, první vlastní a čtvrté celkově, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský půjčí 14 milionů eur francouzskému deníku Libération. Další milion daruje

Přečíst článek

Ikonické firemní letadlo Playboye zmizí ze vzdušného prostoru. Ztrátová firma jej prodává za 18 milionů dolarů

Přečíst článek
Vítězové Zlatého středníku 2022

PROHLÉDNĚTE SI: Hlavní ceny za marketing a PR Zlatý středník vyhráli Šticha, MSL a agentura Hero & Outlaw Hanče a Půra

Přečíst článek
Drony (ilustrační foto)

Máte dron? A víte jak se o něj starat?

Chcete, aby vám dron dělal společnost dlouhou dobu? Pak o něj musíte také dostatečně pečovat. Pravidelná kontrola vnějšího stavu dronu, aktualizace, kalibrace a správné skladování vám mohou ušetřit spoustu peněz. 

Přečíst článek
Sídlo Agrofertu v Praze-Chodově

Chemie a zemědělství vytáhly loňský zisk Agrofertu na téměř šest miliard korun

Koncernu Agrofert loni meziročně stouply konsolidované tržby o 15 procent na 184,8 miliardy korun. Zisk po zdanění stoupl o více než polovinu na 5,8 miliardy korun ze 3,8 miliardy korun v roce 2020. Za růstem tržeb je podle holdingu hlavně zvýšení prodejních cen v chemickém segmentu v reakci na významné zvýšení vstupních nákladů a za růstem zisku hlavně zlepšení hospodaření v segmentech chemie a zemědělství, uvedl mluvčí koncernu Pavel Heřmanský.

Přečíst článek
Snímek ze seriálu Netflixu Stranger Things, IV. série

Stranger Things jako záchrana Netflixu? Seriál má stále úspěch, rozhodne konec čtvrté řady

Očekávaná čtvrtá série kultovního seriálu Stranger Things se na Netflixu objeví na dvě části. Prvních sedm epizod se krátce po květnové premiéře okamžitě zařadilo mezi nejúspěšnější seriály Netflixu všech dob. Rozuzlení čtvrté řady jde na obrazovky a monitory v pátek 1. července. Netflix nyní prožívá zásadní období, protože ztrácí předplatitele. Stranger Things se mohou stát důležitým zachráncem, píše v analýze Stanislav Šulc.

Přečíst článek
Semifinále soutěže Zlatý středník

Prazdroj, Škoda Auto či Univerzita Karlova jsou ve finále Zlatého středníku

Jubilejní 20. ročník soutěže Zlatý středník odhaluje shortlist se 176 přihláškami projektů, které postoupily v celkem 29 hlavních a oborových kategoriích. Pořádající PR Klub i tento rok zaznamenal rekordní počet přihlášek v celkovém počtu 571. Komunikační projekty a firemní média vyhodnotila téměř stovka porotců zasedajících v 15 porotách. 

Přečíst článek
Matěj Hušek, Seznam

Představenstvo Seznam.cz se rozšiřuje, míří do něj Hušek a Krišica

Představenstvo Seznam.cz se rozšíří ze tří členů na pět. Novými posilami jsou zkušený mediální manažer a dosavadní šéf homepage Matěj Hušek a Ondřej Krišica, šéf reklamy Seznam.cz. Uvedl to server Mediář s odkazem na vyjádření majitele Seznamu Iva Lukačoviče.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix začíná šetřit, chystá se propouštět. A možná ne jednou

Po oznámení největší světové videotéky Netflix minulý měsíc, že ​​poprvé za deset let ztratil předplatitele, streamovací společnost uvedla, že propustí asi 150 lidí v celé společnosti, především ve Spojených státech. To představuje asi dvě procenta její celkové pracovní síly. A zřejmě nezůstane jen u jedné vlny, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek
Zničený ruský tank u obce Malaja Rohan v Charkovské oblasti.

Invaze se pro nás nevyvíjí dobře, situace se zhoršuje, šokoval v ruské populární talk show vojenský analytik

Účastníci populární talk show „60 minut" v celostátní televizi Rossija ztratili řeč, když v diskuzi o invazi na Ukrajinu jeden z účastníků debaty, vojenský analytik a plukovník ve výslužbě Michal Chodarjonok prohlásil, že invaze neprobíhá dobře a situace se pro ruské vojáky zhoršuje. Tak upřímné zhodnocení situace je v zemi, v níž hrozí až 15 let vězení za kritiku války a „dehonestaci“ armády, zcela výjimečné, napsal list The New York Times.

Přečíst článek
Na hlavní stránce prokremelského média Lenta.ru se na Den vítězství 9. května objevilo více než deset příspěvků kritizujících prezidenta Vladimira Putina, a to i jako paranoidního diktátora, který rozpoutal válku proti Ukrajině.

Putin je diktátor, paranoik a lže vám, napsal prokremelský web Lenta. A nebyl to hack

„Vladimir Putin se proměnil v ubohého diktátora a paranoika“, „Putin rozpoutal jednu z nejkrvavějších válek 21. století“ nebo „Putin lhal o ruských plánech na Ukrajině“. To si ke svému překvapení mohli několik minut číst návštěvníci ruského prokremelského zpravodajského webu Lenta.ru. Ke článkům – zveřejněným na Den vítězství Sovětů nad nacismem před 77 lety – se přihlásili dva ze členů redakce webu a poté je zase stáhli, napsal server BBC na své ruskojazyčné verzi.

Přečíst článek
zničený ruský obrněný transportér

BBC: Kreml hledá kvůli ztrátám vojáky přes pracovní inzertní weby

Od začátku března se na úplně civilních internetových stránkách sloužících k hledání práce HeadHunter a SuperJob objevily tisíce volných míst pro vojáky, kteří uzavřou kontrakt s armádou. Děje se tak na pozadí značných ztrát ruské armády na Ukrajině, píše ruská redakce BBC na svém webu. Na základě takového inzerátu se podle jejích poznatků může budoucí „kontraktnik" již za pár týdnů ocitnout ve válce na Ukrajině. Ministerstvo obrany se k dotazům BBC nevyjádřilo.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk chce koupit celý Twitter a stáhnout akcie z burzy

Miliardář a šéf automobilky Tesla Elon Musk chce koupit Twitter. V provozovateli stejnojmenné sociální sítě už má podíl 9,2 procenta a je tak jeho největším akcionářem. Jeho nabídka společnost podle agentury Bloomberg ohodnocuje zhruba 43 miliard dolarů (963,4 miliardy korun). Společnost má podle něj mimořádný potenciál, který on zcela rozvine, cituje Muska Bloomberg. Akcie Twitteru po oznámení stouply až o pětinu, naopak negativně zareagovaly akcie Muskovy Tesly.

Přečíst článek
Reklama

News box

Společnost OpenAI , která stojí za chatovacím robotem ChatGPT, uvolní nový model generativní umělé inteligence (AI) nazvaný GPT-4o. Nový model má uživatelům nabídnout nejpokročilejší schopnosti v oblasti tvorby a porozumění textu 📄, obrázků, zvuků a hlasů.🎙Nový model je efektivnější než předchozí a firma ho nabídne zdarma
Některé části britského imigračního zákona nelze v Severním Irsku uplatňovat. Rozhodl o tom vrchní soud 👨‍⚖️ v Belfastu s poukazem na to, že některá ustanovení podrývají ochranu lidských práv vyplývající z pobrexitových ujednání. 
Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium, řekl ředitel Cermatu Miroslav Krejčí. Udělat nové počítačové řazení uchazečů je podle něj vyloučené. Seřazení trvá několik sekund, ředitelé ale mají zákonnou lhůtu 4 dny na kontrolu. Výsledky se mají zveřejnit ve středu 15. května 📜  v systému DiPSy a na veřejně přístupném místě ve škole.  Číst více
Americká firma Johnson & Johnson prodá zbývající podíl 9,5 procenta ve firmě Kenvue , která se zaměřuje na oblast spotřebitelského zdraví 🏥. Hodnota podílu činí podle poslední závěrečné ceny akcií na burze asi 3,75 miliardy dolarů (86,1 miliardy korun). Johnson & Johnson firmu Kenvue zhruba před rokem oddělil od svého podnikání a její akcie dal na burzu
V Praze se loni konalo o čtvrtinu více kongresů a konferencí než v roce 2022.  Celkově jich bylo 4889. Počet akcí ale ještě nedosáhl úrovně z roku 2019 před koronavirovou pandemií. Ve srovnání s ním byl počet o 18 procent nižší. 
V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort 🛫, je unikátním spojením dvou odlišných výcviků, informoval velitel cvičení Michal Kudyn. Mezi 500 vojáky je asi 150 příslušníků zahraničních armád, z techniky se kromě letounů JAS-39 Gripen zapojí mimo jiné rušicí letoun FA-20.
Členské státy EU definitivně schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou a Moldavskem, ovšem s kroky k vyšší ochraně zemědělců 🌽 v Evropské unii. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU.
V pěti ze šesti států USA, které podle analytiků sehrají rozhodující roli v listopadových prezidentských volbách 🗳, by dnes exprezident Donald Trump zvítězil nad současnou hlavou státu Joem Bidenem. Vyplývá to z nových průzkumů vypracovaných pro deník The New York Times.
Jihokorejský Doosan , jeden z největších světových výrobců parních turbín pro elektrárny ⚡, investuje v plzeňské dceřiné firmě Doosan Škoda Power 3️⃣ miliardy korun. Do Plzně chce přesunout výrobu vzduchem chlazených generátorů parních turbín pro dodávky do elektráren a malých modulárních reaktorů a tam vybudovat centrum vodíkových spalovacích turbín v Evropě. Číst více
Česká pošta 📯 ode dneška obnovila prodej tisku v části své pobočkové sítě. Noviny a časopisy budou po dohodě s původními distributory, První novinovou společností a společností Mediaprint & Kapa Pressegrosso, k dostání na 5️⃣5️⃣5️⃣ z 2900 poboček. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme