Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

„Vše při starém“. Fico nevyužil proslovu ke zklidnění situace ve společnosti, píší slovenská média

Slovenský premiér Robert Fico
ČTK
 ČTK

Slovenský premiér Robert Fico nevyužil šanci ke smíru, píší některá slovenská média o prvním veřejném projevu Fica po květnovém pokusu o jeho atentát. Podobně už ve středu reagovali představitelé slovenské opozice.

Reklama

Předseda slovenské vlády a strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) Fico v proslovu označil atentátníka za aktivistu politické opozice a tvrdil, že mu odpustil. Současně nešetřil kritikou zejména vůči opozičním stranám, ale i médiím či EU.

„Ficovo poselství se duchem ani slovníkem nijak neliší od toho, co říkal před atentátem a co se stalo těžištěm komunikace Směru před evropskými volbami,“ napsal list Sme.

Podle něj měl Fico možnost sdělit důležité věci, státnicky velkorysé či historické, které by byly ve prospěch všech občanů, nejen voličů vládní koalice; místo smíření si ale vybral cestu hledání kolektivních viníků.

Vše je při starém

„Ve středu zveřejněné video ukázalo, že Robert Fico se skutečně nezměnil. A pokud ano, tak jen velmi málo. Jeho nejočekávanější projev ve 30leté kariéře v politice byl odkazem, že vše je při starém. Všechno je tak, jak bylo před atentátem,“ uvedl portál Aktuality.sk.

Reklama

„Robert Fico je zpět. Šanci na nový začátek příliš nevyužil. Možná skutečně odpustil střelci. Ale tam jeho dobrá vůle skončila,“ napsal list Denník N.

Představitelé slovenské opozice v reakci na Ficův proslov uvedli, že premiér měl možnost překročit svůj stín a že na stylu jeho politiky se nic nezměnilo.

Průměrná mzda na Slovensku stoupla

Slováci bohatnou. Průměrná mzda jim vzrostla nejrychleji za poslední tři roky

Průměrná mzda na Slovensku vzrostla o devět procent, informoval slovenský statistický úřad. Ten dále uvedl, že nezaměstnanost v prvním čtvrtletí dosáhla nejnižší úrovně od roku 1994.

Přečíst článek

Slovenskou vládní stranu Hlas-SD po Pellegrinim povede Šutaj Eštok

Slovenskou vládní stranu Hlas-SD po Pellegrinim povede Šutaj Eštok

Slovenskou vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) povede po zvoleném prezidentovi země Peteru Pellegrinim podle očekávání její dosavadní generální manažer a ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok. Rozhodl o tom sobotní sněm strany, na kterém Pellegrini oficiálně rezignoval na funkci jejího předsedy. Šutaj Eštok byl jediným kandidátem na nového šéfa Hlasu-SD, získal 750 z 795 platných hlasů delegátů.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme