Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

media - informace o tématu

Novinářka Marina Ovsjannikovová protestovala 14. března v živém vysílání ruské státní televize Pervyj kanal proti ruské invazi na Ukrajinu.

Die Welt najal novinářku Ovsjannikovovou, která v přímém přenosu ruské televize protestovala proti invazi

Německý list Die Welt přijal jako svou zpravodajku ruskou novinářku Marinu Ovsjannikovovou. Žena se před časem se dostala na titulní stránky novin, když protestovala v živém vysílání státní televize Pervyj kanal proti ruské invazi na Ukrajinu. S odvoláním na německou mediální skupinu Axel Springer to uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Za války na Ukrajině zemřelo 18 novinářů a další včetně dvou Čechů byli zraněni, uvedl Kyjev

Přečíst článek
Titulka denku Mirror

Její krev je na tvých rukou. I tak píší zahraniční média o ruské invazi na Ukrajinu

Dění na Ukrajině zaměstnává politiky a plní titulní strany zahraničních deníků. Jak vnímá válku na Ukrajině The Economist nebo bulvární The Sun? Podívejte se do naší galerie.

Přečíst článek
Donald Trump, bývalý prezident USA

Posílejte pravdu! Trump má novou sociální síť a na ní první uživatele

Následujte pravdu! Tak od dneška láká nové americké uživatele ke sledování nová aplikace mediální společnosti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Píše se v popisku aplikace na App Store.

Přečíst článek
Aleš Zavoral, majitel vydavatelství A11

Aleš Zavoral z A11: Spousta regionálních novin je ještě z devadesátek

Mnohé regionální noviny a časopisy vznikají jen před volbami. My jsme jiní. Všechno, co děláme, musí být výdělečné, nechceme čekat čtyři pět let na nějaký bod zlomu, říká vydavatel Aleš Zavoral, jehož snem je postavit regionální televizi.

Přečíst článek
Scéna z nového seriálu Amazon Studios Pán prstenů: Prsteny moci.

Středozem před tisíci lety. Amazon vypustil první ukázku nejdražšího seriálu Pán prstenů

Jak vypadala bájná Středozem tisíce let před Pánem prstenů a hobity? Alespoň částečnou odpověď dostali fanoušci nesmrtelné Tolkienovy ságy v prvním oficiálním zveřejněném traileru společnosti Amazon Prime Video k seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Podívejte se na ukázku z nejdražší televizní show za miliardu dolarů, která bude mít premiéru 2. září.

Přečíst článek
PPF, ilustrační foto

PPF rozšiřuje mediální byznys do Chorvatska. Koupí tamní RTL

Balkánský poloostrov nalákal jednu z největších tuzemských investičních skupin PPF k další mediální akvizici. Dohodla se prostřednictvím společnosti CME, kterou vlastní, na koupi komerční televizní stanice RTL Hrvatska, a to za 50 milionů eur, tedy přes 1,2 miliardy korun. CME mimo jiné v Česku vlastní nejsledovanější komerční stanici Nova.

Přečíst článek
Discoland Sylvie vynesl Ivana Jonáka mezi krále podsvětí i záhubu – byl odsouzen za zosnování vraždy své manželky a spolumajitelky klubu Ludviky v roce 1994 na 12 let vězení, zemřel dva roky po návratu v roce 2016. Vyšetřování vraždy se stalo i námětem jednoho z dílů divácky úspěšného aktuálního seriálu České televize Devadesátky (na snímku).
video

Devadesátky – nástup svobody i obřích kriminálních kauz

Aktuální divácky úspěšný seriál České televize Devadesátky znovu probudil zájem o první porevoluční dekádu, která znamenala nástup svobody a demokracie, ale také zvýšené kriminality, vražd podnikatelů, příchod mafie zejména z jižní a východní Evropy i divoké privatizace a miliardových podle policie nelegálních finančních převodů. Jak na tu dobu vzpomínají přímí aktéři dění a které kauzy z té doby se nejvíce zapsaly do novodobých dějin?

Přečíst článek
Záběr z druhé epizody divácky úspěšného seriálu České televize Devadesátky, v němž Michal Novotný (na snímku) ztvárnil kontroverzního podnikatele a spolumajitele nechvalně proslulého Discolandu Sylvie v Praze-Libni Ivana Jonáka.

Devadesátky s příběhy Jonáka či orlických vrahů kralují sledovanosti

Česká televize se opět trefila ve správný čas do správného tématu. V roce, kdy uběhne 30 let od zásadních událostí v Česku, jako například začátku kuponové privatizace či otevření neslavně proslulého Discolandu Sylvie v Praze-Libni kontroverzního podnikatele Ivana Jonáka, se svým seriálem Devadesátky ovládla žebříček televizní sledovanosti.

Přečíst článek
Logo telekomunikační společnosti AT&T

AT&T mění strategii. Sloučením WarnerMedia a Discovery chce konkurovat Netflixu

Americká telekomunikační společnost AT&T v rámci transakce za 43 miliard dolarů (928,4 miliardy korun) oddělí svou mediální součást WarnerMedia do samostatné firmy a tu spojí s firmou Discovery. Zároveň o téměř polovinu sníží dividendu, což odráží snížení velikosti firmy.

Přečíst článek
Le Monde, tisk

Rošáda v Le Monde. Pigasse si nechal minoritu. Niel a Křetínský mají shodně 49 procent

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse prodal většinu svého podílu v holdingu Le Nouveau Monde (LNM) telekomunikačnímu magnátovi Xavieru Nielovi. Niel teď vlastní 49 procent, stejně jako český podnikatel Daniel Křetínský. Pigasse si nechal dvě procenta. LNM je jedním z akcionářů skupiny Le Monde, která vydává stejnojmenný deník, píše list Le Figaro.

Přečíst článek
Český rozhlas končí s vysíláním na vlnách AM

Konec zlatých časů rádia. Český rozhlas končí s AM vysíláním

Vysílání na AM frekvencích sice umožňuje přenos na velké vzdálenosti, je ale méně kvalitní a výrazně dražší než FM frekvence. Veřejnoprávní rozhlas tak ušetří desítky milionů korun ročně.

Přečíst článek
Reklama

News box

Společnost OpenAI , která stojí za chatovacím robotem ChatGPT, uvolní nový model generativní umělé inteligence (AI) nazvaný GPT-4o. Nový model má uživatelům nabídnout nejpokročilejší schopnosti v oblasti tvorby a porozumění textu 📄, obrázků, zvuků a hlasů.🎙Nový model je efektivnější než předchozí a firma ho nabídne zdarma
Některé části britského imigračního zákona nelze v Severním Irsku uplatňovat. Rozhodl o tom vrchní soud 👨‍⚖️ v Belfastu s poukazem na to, že některá ustanovení podrývají ochranu lidských práv vyplývající z pobrexitových ujednání. 
Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium, řekl ředitel Cermatu Miroslav Krejčí. Udělat nové počítačové řazení uchazečů je podle něj vyloučené. Seřazení trvá několik sekund, ředitelé ale mají zákonnou lhůtu 4 dny na kontrolu. Výsledky se mají zveřejnit ve středu 15. května 📜  v systému DiPSy a na veřejně přístupném místě ve škole.  Číst více
Americká firma Johnson & Johnson prodá zbývající podíl 9,5 procenta ve firmě Kenvue , která se zaměřuje na oblast spotřebitelského zdraví 🏥. Hodnota podílu činí podle poslední závěrečné ceny akcií na burze asi 3,75 miliardy dolarů (86,1 miliardy korun). Johnson & Johnson firmu Kenvue zhruba před rokem oddělil od svého podnikání a její akcie dal na burzu
V Praze se loni konalo o čtvrtinu více kongresů a konferencí než v roce 2022.  Celkově jich bylo 4889. Počet akcí ale ještě nedosáhl úrovně z roku 2019 před koronavirovou pandemií. Ve srovnání s ním byl počet o 18 procent nižší. 
V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort 🛫, je unikátním spojením dvou odlišných výcviků, informoval velitel cvičení Michal Kudyn. Mezi 500 vojáky je asi 150 příslušníků zahraničních armád, z techniky se kromě letounů JAS-39 Gripen zapojí mimo jiné rušicí letoun FA-20.
Členské státy EU definitivně schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou a Moldavskem, ovšem s kroky k vyšší ochraně zemědělců 🌽 v Evropské unii. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU.
V pěti ze šesti států USA, které podle analytiků sehrají rozhodující roli v listopadových prezidentských volbách 🗳, by dnes exprezident Donald Trump zvítězil nad současnou hlavou státu Joem Bidenem. Vyplývá to z nových průzkumů vypracovaných pro deník The New York Times.
Jihokorejský Doosan , jeden z největších světových výrobců parních turbín pro elektrárny ⚡, investuje v plzeňské dceřiné firmě Doosan Škoda Power 3️⃣ miliardy korun. Do Plzně chce přesunout výrobu vzduchem chlazených generátorů parních turbín pro dodávky do elektráren a malých modulárních reaktorů a tam vybudovat centrum vodíkových spalovacích turbín v Evropě. Číst více
Česká pošta 📯 ode dneška obnovila prodej tisku v části své pobočkové sítě. Noviny a časopisy budou po dohodě s původními distributory, První novinovou společností a společností Mediaprint & Kapa Pressegrosso, k dostání na 5️⃣5️⃣5️⃣ z 2900 poboček. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme