Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mark Zuckerberg - informace o tématu

Elon Musk

Pět set nejbohatších na světě letos ztratilo přes bilion dolarů, nejvíce Musk a zakladatel Binance

Pět set nejbohatších lidí na světě podle indexu miliardářů agentury Bloomberg letos ztratilo dohromady 1,4 bilionu dolarů (asi 33,1 bilionu korun), včetně 206 miliard dolarů jen toto pondělí. Mezi pěti nejvíce postiženými nechybí již tradiční lídr žebříčku Elon Musk, Jeff Bezos či Mark Zuckerberg. Letošní vývoj je tak zcela opačný než loni, kdy jmění pětistovky nejmovitějších na světě stouplo úhrnem o bilion dolarů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Zuckerbergova ochranka stála desítky milionů dolarů, patnáctkrát více než Bezosova

Facebook má nejen téměř tři miliardy uživatelů a tedy větších, či menších příznivců, ale i odpůrců. A to zřejmě v některých případech takových, že je třeba zakladatele a hlavní mozek sociální sítě pečlivě střežit. Náklady na jeho ochranu loni mnohonásobně převyšovaly podobné služby dalším nejbohatším lidem a nejmocnějším manažerům na světě, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Virtuální hra společnosti Meta a Oculus Horizon Worlds

Zuckerberg a Meta otestují prodej virtuálního zboží v metaverse. Lidé jsou ochotni zaplatit miliony

Provozovatel Facebooku společnost Meta a její šéf Mark Zuckerberg otestují prodej virtuálního zboží a zážitků v budovaném světě metaverse. Využijí k tomu hru z virtuálního prostředí Horizon Worlds, kterou ve Spojených státech spustili v prosinci. Důvodem je i to, že podle odhadu Citi Bank může činit hodnota ekonomiky metaverza do roku 2030 až 13 bilionů dolarů, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Bývalý vicepremier britské vlády v letech 2010 až 2015 Nick Clegg bude od února 2022 řídit metasvět Facebooku a dalších sítí společnosti Meta Marka Zuckerberga. Na snímku Světovém ekonomickém fóru v Davosu v roce 2011.

Vlivný lobbista ve Facebooku povýšil. Bývalý britský vicepremiér Clegg za něj bude jednat s vládami

Bývalý britský vicepremiér z let 2010 až 2015 za vlády Davida Camerona Nick Clegg měl v době svého politického působení zásadní vliv na miliony Britů. Pětapadesátiletý Clegg dostal nyní možnost ovlivňovat ještě mnohem více lidí – zakladatel a šéf společnosti Meta Mark Zuckerberg jej jmenoval prezidentem firmy pro globální záležitosti.

Přečíst článek
Evropská komisařka Věra Jourová a generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg v Bruselu, archivní snímek z února 2020.

Zuckerberg hrozí zrušením Facebooku v Evropě. Kvůli osobním datům uživatelů

Společnost Meta Platforms provozující jednu z největších sociálních sítí na světě Facebook a také Instagram pohrozila, že v krajním případě obě služby v Evropě zablokuje. Důvodem je spor s evropskými regulátory o to, zda a jak může firma přenášet osobní data evropských uživatelů obou sítí do jejich mateřské země Spojených států, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg: Asociál, který propojil svět

Během jediného dne přišel Mark Zuckerberg o 29 miliard dolarů, když akcie jeho sociální sítě Facebook odepsaly 26 procent. Poprvé od vstupu Facebooku na burzu tak Zuckerberg opustil prestižní klub deseti nejbohatších lidí planety. Zvládne stále ještě mladý podnikatel ustát tlak, který na jeho osobu nyní začne nyní doléhat ještě více než doposud? 

Přečíst článek
Elon Musk

Musk za den přišel o 26 miliard dolarů, na akciích tratila řada miliardářů

Poklesy akcií zejména technologických firem zamávaly pořadím a výší majetku nejbohatších obyvatel zeměkoule. Lídr žebříčku, spoluzakladatel Tesly a vizionář Elon Musk, jen během čtvrtka přišel o 25,8 miliardy dolarů (560 miliard korun). Meziročně chudší je 18 z 20 nejmovitějších miliardářů na světě, vyplývá z aktuálního žebříčku agentury Bloomberg.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Na jedné straně peněženky drtí inflace. Na té druhé fenomén kryptoměn s bitcoinem v čele způsobil, že hodně lidí pohádkově zbohatlo. A ještě zbohatne, protože velké investiční peníze světa začnou mířit do budování virtuálních světů, jak vyplývá z analýzy newstream.cz.

Přečíst článek
Facebook se přejmenuje na Meta

Analýza: Facebook se mění v Meta. Co to přinese českému trhu?

Facebook mění jméno na Meta a chce ještě více urychlit transformaci společnosti v plně digitální, či dokonce virtuální svět. Pokud to udělá špatně, v Česku může přijít o dosavadní výlučné postavení.

Přečíst článek
Facebook se přejmenuje. Bude z něj Meta. Změní i logo na symbol nekonečna.

Facebook bude Meta. V logu bude mít symbol nekonečna

Facebook se přejmenuje. Bude z něj Meta. Změní i logo na symbol nekonečna.

Přečíst článek
Apple chystá novou funkcionalitu, která umožní dědit dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Facebook opět spadl. Tentokrát na dvě hodiny

Chyby, které znemožní miliardám lidí přístup k Facebooku, WhatsAppu či Messengeru, se stávají čím dál častěji.

Přečíst článek
Reklama

News box

Británie chce do dubna příštího roku odstranit z citlivých míst sledovací technologie vyrobené v Číně. 👀 Britská vláda usiluje o posílení bezpečnosti kvůli rostoucím obavám z čínských špionážních aktivit. Britští zákonodárci dále chtějí ❌ zakázat bezpečnostní kamery od čínských polostátních firem Hikvision a Dahua. Číst více
V příštích sedmi až osmi letech zanikne ✖ v Česku 300 000 pracovních pozic a milion pozic kvůli digitalizaci výrazně změní svou náplň práce. Je proto třeba masivně investovat do rekvalifikací a vzdělávání, a to zejména digitálního, řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Do roku a půl chce ministerstvo proškolit až 130 000 lidí. 

Praha 2 se připojí jako spolužadatel k zahájení změny územního plánu, která by umožnila výstavbu nad kolejištěm hlavního nádraží. 🏗 Městská část bude žádat po investorovi mezinárodní urbanistickou a architektonickou soutěž, vytvořit prostupnost území či vystavět byty a školská zařízení. Připojení k žádosti schválili zastupitelé Prahy 2. 

Francouzská kosmetická společnost 🌼L'Occitane International se stáhne z hongkongské akciové burzy. Firmu převezme do svého vlastnictví většinový akcionář a předseda správní rady firmy Reinold Geiger. Nabídka oceňuje celou společnost na 6 miliard eur (151 miliard Kč). 

Novým primátorem Mladé Boleslavi je Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. 🔄 Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg přijel na neohlášenou návštěvu Kyjeva, při níž mu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval za podporu, jakou aliance poskytuje Ukrajině. Zelenskyj na tiskové konferenci se šéfem NATO zdůraznil, že situace na bojišti závisí na rychlosti dodávek munice 💣. 
Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky.  Číst více
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme