Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Balík pro Zuckerberga. Jeho Meta mu z dividendy přihraje stovky milionů dolarů ročně

Šéf společnosti Meta Mark Zuckerberg
ČTK

Dobré čtvrtletí americké internetové společnosti Meta, která v něm ztrojnásobila čistý zisk na více než 14 miliard dolarů (zhruba 320 miliard korun), se projeví i na odměnách pro akcionáře. A na pořádný balík peněz se může těšit šéf společnosti Mark Zuckerberg.

Reklama

Meta už dřívě uvedla, že že akcionářům vyplatí čtvrtletní dividendu ve výši 50 centů na akcii. Dodala, že schválila program zpětného odkupu vlastních akcií v hodnotě 50 miliard dolarů. A vzhledem k tomu, že Zuckerberg vlastní asi 350 milionů akcií, odnesl by si domů asi 175 milionů dolarů z každé čtvrtletní platby před zdaněním, uvedla s odvoláním na své zdroje agentura Bloomberg. Ročně by si tak zakladatel sociální sítě Facebook mohl přijít až na 700 milionů dolarů, tedy více než 16 miliard korun.

„Měli jsme dobré čtvrtletí, protože naše komunita a podnikatelské aktivity pokračovaly v růstu,“ uvedl k výsledkům společnosti Meta šéf firmy Mark Zuckerberg.

Muskova firma Neuralink implantovala mozkový čip prvnímu člověku

Muskova firma Neuralink už dloube lidem do hlavy. První člověk dostal mozkový čip

Společnost Neuralink miliardáře Elona Muska oznámila, že v neděli byl prvnímu člověku implantován její mozkový čip. Pacientovi se daří dobře, napsala firma podle agentury Reuters v pondělí na síti X. Čipy mají umožnit postiženým pacientům znovu se pohybovat a komunikovat.

Přečíst článek

Společnost Meta je majitelem sociálních sítí Facebook, Instagram a Threads či komunikační služby WhatsApp. Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně zvýšily o 25 procent na 40,1 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle společnosti LSEG odhadovali v průměru na 39,2 miliardy dolarů.

„Meta potvrdila další kvartál v řadě jak oživení příjmů z reklamy, tak lepší ziskovost díky efektivnějšímu řízení nákladů. Tržby i zisk na akcii skončily nad očekáváním analytiků,“ uvedl k výsledkům analytik XTB Štěpán Hájek. „O vysoké kvalitě výsledků vypovídá fakt, že se společnost poprvé v historii rozhodla vyplatit dividendu ve výši 0,5 dolaru na akcii,“ dodal.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Generální ředitel americké internetové společnosti Meta Platforms Mark Zuckerberg

Zuckerberg výhodně prodal. Za akcie Mety inkasoval více než 400 milionů dolarů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme