Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

leadership - informace o tématu

Hana Šmejkalová, nová prezidentka České manažerské asociace

Hana Šmejkalová: Účast v soutěži Manažer roku může přinést nejen externí uznání, ale také interní motivaci a sebevědomí

Česká manažerská asociace zítra už po jednatřicáté vyhlásí Manažera roku. Letošní ročník přinesl hned několik novinek. Vůbec poprvé se nevyhlašuje zvlášť manažer a manažerka, ale vzniká jen jedna hlavní cena. Kromě toho dostanou prostor i manažeři-vizionáři, mladí talenti nebo manažeři angažující se v oblasti udržitelného rozvoje. O dalších zajímavostech letošního ročníku jsme si povídali s nově jmenovanou ředitelkou České manažerské asociace Hanou Šmejkalovou. 

Přečíst článek
Podnikatel, přemýšlení

Těžká hlava škodí. Jak skoncovat s přílišným přemýšlením

Přečíst článek

Obdivovaný i nenáviděný. Poradce amerických prezidentů Henry Kissinger zemřel ve věku 100 let

Přečíst článek
Víte, kolik vás ve firmě stojí porada? A svolali byste ji, kdybyste lidem museli platit za jejich čas z vaší kapsy? Proměňte zbytečné žvanírny v efektivně řízená setkání

Fejeton Cristiny Muntean: Zrušte zbytečné žvanírny. Ušetříte a zaměstnanci vám poděkují

Přečíst článek
José Perdomo Lorenzo

Šéf českého T-Mobilu Lorenzo po pěti letech končí. S kauzou zmizelých iPhonů za miliardy to podle firmy nesouvisí

Stávající generální ředitel českého T-Mobilu a Slovak Telekomu Jose Perdomo Lorenzo končí. Od ledna bude odpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom. Děje se tak v době, kdy česká pobočka T-Mobile přišla o miliardy kvůli dodávkám elektroniky Apple pro zkrachovalý e-shop Mamut. Lorenzův odchod s kauzou zmizelých iPhonů a AirPodů za miliardy podle mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivé nijak nesouvisí.

Přečíst článek
Pracovat znamená žít. Žít znamená pracovat.

Na pracovním trhu probíhá radikální proměna. Jak na něm uspět?

Pracovat znamená žít. Žít znamená pracovat. Ne kvůli penězům. Kvůli realizaci sebe sama, svého nejlepšího já. To je stále častějším motivem lidí k práci. A tato radikální změna na pracovním trhu bude mít stále větší dopad na společnost a její fungování. Odpovědi přináší hlavní téma nového magazínu Newstream CLUB, který již nyní seženete v trafikách.

Přečíst článek
Je ESG v krizi? Jaká budoucnost čeká firemní udržitelnost, odhalí už za týden byznysoví lídři

Je ESG v krizi? Jaká budoucnost čeká firemní udržitelnost, odhalí už za týden byznysoví lídři

Business Leaders Forum, nejstarší národní platforma pro odpovědné a udržitelné firemní lídry, pořádá 14. září 2023 konferenci ESG Leadership. Experti z veřejného i soukromého sektoru na ní budou sdílet zkušenosti se zaváděním ESG do strategie firem a debatovat o aktuálních trendech. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Syndrom vyhoření. Burn-out syndrom

Harvard Business Review: Polovina manažerů je vyhořelá. Co s tím?

Jak zabránit tomu, aby se nákaza vyhoření nerozšiřovala od demotivovaných manažerů po celé firmě? Autoři, manažeři Microsoftu, sdílejí své poznatky v článku prestižního Harvard Business Review (HBR). Newstream.cz články z HBR na základě licence přináší pravidelně.

Přečíst článek
Harvard Business Review: Před odjezdem na dovolenou si nastavte hranice

Harvard Business Review: Před odjezdem na dovolenou si nastavte hranice

Kultura je v některých firmách taková, že nedovoluje lidem – hlavně na vyšších pozicích – se úplně odpojit od práce ani na dovolené. To vede ke snížení produktivity i riziku vyhoření. Jak si užít dovolenou profesionálním způsobem? Radí kariérní koučka a autorka Marlo Lyons v článku Harvard Business Review (HBR). Newstream.cz bude články z HBR na základě licence přinášet pravidelně.

Přečíst článek
Rony Plesl
video

Umění je jako každý byznys. Musíte investovat, jinak se neprosadíte, říká Rony Plesl

V dalším z dílů pořadu Victory Club na newstream.cz se představí Rony Plesl. Jedna z nejvýraznějších osobností českého designu se v posledních letech stále více soustředí na volnou tvorbu a chce s ní uspět v globální konkurenci.

Přečíst článek
Diana Rádl Rogerová

Šéfka českého Deloitte Rogerová: Mladí Češi jsou proti Západu dravější a inovativnější

V Česku žijí draví mladí lidé, kteří již zcela obstojí v konkurenci absolventů nejprestižnějších škol z tradičních evropských demokracií, říká šéfka české pobočky poradenské společnosti Deloitte Diana Rádl Rogerová v pořadu Victory Club na newstream.cz. Firmy s nimi ale musí umět pracovat, dodává.

Přečíst článek
Jaromír Jágr v pořadu Victory Club

Jágr: Co se dělo dřív, by dnes byla šikana. Všichni jsou hrozně přecitlivělí

Jací byli hokejisté v dobách začátků kariéry Jaromíra Jágra a jací jsou dnes? Jaké jsou mezi nimi hlavní rozdíly? Především ve výchově, říká legendární hokejista Jaromír Jágr v pořadu Victory Club.

Přečíst článek
Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jaromír Jágr: Když děláte svou vášeň naplno, vyděláte si peníze

V první epizodě pořadu Victory Club Jaromír Jágr popisuje svou cestu na vrchol sportovního světa. Jakou roli v tom hrál talent? Kdo byl jeho životním vzorem a co si od něj vzal? Jakou roli hrají v jeho životě peníze? A co je vlastně úspěch pro Jaromíra Jágra, který i před padesátkou patří k největším hvězdám extraligy? Sledujte první díl pořadu Victory Club na newstream.cz.

Přečíst článek
Jaromír Jágr v pořadu Victory Club

Newstream.cz spouští nový formát. Videosérii Victory Club

Jaromír Jágr, Danuše Nerudová, Ivo Kahánek, Pavel Řehák a další osobnosti, které dosáhly na absolutní vrchol, se v unikátní videosérii Victory Club na serveru newstream.cz podělí o svou cestu k úspěchu. První portrét bude mít premiéru 22. listopadu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme