Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

koronavirus - informace o tématu

Hořící peníze, ilustrační foto

Mutace delta krájí zisky i těm největším světovým firmám

Velkým firmám ve třetím čtvrtletí poprvé po 18 měsících růstu klesne souhrnný zisk.

Přečíst článek
Anděl Media Centrum, MAFRA

Mafra loni vykázala ztrátu 868 milionů. Může za to propad inzerce

Vydavatelství Mafra loni vykázalo ztrátu 868 milionů korun proti předchozímu zisku 15 milionů. Celkový obrat klesl o půl miliardy na 2,66 miliardy korun.

Přečíst článek
Kultura dostala v čase pandemie tvrdé rány

Viliam Buchert: Kulturní byznys dostal při pandemii velké rány. Stát ho dusí dál

Přijdete do restaurace a nikdo nekontroluje opatření související s koronavirem. Přijdete do divadla či do kina a musíte si pořád nasadit respirátor. Proč ty rozdíly? To politici a úředníci nikdy smysluplně nevysvětlili a je to trestuhodné.

Přečíst článek
Jiří Rusnok, guvernér ČNB

Lukáš Kovanda: Pro ČNB je větší strašák inflace než mutace delta covidu

Česká národní banka bojuje s dopady růstu cen stavebnin, ojetin či jídel v restauracích - letos podruhé proto zvyšuje základní úrokovou sazbu. Bojí se více inflace než delta mutace covidu.

Přečíst článek
Dovolená s rouškami? Letos nejspíš ještě stále obličejové masky nesundáme.

Stanislav Šulc: Tak kdy ty hranice zase zavřou?

Přituhuje. Je teprve polovina léta a mnozí mají nejspíš ještě dovolenou v cizině před sebou. Zřejmě by si měli pospíšit, protože je zcela zjevné, že pohoda s covid pasem pomalu končí a vrátí se rutina ve formě testů a karantén.

Přečíst článek
Česká výprava pózuje fotografovi 16. července 2021 na letišti v pražských Kbelích před odletem na olympijské hry do Tokia. V prostřední řadě vpravo je lékař Vlastimil Voráček, který byl prvním členem české výpravy s pozitivním testem na covid-19.

Viliam Buchert: Češi v Tokiu. Úžasné výkony, ale i selhání v pofiderní kauze

Olympiáda v Tokiu už má většinu soutěží za sebou. Kvůli koronaviru jsou to hry divné, ale po sportovní stránce skvělé. Česko, jak už je v poslední době obvyklé, zabodovalo. Bohužel nejenom na poli sportovním, ale i v závodě o co největší bizarnost.

Přečíst článek
výroba

Ferona počítá koronavirové ztráty. Zisk jí klesl o více než čtvrtinu

Hutnímu velkoobchodu Ferona klesl za loňský rok zisk o více než čtvrtinu na 81 milionů korun. Tržby za prodej zboží se snížily o 18,3 procenta na 9,8 miliardy korun.

Přečíst článek
Bernard, pivo

Lahve sudy nenahradí. Výstav pivovaru Bernard kvůli covidu klesl

Rodinný pivovar Bernard vystavil v prvním pololetí necelých 170 tisíc hektolitrů piva, meziročně o 0,3 procenta méně. Letošní prodej se podstatně zvýšil v červnu, kdy se znovu otevřely hospody a restaurace, uvedl mluvčí pivovaru Radek Tulis.

Přečíst článek
Škoda Auto, ilustrační foto

Škoda Auto v pololetí zvýšila odbyt o pětinu. V červnu už jí chyběly čipy

Odbyt automobilky Škoda Auto v prvním pololetí meziročně vzrostl o 20,8 procenta na 515 300 vozidel. V samotném červnu se však meziročně snížil, a to o pět procent na 89 900 vozů. Na vině je globální nedostatek čipů.

Přečíst článek
Stáčecí linka na pivní PETky

Pivovary Staropramen připravil lockdown o stamiliony. Exportu se dařilo

Loňský lockdown připravil Pivovary Staropramen o stamilionové provozní zisky. I tak ale rok uzavřely s čistým ziskem ve výši 807 milionů korun. Pomohly dividendy z dceřiných společností.

Přečíst článek
Čínský export, ilustrační foto

Čínská ekonomika vzrostla o 7,9 procenta, dynamika růstu zpomaluje

Tempo růstu HDP Číny ve druhém čtvrtletí zvolnilo. Druhá největší světová ekonomika meziročně vzrostla o 7,9 procenta, je to méně, než odhadovali analytici.

Přečíst článek
Reklama

News box

Celková ekonomická nálada podnikatelů a spotřebitelů na Slovensku po předchozím poklesu v dubnu stoupla ↗ a dosáhla nejlepšího výsledku za poslední téměř dva roky, informoval slovenský statistický úřad.
Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace 💰 a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. Číst více
Na středních školách 👩‍🏫 začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý. Skládat ji budou uchazeči, kteří se nemohli účastnit testů v řádném termínu například kvůli nemoci. K náhradnímu termínu jde 2030 uchazečů.
Irsko zvažuje, že kvůli nárůstu nelegální migrace z Británie přes Severní Irsko začne vracet žadatele o azyl 🏃 zpět do Spojeného království. S odvoláním na prohlášení irského premiéra Simona Harrise o tom informovala agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme