Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mafra loni vykázala ztrátu 868 milionů. Může za to propad inzerce

Anděl Media Centrum, MAFRA
ČTK

Vydavatelství Mafra loni vykázalo ztrátu 868 milionů korun proti předchozímu zisku 15 milionů. Celkový obrat klesl o půl miliardy na 2,66 miliardy korun.

Reklama

Důvodem snížení obratu jsou vládní ekonomická opatření kvůli koronaviru, které se projevily na poklesu inzerce. Ztrátu pak z velké části zapříčinila tvorba opravných položek k dlouhodobým aktivům. Mafra, která patří pod holding Agrofert ze svěřeneckých fondů premiéra Andreje Babiše, vydává deníky Mladá fronta Dnes, Lidové Noviny a Metro nebo zpravodajský portál iDnes.

Utlumení české ekonomiky mělo největší dopad na inzertní příjmy, kde nastal pokles ve všech mediatypech. Obdobný vývoj zaznamenal také prodej časopisů a novin, kde došlo k poklesu ve volném prodeji i k rušení předplatného ze strany velkých předplatitelů, uvedla firma. Rostl naopak záběr on-line aktivit, zejména iDnesu a jeho placené nadstavby Premium.

Knihkupectví Luxor

Havrlant vyplatí Křetínského a spol. z vydavatelství Euromedia

Knihkupectví Luxor a s ním celé vydavatelství Euromedia Group ovládne investiční skupina Rockaway Capital.

Přečíst článek

Vydavatelské odvětví zasáhla pandemie

Celá skupina Mafra zahrnující vedle vydavatelství i digitální agenturu Acomware, Rádio Impuls, hudební televizi Óčko nebo virtuálního operátora Mobil.cz, vykázala tržby 3,47 miliardy korun. Hospodářský výsledek pak zásadně ovlivnila tvorba opravných položek v celkové výši 791 milionů korun k dlouhodobému majetku mateřské společnosti.

„Uplynulý rok byl díky pokračující pandemii velmi náročný a zasáhl celé vydavatelské odvětví. Díky realizaci úspor ve všech oblastech podnikání mediální skupiny se podařilo dopady poklesu tržeb v rámci mediální skupiny Mafra z výrazné části minimalizovat a na naší silné pozici největšího multimediálního domu na českém trhu ani složité covidové podmínky nic nezměnily,” uvedl předseda představenstva Mafry Štěpán Košík v nedávné tiskové zprávě.

Mediální skupina Mafra je největším multimediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů pravidelně osloví 3,2 milionu čtenářů tisku a měsíčně 7,5 milionu návštěvníků internetu. Celková čtenost titulů vydavatelství je 5,02 milionu čtenářů, což představuje 56,8 procenta populace v Česku ve věku 12 až 79 let.

Střecha mrakodrapu N Tower se změní podle návrhu studentů brněnské VUT.

Nejvyšší budovu v Česku změní studenti architektury

Nejvyšší budova v Česku, brněnská N Tower, projde proměnou podle vítězné ideové studie studentů VUT Brno.

Přečíst článek
.

Axel Springer

Axel Springer couvá z byznysu s Ringierem. Prodá mu média ve východní Evropě

Německé vydavatelství Axel Springer se rozhodlo přeorganizovat své aktivity ve střední a východní Evropě, které sdílelo se švýcarským koncernem Ringier.

Přečíst článek

>>>>>> Zajímají vás zprávy z firem? Čtěte naši rubriku. <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme