Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Karel Komárek - informace o tématu

Vlastník skupiny KKCG Karel Komárek (vpravo) a americký senátor Joe Manchin na zahájení ostrého provozu továrny na metanol v Charlestononu v Západní Virginii.

KKCG Karla Komárka spustila miliardovou fabriku na metanol v Západní Virginii

KKCG miliardáře Karla Komárka pokračuje v expanzi na americký trh. Ve městě Charleston v Západní Virginii spustila provoz její továrna ma metanol. Ta bude důležitou surovinu dodávat na severoamerický trh.

Přečíst článek
Petr Kellner se svojí manželkou Renátou na archivním snímku

Klíčové příběhy českého byznysu 2022: Kellnerová převzala rodinnou firmu, Komárek vyrazil dobýt svět

Přečíst článek
Češi propadají hazardu, ukazují výsledky Allwynu

Češi stále víc sázejí online, ukazují výsledky Komárkova Allwynu

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk (EBITDA) o 12 procent na 314,5 milionu eur (zhruba 7,7 miliardy korun). V samotné České republice se zisk zvýšil o 32 procent na 31,9 milionu eur.

Přečíst článek
Karel Komárek

Komárek dokončil převzetí provozovatele britské loterie Camelot

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka uzavřela akvizici společnosti Camelot, která vlastní licenci na provoz prestižní britské Národní loterie. Informovala KKCG. Majitelem Camelotu byl doposud kanadský penzijní fond Ontario Teachers' Pension Plan.

Přečíst článek
Karel Komárek

Komárkova Allwyn jedná o převzetí britských operací firmy Camelot

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, která nedávno v Británii získala desetiletou licenci na provoz prestižní Národní loterie, jedná o koupi britských operací společnosti Camelot. Ta vlastní licenci na provoz loterie v současnosti. Oznámily to společnosti v dnešním prohlášení. Server Sky News s odvoláním na informované zdroje napsal, že dohoda by mohla být uzavřena v nadcházejících týdnech a hodnota transakce by měla činit 100 milionů liber (2,9 miliardy korun).

Přečíst článek
Karel Komárek

Někde je svět evidentně v pořádku. Čeští miliardáři výrazně zbohatli

O více než 70 miliard se rozšířil majetek majitele skupiny KKCG Karla Komárka. Stal se tak největším skokanem mezi tuzemskými miliardáři, vyplývá z aktulního žebříčku nejbohatších Čechů magazínu Forbes. Na první místě dál zůstávají většinoví vlastníci skupiny PPF v čele s Renátou Kellnerovou.

Přečíst článek
Karel Komárek, KKCG

Komárkova Allwyn stopla vstup na burzu v New Yorku. Fúze s americkou firmou padla

Loterijní společnost Allwyn ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka zastavila svůj vstup na burzu v New Yorku. Firma to zdůvodnila zvýšenou volatilitou na trhu, uvedla agentura Reuters. Společnost měla vstoupit na newyorskou burzu skrze fúzi s americkou společností Cohn Robbins Holdings (CRHC). Firmy se ale dohodly, že transakci neuskuteční.

Přečíst článek
Karel Komárek

Potvrzeno. Komárkova sázkovka bude rozdávat štěstí Britům

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka se v Británii oficiálně stala provozovatelem prestižní Národní loterie.

Přečíst článek
Karel Komárek

Ontarijští učitelé ustoupili, miliardář Komárek bude mít britskou megaloterii

Britský zlatý důl je pro KKCG na dosah. Desetiletá licence na provozování Národní loterie je největší zakázkou veřejného sektoru v Británii. Spor s konkurenční firmou skončil.

Přečíst článek
PPF

PPF nalije šest miliard do Komárkovy loterijní firmy Allwyn

Investiční skupina PPF se zavázala investovat až 260 milionů dolarů, tedy 6,5 miliardy korun, do akcií loterijní firmy Allwyn, která patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka.

Přečíst článek
Karel Komárek

Komárek chce prodat státu zásobník plynu, který spoluvlastní ruský Gazprom

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka jedná s vládou o převodu výkonu akcionářských práv ve společnosti Moravia Gas Storage (MGS) na český stát. Oznámila to mluvčí skupiny Dana Dvořáková.

Přečíst článek
Karel Komárek

Komárek investoval čtvrt miliardy do dvou izraelských start-upů

Fond Springtide Ventures, který spadá do skupiny KKCG Karla Komárka, investoval 11 milionů dolarů (asi čtvrt miliardy korun) do izraelských start-upů Source Defense a NetOp.Cloud. Ty se zabývají kybernetickou bezpečností a automatizací správy firemních sítí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme