Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

J&T - informace o tématu

Pobočka Moneta Money Bank

Uhlobaron Tykač už vlastní desetinu akcií Monety

Kyperská firma Manecomte miliardáře Pavla Tykače navýšila podíl v Monetě Money Bank nad deset procent. Jde o investici bez snahy mít podíl na řízení banky, uvedl k transakci miliardářův mluvčí Jan Chudomel. Manecomte získala letos na jaře od České národní banky souhlas k nabytí takzvané kvalifikované účasti, tedy zvýšení podílu v Monetě nad deset procent až do 20 procent.

Přečíst článek

Michal Semotan: Vládní přešlapávání a nejistota kolem ČEZ nás stojí miliardy

Přečíst článek

J&T Banka loni vydělala 2,8 miliardy

J&T Bance stoupl loni meziročně čistý zisk o 68 procent na 2,8 miliardy korun. V hospodaření banky se v průběhu roku 2021 odráželo nejen relativní uklidnění situace a klientských očekávání souvisejících s vývojem pandemie covid-19, ale i pozitivní trend na finančních trzích, uvedla banka.

Přečíst článek
Michal Semotan, portfolio manažer v J&T

Michal Semotan z J&T: Teď se cení bezpečné přístavy, ale čas rychle rostoucích akcií zase přijde

Minuty po ohlášení výsledků se akcie společnosti Meta Platforms neboli Facebooku zřítily o 25 procent. Představovalo to více než 200 miliard ztrát, což se stalo největším pádem v historii. Ve stejnou chvíli portfolio manažer J&T Investiční společnosti Michal Semotan přikupoval akcie stejné firmy. „Facebook v současnosti opravdu není předražený. A další růst mu predikují i velké banky,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz muž, který se podílí na správě majetku nejbohatších Čechů a Slováků. 

Přečíst článek
Jan Kotek, ředitel úvěrových obchodů J&T Banky

Představenstvo J&T Banky posílil Jan Kotek

Jan Kotek, ředitel úvěrových obchodů J&T Banky, se od počátku letošního roku stal členem jejího představenstva, oznámila firma.

Přečíst článek
ruleta, investiční sázky

Investujte do firem a nemovitostí, vyhněte se zlatu, radí čeští superbohatí

Stavební pozemky, start-upy, rezidenční nemovitosti a akcie. To jsou horké investiční sázky českých a slovenských dolarových milionářů, tedy lidí s disponibilním majetkem převyšujícím 22 milionů korun. Superbohatí s ohledem na narůstající inflaci radí zařadit do portfolia pružnější aktiva, která dokážou znehodnocení lépe odolávat, uvádí zpráva Wealth Report 2021, za níž stojí J&T Banka. Naopak dříve tradiční zlato je v současné době pro majetné investičním propadákem.

Přečíst článek
bankomat Monety v Praze

Analytik: Moneta se stane jedničkou spotřebitelského financovaní

Akcionáři Monety Money Bank na dnešní mimořádné valné hromadě schválili akvizici společností zahrnutých do skupiny Air Bank. Moneta za 100procentní podíl ve společnostech Air Bank, Home Credit ČR a SK a Benxy zaplatí 25,9 miliardy korun. Jaký dopad bude mít fúze na český bankovní trh, jsme se zeptali analytika J&T Milana Lávičky.

Přečíst článek
Dům od architektů ze studia SENAA

Milionáři v Česku se nejvíce obávají inflace. Investují do realit

Více než polovina českých a slovenských dolarových milionářů považuje za největší hrozbu pro udržení a růst svého bohatství v nadcházejících dvanácti měsících inflaci. Vyplývá to z průzkumu J&T Banka Wealth Report 2021 mezi třemi stovkami movitých respondentů. Téměř všichni pak očekávají, že se inflace bude pohybovat nad dlouhodobým inflačním cílem centrálních bank, který v tuzemsku činí dvě procenta. Každý dvanáctý milionář dokonce očekává inflaci kolem deseti procent. Jednoznačnou obranou podle nich jsou investice.

Přečíst článek
Patrik Tkáč otevírá v Bratislavě futuristickou prodejnu potravin

Tkáč vkládá podíl ve West Hamu do svého J&T Capital Partners

Investiční struktura J&T Capital Partners nově drží Tkáčův podíl v EPH, v Košíku a španělském řetězci Eroski, i ve fotbalových klubech Sparta a West Ham.

Přečíst článek
Rastislav Velič, majitel Arca Investments

Úpadek Arca Investments bude řešen reorganizací

Do insolvence padlé investiční firmy Rastislava Veliče (na snímku) jsou přihlášeny pohledávky za 23 miliard korun.

Přečíst článek
Tomáš Martinec, CEO J&T Investiční společnost

Investiční větev J&T má dva nové členy vedení

Představenstvo J&T Investiční společnosti se od října rozrostlo o manažery Tomáše Martince a Michala Kubeše. Martinec ve funkci nahradil generálního ředitele Daniela Drahotského, uvedla firma.

Přečíst článek
Fondee, Jan Hlavsa

Investiční platforma Fondee se rozkročila na Slovensko

Český investiční platforma Fondee expanduje na Slovensko a má nového brokera. J&T Banka v této pozici nahradila nizozemské Degiro.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme