Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

J&T - informace o tématu

Přichází čas hodnotových akcií

Tereza Jalůvková z J&T: Buffett i Icahn zpozorněli. Přichází čas hodnotových akcií

Hotovost portfolio manažerů se drží blízko maxim. Trh je na prahu změny. Kam se zadrženou hotovostí? Doba hraje do karet hodnotovým akciím. Zájem o ně stoupá, píše ve svém komentáři analytička Tereza Jalůvková z J&T.

Přečíst článek
ilustrační snímek

Karin Šoóšová z J&T: Britské drama připomíná, kde je Achillova pata finančního trhu

Přečíst článek
Meta Platforms, matka Facebooku, její akcie rapidně poklesly

Tereza Jalůvková z J&T: Akcie Mety se podívaly pod sto dolarů, zřejmě půjde o nový normál

Obzvláště chmurný byl poslední říjnový týden pro technologické giganty. Výsledky hospodaření na prahu recese zveřejňovalo hned několik z nich. Výjimkou se stal pouze Apple, který překonal očekávání analytiků na čistém zisku i tržbách a za poslední říjnový týden si připsal více jak čtyři procenta.

Přečíst článek
Burza, ilustrační foto

Jakub Kudýn z J&T: O úspěchu investice může rozhodnout jen pár dnů z celé dekády

Když si investor v čase volatilních trhů zkouší hrát na spekulanta, nedopadá to dobře, píše ve svém komentáři analytik J&T Banky Jakub Kudýn.

Přečíst článek
Jiří Příhoda

Jiří Příhoda: U nejlepšího domu má být nejlepší umění

Jeho chrliče můžete nově vidět, pokud navštívíte pražské sídlo J&T Banky. Jiří Příhoda je instaloval krátce poté, co skončila jeho mimořádná výstava VOID v pražské Galerii Rudolfinum. Příhoda tu představoval své netradiční prostory, které mají fungovat trochu jako protiváha digitálním světům. Usazují totiž člověka do naprosto nové, ale velmi fyzické reality. Podobnou funkci pak může mít také umění ve veřejném prostoru, třeba u kancelářské budovy. „Ve světě, zejména v Asii, kancelářské budovy bez kvalitního umění takřka nevznikají. U nás se to pomalu také rozjíždí. Záleží ale na osvícenosti investora,“ vysvětluje Jiří Příhoda.

Přečíst článek

Tereza Jalůvková z J&T: Zvýšená nervozita z trhů nezmizela, zatím

Nervozita investorů narůstá. Index S&P uzavřel v pátek na nejnižších úrovních za rok 2022 a září se stalo pro tento široký index nejslabším měsícem od března 2020. Podobný vývoj ukazují souhrnné indexy globálně. Inflace, růst úrokových sazeb, geopolitická napětí a uzavření čínské ekonomiky kvůli „zero COVID-19” politice májí za následek, že podniky ale i jednotliví spotřebitelé kontrolují své náklady. I když poslední data ukazují, že osobní spotřeba v čase dál roste, její struktura se mění a zbytné výdaje se z rozpočtů vyškrtávají, komentuje makléřka z J&T Banky Tereza Jalůvková.

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

J&T Arch Investments spravuje majetek v hodnotě miliardy eur a útočí na přední příčky žebříčku největších fondů v ČR

J&T Arch Investments se dere do čela žebříčku největších fondů kvalifikovaných investorů v Česku a na Slovensku. Druhé čtvrtletí roku 2022 uzavřel s objemem aktiv přesahujícím psychologickou hranici miliardy eur (25,26 miliardy korun).

Přečíst článek

Jakub Kudýn z J&T: Profesionální investoři se hrnou do Premier League. Moc dobře vědí proč

Kluby v Premier League se čím dál častěji stávají terčem nákupů profesionálních investorů jako jsou private equity fondy nebo hedgeové fondy. Vidí tito investoři příležitost tam, kde ji ostatní nevidí anebo se jedná spíše o investice z rozmaru?

Přečíst článek
První slovenský mrakodrap - Eurovea Tower v Bratislavě před dokončením.

Slováci trumfují Čechy, mají mrakodrap. V Ostravě už se taky jeden chystá

Na Slovensku se staví první mrakodrap. Hrubá stavba má být hotová do konce roku. Slováci tak předběhnou Čechy, kteří na budovu převyšující limit 150 výškových metrů teprve čekají.

Přečíst článek
Vodík, budoucnost dopravy

Tereza Jalůvková z J&T: Kdo vydělá na energetické krizi?

Společnosti ze sektoru „čisté energie“ si mohou výrazně polepšit. Mezi vítěze současné situace se tak může řadit na americké burze obchodovaná společnost Plug Power, která se zabývá technologií vodíku.

Přečíst článek

Karin Šoóšová z J&T: Nečekejte na zázrak. S odvážnějším investováním je třeba začít hned

Slovy legendárního investora Warrena Buffetta: „Kdo se nenaučí vydělávat, i když spí, bude pracovat až do smrti“. A v budování dlouhodobé rezervy na důchod je nenápadným, zato velmi výkonným pomocníkem složené úročení, podotýká ve svém příspěvku expertka na kapitálové investice Karin Šoóšová z J&T Investiční společnosti.

Přečíst článek
Rastislav Velič, majitel Arca Investment

Dalibor Martínek: Největší český bankrot v historii. Soudný den pro zkrachovalou Arca Investments nastává

Kdo bude rozhodovat o osudu dvaceti miliard korun, které investoři utopili ve zkrachovalé investiční skupině Arca Investments? Jde o největší bankrot firmy v novodobých dějinách. Klíčové jednání věřitelského výboru se uskuteční za pár desítek hodin. V pondělí se scházejí věřitelé, aby rozhodli, zda se půjde cestou reorganizace firmy, nebo společnost spadne do konkurzu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severoatlantickou alianci  znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku, které vyvíjí Rusko v rámci svých hybridních aktivit. Uvádí se to v prohlášení, které aliance dnes vydala. Text zmiňuje Česko, Estonsko, Německo, Lotyšsko, Litvu, Polsko a Británii. Ruské jednání neodradí spojence od další podpory Ukrajiny, píše se v dokumentu.
Turecko zcela  zastavilo obchod s Izraelem. Agentuře Bloomberg to řekli dva nejmenovaní turečtí představitelé seznámení s touto záležitostí. Ankara tím dává najevo nesouhlas s počínáním Izraele v Pásmu Gazy, které ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. 
Palestinské hnutí Hamás v reakci na poslední návrh 📜 dohody o příměří s Izraelem uvedlo, že co nejdříve vyšle do Káhiry delegaci, která bude pokračovat v jednáních. Vůdce politického křídla Hamásu Ismáíl Haníja řekl, že uskupení návrh studuje v „pozitivním duchu“, přestože podle dřívějších prohlášení se na něj dívalo spíše „negativně“. V prohlášení podle agentury AP nebylo uvedeno, kdy delegace odcestuje.
Ruský plynárenský gigant Gazprom se v loňském roce propadl do čisté ztráty 6️⃣2️⃣9️⃣​​​​​​​ miliard rublů (161 miliard korun). V roce 2022 ještě hospodařil se ziskem 1,2 bilionu rublů. Dnes to s odkazem na sdělení firmy napsala agentura Reuters. Na výsledku se negativně projevilo mimo jiné i snížení prodeje plynu do Evropy o více než polovinu.
Rozhodnutí bankovní rady České národní banky (ČNB) o snížení základní úrokové sazby o půl procentního bodu na 5,25 procenta bylo jednomyslné. Novinářům to po jednání bankovní rady řekl guvernér ČNB 👨 Aleš Michl. 
Společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka prodala ⛷️ lyžařský resort Crans Montana ve Švýcarsku. Firma to uvedla v dnešní tiskové zprávě. Hodnota transakce je přes 100 milionů švýcarských franků (2,5 miliardy korun).
Bankovní rada České národní banky (ČNB) dnes 📉 snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Informoval o tom ředitel odboru komunikace ČNB Jakub Holas. Základní úroková sazba se tak dostala na nejnižší úroveň od počátku května 2022. Většina analytiků pokles sazby v tomto rozsahu očekávala.
Schodek státního rozpočtu ke konci dubna se 📉 prohloubil na 153,1 miliardy korun z březnových 105 miliard korun. Dnes o tom informovalo ministerstvo financí. Je to třetí nejhlubší dubnový rozpočtový deficit, loni dosáhl rekordní hodnoty 200 miliard korun. 
Spojené státy a Saúdská Arábie by mohly v řádu několika týdnů podepsat průlomovou obrannou 🤝 dohodu, napsala dnes agentura Bloomberg. Zahrnovat by měla spolupráci v jaderné energetice a umělé inteligenci i omezit vliv Číny v Saúdské Arábii. Součástí původně trojstranné smlouvy mělo být i smíření mezi Izraelem a Saúdskou Arábií výměnou za izraelský příslib zlepšení životních podmínek Palestinců.
Investiční společnost EP Equity Investment (EPEI) českého podnikatele Daniela Křetínského získala téměř čtvrtinový podíl ve francouzské firmě Nanobacterie, která vyvíjí neinvazivní metodu 👨‍⚕️ léčby rakoviny. ČTK to dnes oznámil mluvčí Křetínského společností Daniel Častvaj. Hodnotu transakce neuvedl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme