Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

iPhone - informace o tématu

Šach mat Číně? Apple a Foxconn postaví v Indii továrnu na iPhony

Šach mat Číně? Apple a Foxconn chystají v Indii obří továrnu na iPhony pro 100 tisíc zaměstnanců

Společnosti Foxconn Technology Group, která je partnerem americké firmy Apple, plánuje investovat kolem 700 milionů dolarů (15,5 miliardy korun) do nové továrny v Indii. Firma se snaží posílit místní výrobu a urychlit její přesun z Číny v souvislosti s rostoucím napětím mezi Washingtonem a Pekingem. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Investice by byla pro Foxconn jednou z největších v Indii.

Přečíst článek

Od iPhonů k elektrickým náklaďákům. Foxconn investuje do Lordstownu

Největší smluvní výrobce elektroniky na světě, tchajwanská společnost Foxconn, se dohodl na nákupu akcií amerického výrobce nákladních elektrických aut Lordstown Motors.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Z miliardové pokuty musí Apple zaplatit jen 372 milionů, rozhodl soud ve Francii

Soud ve Francii výrazně snížil pokutu americké společnosti Apple za porušování pravidel hospodářské soutěže. Podle zdroje agentury Reuters je to na 372 milionů eur (9,1 miliardy korun) z původně vyměřené sankce 1,1 miliardy eur.

Přečíst článek
Apple upouští od zvýšení výroby iPhonů

Apple upouští od zvýšení výroby iPhonů, poptávka po nich slábne

Americká společnost Apple upouští od plánu zvýšit v letošním roce výrobu svých nových přístrojů iPhone. Poptávka po nových přístrojích totiž neroste, jak firma očekávala. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Apple začal v Česku prodávat nové telefony

Apple vyrábí už i nejnovější iPhony v Indii

Tři týdny po uvedení nejnovějšího iPhonu 14 spustil Apple jeho výrobu v Indii. Čína zůstává jeho hlavní výrobní základnou, ale Indie je pojistkou v případě, že by se vztahy mezi Washingtonem a Pekingem vyostřily.

Přečíst článek
Společnost Apple vyšetřuje německý antimonopolní úřad. Zaměří se na její praktiky ohledně jejího obchodu s aplikacemi.

Apple chystá další zdražování. Po telefonech přijdou na řadu aplikace

Důvodem skokového zdražování, k němuž se Apple letos na podzim uchyluje, je dražší dolar. Projevilo se to již na nových iPhonech 14, nyní podle agentury Bloomberg Apple zdraží aplikace v App Storu.

Přečíst článek
Apple začal v Česku prodávat nové telefony

Nový iPhone dorazil do Prahy. Je dražší, ale dostupnější

Apple před týdnem zveřejnil nabídku nových telefonů. A nyní do obchodů po celém světě dorazily zásilky s aktuálními stroji. Prahu a další obchody v České republice nevyjímaje. Na rozdíl od předchozích let telefon seženete i bez předobjednání.

Přečíst článek
Apple zanedlouho představí nový iPhone

Apple vyrobí nové iPhony v Indii. Chce nabourat nadvládu nevyzpytatelné Číny

Indie se stane ještě významnější zemí v technologické revoluci. Kvůli prohlubujícím se problémům s dodávkami z Číny se Apple rozhodl výrazně navýšit množství iPhonů vyrobených právě v Indii. Telefony se však na trh dostanou později než ty čínské, píše Bloomberg.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Lidé kvůli inflaci šetří na všem. Jen na iPhonech ne

Tržby z prodeje iPhonů dosáhly v uplynulém kvartálu 40,7 miliardy dolarů, což je přibližně o tři procenta více než ve stejném období loni. Celkově světový trh s chytrými telefony podle údajů společnosti Canalys v uplynulém čtvrtletí klesl o devět procent.

Přečíst článek
Fronta před prodejnou Apple v Šanghaji, poté, co Apple dal do prodeje nejnovější iPhone 13

Lockdown v Číně připraví Apple o miliardy z příjmů. Vývoj nového iPhonu nabírá zpoždění

Vývoj nejméně jednoho z nových vlajkových přístrojů iPhone společnosti Apple pro letošní rok se zpozdil kvůli pandemickým omezením v Číně, píše japonský list Nikkei, který se odvolává na několik zdrojů obeznámených se situací.

Přečíst článek
Virtuální realita - ilustrační foto

Apple na hraně revoluce. Již brzy ukáže svou virtuální realitu

Legendární tvůrce iPhonů nezveřejnil žádnou převratnou novinku od roku 2015, kdy se objevily první Apple Watch. Firma tam je čím dál víc závislá na prodeji právě mobilních telefonů. Nyní by se mělo portfolio Applu rozšířit o nové zařízení nabízející virtuální realitu, uvádí agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Letošní volby do Evropského parlamentu budou znamenat odklon od ctižádostivých klimatických cílů ➡️ směrem k tlaku na budoucnost průmyslu. Budoucnost Evropského parlamentu bude pravicovější než nyní, bude rozdrobenější a rozhádanější. Na dnešním briefingu v Praze na téma Jaké bude Česko v EU za 20 let to řekla analytička Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Vendula Kazlauskas. 
Britská společnost JD Sports Fashion koupí za zhruba 1️⃣,1️⃣ miliardy dolarů (26,1 miliardy korun) amerického konkurenta, maloobchodního prodejce sportovního oblečení Hibbett. Největší britský maloobchodní prodejce sportovního oblečení se snaží expandovat na jihovýchod USA. S odvoláním na dnešní oznámení dvojice firem o tom informovala agentura Reuters.
Novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) bude 👨 Tomáš Boráň, který od roku 2017 vede sekci registrací tohoto lékového ústavu. Do funkce nastoupí 1. května, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví (MZd) Ondřej Jakob. Loni se ministerstvo šéfa SÚKL pokusilo vybrat dvakrát. 
Prodej telefonů iPhone firmy Apple se v Číně v prvním čtvrtletí letošního roku 📉 snížil o 19,1 procenta, což byl nejhorší výkon firmy od roku 2020, kdy svět bojoval s pandemií nemoci covid-19. Prodej konkurenční čínské značky Huawei naopak vzrostl o téměř 70 procent. Apple se tak mezi největšími prodejci v Číně propadl na třetí místo z loňského prvního a má jen těsný náskok před Huawei.
Reklama
Reklama
Doporučujeme