Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

internet - informace o tématu

Netflix vytáhl do boje proti sdílením účtů. A nyní raději snižuje ceny předplatného v Evropě

Netflix snižuje ceny předplatného ve světě až o polovinu. Dočkají se i Češi?

Americká streamovací služba Netflix ve více než 30 zemích snížila předplatné svých služeb, aby přilákala více zájemců. Informoval o tom server listu The Wall Street Journal (WSJ). Netflix se potýká se sílící konkurencí a snahou lidí šetřit. Netflix působí i v České republice, zda se jí bude úprava cen dolů týkat, WSJ neuvedl.

Přečíst článek

Vyhledávání už nebude jako dřív. Bing s umělou inteligencí může rozbít dominanci Googlu, míní experti

Přečíst článek
Válka na Ukrajině byla hlavním tématem českého internetu v roce 2022

Hvězdy českého internetu 2022: Válka na Ukrajině, Tank Ono a Danuše Nerudová

Rok 2022 byl rokem války, energetické krize, ale také Danuše Nerudové. Alespoň to naznačují data tuzemských internetových vyhledávačů.

Přečíst článek
Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Ceny volání a mobilních dat v Česku zůstávají jedny z nejvyšších v Evropě, aukce kmitočtů k jejich snížení zatím nevedla. Uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Češi platí za srovnatelné tarify až čtyřnásobek toho, co Poláci, Rakušané či Němci.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Vyšetřování skončí, Amazon uzavřel dohodu s unijními orgány pro ochranu trhu

Americký internetový prodejce Amazon se zavázal, že zvýší viditelnost výrobků, které na jeho webu nabízejí jiní prodejci. Evropská komise se dohodu, která má platit pět let, chystá oznámit podle deníku Financial Times 20. prosince.

Přečíst článek
Český internet válcuje podivný hit Hafo.

Stanislav Šulc: Český internet válcuje podivný hit Hafo. Je chytřejší, než se zdá

Za posledních 48 hodin český internet nemá větší téma než písničku Hafo. Nenahrál ji nikdo ze známých interpretů, přesto má za dva dny více než 300 tisíc zhlédnutí. Navíc se virálně šíří nevěřitelnou rychlostí, a je velmi pravděpodobné, že i vám v následujících dnech někdo pošle odkaz na YouTube. A až 1. prosince se daná skladba objeví na streamovacích službách. 

Přečíst článek
Black Friday

Internetový prodej v USA během Black Friday dosáhl rekordu. Inflaci navzdory

Tržby na internetu ve Spojených státech o letošní slevové akci Black Friday patrně navzdory vysoké inflaci dosáhly rekordu. Společnost Adobe Analytics odhaduje, že zákazníci v pátek na internetu utratili devět až 9,2 miliardy dolarů (až 215,5 miliardy korun), což mírně překonává její původní prognózu. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek
Black Friday a výprodej? Zapomeňte, slevy jsou jen deset až 15 procent, tvrdí Hlídač shopů

Black Friday a výprodej? Zapomeňte, slevy jsou jen deset až 15 procent, tvrdí Hlídač shopů

Výše reálných slev v tuzemských internetových obchodech se při letošní akci Black Friday zatím pohybuje nejčastěji mezi deseti a 15 procenty, což je zhruba stejně jako loni. Někteří obchodníci přitom inzerují slevy až čtyřnásobně vyšší. Vyplývá to z údajů projektu Hlídač shopů. Black friday vyvrcholí v pátek 25. listopadu, část obchodníků slevy spustila již dříve tento měsíc.

Přečíst článek
„Velký bratr“ Google zaplatí miliardy za nezákonné sledování uživatelů

„Velký bratr“ Google zaplatí miliardy za nezákonné sledování polohy uživatelů

Americká internetová společnost Google se dohodla, že zaplatí 391,5 milionu dolarů (přes devět miliard korun), aby urovnala obvinění ze strany 40 členských států USA, že používala nezákonné praktiky při sledování polohy uživatelů. Informoval o tom úřad generálního prokurátora státu Michigan.

Přečíst článek
T-Mobile, ilustrační foto

T-Mobile zvýšil zisk na devět miliard. Rapidně přibylo spotřebovaných dat v síti

Operátor T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí provozní zisk o 2,9 procenta na 9,2 miliardy korun. Tržby stouply o 5,1 procenta na 22,1 miliardy korun. Počet zákazníků se zvýšil o 150 tisíc na 6,41 milionu, uvedla firma. Konkurence výsledky dosud nezveřejnila.

Přečíst článek
Satelitní síť StarLink společnosti SpaceX Elona Muska

Muskova SpaceX tvrdí, že už nemůže platit internet na Ukrajině, píše CNN

Společnost SpaceX miliardáře Elona Muska tvrdí, že už nemůže nadále platit internetové služby na Ukrajině, a žádá americký Pentagon, aby financováni převzal. Informovala o tom stanice CNN na základě dokumentů, k nimž získala přístup. Ukrajina podle ní obdržela odhadem 20 tisíc terminálů Starlink.

Přečíst článek
Satelitní síť StarLink společnosti SpaceX Elona Muska

Muskův Starlink obsadil „mezihvězdný“ internet. Starší hráči bojují o přežití

Lucemburský provozovatel satelitů SES jedná o spojení s americkým konkurentem Intelsat. Obě společnosti se snaží, aby v odvětví, které zachvátila vlna fúzí a akvizic, nezůstaly izolované, píše list Financial Times (FT). Velkým vyzyvatelem je jim Elon Musk a jeho Starlink.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory.
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem.
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme