Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hotely - informace o tématu

Fond Blackstone souhlasil s prodejem San Antonio Resort Hotel v USA za 800 milionů dolarů společnosti Ryman Hospitality Properties.

Hotelový deal roku. Fond Blackstone prodal obří komplex v San Antoniu

Na realitním americkém trhu se uskuteční největší hotelová transakce roku a druhá největší od začátku pandemie. Investiční fond Blackstone prodá komplex JW Marriott San Antonio Hill Country Resort & Spa v Texasu za 800 milionů dolarů (asi 17,6 miliardy korun), uvedl deník The Wall Street Journal. Podívejte se, o jak luxusní lázně jde.

Přečíst článek
Apartmánové byty - pilotní projekt divize Real Estate společnosti Volarik Capital - vizualizace

Prodal Ferrari, aby postavil podzemní wellness. Podnikatel Volařík si na jihu Moravy plní developerské sny

Přečíst článek
Pytloun Hotels na Václavském náměstí v Praze

Do Prahy se vrací turisté, hotely jsou téměř plné. Jejich provozovatelé věští dobrou sezonu

Přečíst článek
Kozy, Omán
video

VIDEO: Dobytčí trhy jako ve středověku? Stále existují v Ománu

Hory, oázy, pouště, klid, starobylá města i okázalá moderní architektura, opera a nákupy. Arabský Omán toho nabízí hodně.

Přečíst článek
Designové pokoje v hotelu Andaz Prague.

Nejkrásnější hotelové pokoje jsou letos podle prestižní světové soutěže v Praze

Jedna z nejprestižnějších designérských soutěží světa SBID International Design Awards poslala cenu za rok 2022 i do Prahy. Za vítěze pro kategorii hotelových pokojů a apartmá si odborná porota vybrala interiéry letos na jaře otevřeného pětihvězdičkového hotelu Andaz Prague v pražském Cukrovarnickém paláci. 

Přečíst článek
Lyžařské středisko v Peci pod Sněžkou v Krkonoších na snímku z 30. prosince 2021.

Silvestrovští hosté plní horské hotely. Kupují ale kratší turnusy

Zájem o silvestrovské pobyty v Česku je tento rok podle provozovatelů hotelů a penzionů značný. Někde je už srovnatelný s dobou před pandemií koronaviru a hlavně na horách zbývají poslední volná místa. Oproti minulosti ale nyní lidé častěji pobyt rezervují až na poslední chvíli a i kvůli úsporám volí spíše kratší pobyty namísto týdenních.

Přečíst článek
Nové trendy a změny v hotelnictví

Nové trendy a změny v hotelnictví

Hoteliéři si pomalu zvykají na novou normalitu a na to, jak utváří moderní hotelovou současnost. Dnešní doba podněcuje k zamyšlení se nad stávajícími procesy, ale zároveň skýtá i skvělou příležitost implementovat nové technologie a služby a tím zvýšit zisky v ubytovacích zařízeních. Nastal tedy čas podniknout kroky potřebné k tomu, aby váš hotel držel tempo zrychleného vývoje. Představujeme vám některé z nových trendů a změn v hotelnictví.

Přečíst článek
Danilo Turletto, Sound´s Travel & Leisure Sarl

Jak se dělá hotelový byznys v exotických zemích

Madagaskar je opravdu překrásná země a turisté ji zatím ještě příliš neobjevili. Nechceme však, aby se stala turistickým skanzenem. Jde nám především o to, abychom co nejvíce zachovali původní přírodu, rozmanitost krajiny a atmosféru ostrova. To je ta jedinečná, autentická hodnota, kterou Madagaskar má a kterou chceme zachovat a představovat i našim klientům, říká mi při dálkovém letu z Nosy Be do Prahy Danilo Turletto, Director of Sales and Marketing a partner madagaskarské turistické a investiční skupiny Sound´s Travel & Leisure Sarl Group.

Přečíst článek
Radim Jančura, šéf RegioJet

Radim Jančura: Autobusy a vlaky od příštího roku zdraží o deset až patnáct procent

Nejvíc nyní Radima Jančuru, majitele žlutých autobusů a žlutých vlaků, baví gastro. Koupil už druhý hotel v rakouských Alpách, a jak říká, chce vybudovat novou úroveň gastronomických služeb. Je to poněkud nečekaný posun, protože jeho hlavním byznysem je doprava. Dlouho sváděl souboj s Českými drahami i s jinými dopravci. Nakonec se mu povedlo vybudovat nejsilnější soukromou dopravní firmu v Česku. Dál ji rozvíjí, je kritický k vládě, ale do jeho srdce se zasekl restaurační byznys.

Přečíst článek
Na dotek ráje - Nosy Iranja, Madagaskar

Reportáž z ráje. Madagaskar je uhrančivý ostrov plný přírodních krás a kontrastů

Madagaskar i jeho miniaturní a turisty oblíbená verze ostrůvek Nosy Be je zemí tisíce vůní, barev a kontrastů a až nadpozemsky krásných bělostných pláží s opojnými západy slunce. Existují tu neuvěřitelná zvířata, rostliny i přírodní útvary, které nenajdete nikde jinde na světě. I čas tu běží poněkud jiným tempem.

Přečíst článek
Skvělý byznys pro Trumpa. Jeho hotely účtovaly za prezidentskou ochranku přemrštěné sazby

Skvělý byznys pro Trumpa. Jeho hotely účtovaly státu za prezidentskou ochranku přemrštěné sazby

Organizace Trump Organization provozující hotely Donalda Trumpa účtovala americké tajné službě až 1185 dolarů (asi 30 tisíc korun) za noc za hotelové pokoje používané agenty chránícími Trumpa a jeho rodinu v době jeho prezidentství. Vyplývá to ze dokumentů zveřejněných dozorčím výborem Sněmovny reprezentantů. To bylo čtyřikrát více, než je obvyklý vládní limit výdajů pro washingtonské hotely, uvedl deník The New York Times.

Přečíst článek
Four Seasons Hotel Prague

GALERIE: Four Seasons Hotel Prague slaví 20. let

První pětihvězdičkový hotel ve střední a východní Evropě Four Seasons Hotel Prague slaví dvacet let na trhu luxusního hotelnictví. Poloha hotelu, jenž se nachází v centru města kousek od Karlova mostu, nabízí hostům jedinečný výhled na Pražský hrad. Podívejte se na hotel v galerii.

Přečíst článek

Hotelová franšíza Wyndham posiluje v Evropě. Za miliardu koupila značku Vienna House

Největší hotelová franšíza na světě Wyndham Hotels & Resorts koupila evropskou hotelovou značku Vienna House za 44 milionů eur (téměř 1,1 miliardy korun). Díky této akvizici získává Wyndham do svého portfolia 23. značku s přibližně 40 hotely. Většina z nich (28) je v Německu. V České republice jsou dva - v Plzni a Praze.

Přečíst článek
Reklama

News box

Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Americká polovodičová společnost Micron Technology získá od vlády až 6️⃣,1️⃣4️⃣ miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na výstavbu dvou továren na výrobu čipů v USA. Dohoda má pomoci financovat továrny ve státech New York a Idaho. Peníze budou vyplaceny na základě zákona o čipech a vědě z roku 2022, jehož cílem je podpořit domácí výrobu čipů a snížit závislost na dodávkách z Číny a Tchaj-wanu.
Elektromobily a digitální konektivita jsou hlavním tématem největšího čínského autosalonu, který začal v Pekingu. Přední světové automobilky a začínající výrobci 🚗 elektromobilů tam představují nové modely a koncepční vozy se zaměřením na přeměnu Číny v hlavní trh a výrobní základnu digitálně propojených elektromobilů, uvedla agentura AP.
Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Skupina České dráhy (ČD) loni hospodařila se ziskem 3️⃣,8️⃣ miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to výsledek o 3,4 miliardy korun lepší. Zároveň se jedná o nejlepší hospodářský výsledek skupiny od roku 2008. Zisková byla kromě nákladní dopravy loni po třech ztrátových letech také osobní doprava. 
Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme