Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hotely - informace o tématu

Interiér hotelu Andaz na Senovážném náměstí.

Praha má nový luxusní hotel. Jako svůj teprve pátý v Evropě ho provozuje síť Hyatt

V centru Prahy přibyly luxusní ubytovací prostory. Společnost UBM Development zkolaudovala luxusní pětihvězdičkový hotel Andaz Prague o 176 pokojích, který je premiérovým vstupem sítě Hyatt do České republiky.

Přečíst článek
Gastro v čase pandemie

Tak budeme propouštět, reagují hoteliéři a restauratéři na zrušení vládní pomoci

Přečíst článek

Síť Hard Rock kupuje za miliardu dolarů ikonický hotel Mirage v Las Vegas

Přečíst článek
Hotel Four Seasons v Praze

Gates ovládne řetězec hotelů Four Seasons. Koupí část podílu saúdského prince

Investiční firma zakladatele Microsoftu Billa Gatese převezme kontrolní většinu v kanadském řetězci luxusních hotelů Four Seasons.

Přečíst článek
turisté v Praze

Turisté se vrátili do Česka. Utrácejí ale méně než před covidem

Útraty turistů v Česku během letošních prázdnin dosáhly hranice pěti miliard korun. Oproti loňsku jde o nárůst, ale předpandemické hladiny se tržby zatím nedotkly, ukazují data transakcí platebními kartami.

Přečíst článek
Pražským hotelům chybí zahraniční turisté.

Pražské hotely zlevňují, v regionech pobyt naopak zdražil

Průměrná cena pobytů v hotelech v Praze vlivem koronavirové krize podle rezervačních a prodejních portálů, druhým rokem klesá. Stále v ní totiž chybějí zahraniční turisté.

Přečíst článek
Hotel Andaz

Praze chybějí luxusní hotely. Investoři i přes covid dokončují přestavby

Navzdory pandemii a dramatickému úbytku turistů přibývají v Praze luxusní hotely. Segment „pětihvězd” ale přesto stále není nasycen.

Přečíst článek
Mariánské lázně jsou oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů.

Poptávka po ubytování v Česku je nejvyšší za poslední dekádu

Rezervační portály u domácích pobytů v současné době zaznamenávají až extrémní nárůst poptávky.

Přečíst článek
Michal Šnobr

Michal Šnobr: Jsem investor, akcionář, hoteliér, zemědělec i fanda Lega

Známý aktivistický akcionář firmy ČEZ Michal Šnobr v červenci prodá svůj herní řetězec JRC Czech. Jde prý trochu konsolidovat své rozkročení - chce se soustředit na rozvoj Amenity Resorts a návazný byznys včetně farem a současně se aktivněji vrátí i na kapitálové trhy. A s větším kapitálem. „Přichází správná doba,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek
Pražským hotelům chybí zahraniční turisté.

Pražské hotely jsou na tom nejhůř ve střední Evropě, chybí jim kongresy

Čtyř a pětihvězdičkové hotely v Praze jsou téměř prázdné. Ve srovnání s prvním pololetím roku 2019 zaznamenaly více než 80procentní propad tržeb, přičemž Praha je na tom ve srovnání s metropolemi okolních států nejhůř.

Přečíst článek
Ritesh Agarwal, zakladatel a CEO řetězce OYO Hotels

Hotelový řetězec, co založil osmnáctiletý kluk, patří k největším na světě

Během covidu kolovala fáma, že hotelový řetězec Oyo založený Ritešem Agarwalem bankrotuje. Mladý miliardář tvrdí, že je to naopak a shání další investory.

Přečíst článek
Hotely i v tomto roce čeká velmi nejistá sezóna.

Prázdné hotely děsí příští mutace viru. Další ztracenou sezónu nemusí přežít

Obsazenost pražských hotelů na léto je stále slabá. Lidé pobyty rezervují většinou na poslední chvíli, někdy dokonce až v den příjezdu. Hoteliéři tak očekávají zhruba stejný počet hostů jako loni.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelské síly zabily nejméně 5️⃣ Palestinců při nočním zásahu ve vesnici poblíž města Tulkarm na okupovaném Západním břehu Jordánu. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odkazem na svého reportéra a palestinské úřady.
Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista 👨 Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se dosud nikomu jinému nepodařilo, informoval server BBC News. Podle oficiálních výsledků voleb získal téměř 44 procent hlasů a porazil svou soupeřku z Konzervativní strany Susan Hallovou. Khan se stal v roce 2016 prvním muslimem, který kdy stanul v čele západní metropole.
Rusko plánuje posílat do Číny přes Kazachstán přibližně 3️⃣5️⃣ miliard metrů krychlových zemního plynu ročně. Agentuře TASS to řekl velvyslanec Kazachstánu v Rusku Dauren Abajev. To odpovídá zhruba kapacitě přepravy plynovodu Síla Sibiře, kterým nyní proudí ruský plyn do Číny. Jeho kapacita by měla do roku 2025 dosáhnout 38 miliard metrů krychlových.
Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a umístily ho na 📜 seznam hledaných osob. Informovala o tom dnes agentura TASS s odkazem na oficiální záznamy ruského ministerstva vnitra.
Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta 📈 vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 3️⃣9️⃣ procent na rekordních 11,22 miliardy dolarů (261,1 miliardy korun). Zisk podpořily silné pojišťovací operace, vyplývá z dnešního prohlášení. Společnost také zřejmě prodala značný podíl akcií firmy Apple.
Počet obětí záplav způsobených silnými dešti na jihu Brazílie se zvýšil na 5️⃣6️⃣. Dalších 67 lidí se stále pohřešuje. Uvedl to podle agentury AFP úřad civilní obrany státu Rio Grande do Sul. Poslední bilance hovořila o 37 mrtvých.

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek 👨‍🚒 hasičů. Vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn, příčinu požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel, řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Vedení obce kvůli dýmu vyzvalo obyvatele, aby nevětrali.

Ruská protivzdušná obrana nad okupovaným Krymem sestřelila čtyři 🚀 rakety dlouhého doletu (ATACMS) vyráběné Spojenými státy. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě. Spojené státy tento typ raket Ukrajině bránící se více než dva roky ruské agresi začaly dodávat v uplynulých týdnech.
Delegace palestinského hnutí Hamás přijela do Egypta na zprostředkovaná jednání o 🤝 příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmích, informovala dnes egyptská média. V Gaze proti Hamásu už skoro sedm měsíců válčí Izrael v odvetě za teroristické útoky z loňského 7. října.
Spojené státy jednají s blízkými partnery o poskytnutí pomoci Ukrajině až 5️⃣0️⃣ miliard dolarů (1,2 bilionu korun). Tyto peníze by pak byly spláceny z neočekávaných zisků ze státních ruských aktiv zmrazených převážně v Evropě, ze kterých stále plynou úroky. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme