Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

filmy - informace o tématu

Voyo už má půl milionu předplatitelů

Největší lokální streamovací internetová platforma Voyo skupiny TV Nova zvýšila počet platících diváků v ČR a na Slovensku z loňských 400 tisíc na půl milionu. Do tohoto čísla nezapočítává zkušební verze zdarma. Již dříve skupina ohlásila, že chce mít do roku 2026 jeden milion uživatelů Voya.

Přečíst článek
Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Šéf programu ČT Fridrich: Docent je hit, už chystáme druhou řadu. Maďaři natočili vlastní Most

Přečíst článek

Věřitelé provozovatele kin Cineworldu zvažují prodej divize Cinema City. Kvůli bankrotu

Přečíst článek
Snímek z filmu Avatar (2009)

Avatar po třinácti letech stále láká, podruhé ovládl tržby tuzemských kin

Přečíst článek
Premiéra Jan Žižka

Nejdražší český film Jan Žižka míří do kin. Točil jsem ho pro Čechy, říká režisér Jákl

Historické drama Jan Žižka má za sebou novinářskou premiéru za účasti zahraniční herecké delegace. Veřejnost si názor na nejdražší snímek české kinematografie bude moci udělat už ve čtvrtek 8. září, kdy film režiséra Petra Jákla vstoupí do kin. „Film jsem točil pro Čechy, ale chci, aby si i v zahraničí mohli říct: aha, tohle je velký příběh,“ řekl novinářům Jákl.

Přečíst článek
Návštěvníci v kině, ilustrační foto

Řetězec kin Cineworld postihl long covid. Řítí se do bankrotu

Věřitelé britské společnosti Cineworld, která v Česku provozuje multiplexy pod značkou Cinema City, už jednou, před dvěma lety, od bankrotu firmy pomohli. Postcovidový syndrom, který zasáhl celý kinoprůmysl, ale trvá příliš dlouho. Cineworld se tak chystá v příštích týdnech vyhlásit bankrot, píše list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Přečíst článek
Disney

Disney+ skokově zdraží. V USA nabídne levnější předplatné s reklamou

Zábavní gigant Disney oznámil, že od 8. prosince zvýší ceny za streamovací služby. Zdražování odstartuje v USA, kde také zavádí levnější balíček s reklamou. Společnost to uvedla spolu s výsledky hospodaření za poslední čtvrtletí.

Přečíst článek
Ben Affleck po svatbě s Lopezovou prodává dům v luxusní čtvrti Los Angeles v přepočtu za tři čtvrtě miliardy korun.

Ben Affleck po svatbě s Lopezovou prodává dům za tři čtvrtě miliardy

Herec a režisér Ben Affleck, který se proslavil filmy Dobrý Will Hunting, Argo či Město, prodává svůj luxusní dům v Los Angeles. Cena? Třicet milionů dolarů. Činí tak jen měsíc po svatbě s herečkou Jennifer Lopezovou, s níž se poprvé zasnoubil před 20 lety. Tehdy ale na svatbu nedošlo, pár se rozešel, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Herec Hugh Jackman zaplatil 21,125 milionu dolarů za penthouse ve věži kondominia v New Yorku, kterou navrhl Jean Nouvel

Penthouse pro Wolverina. Jackman za byt s výhledem na řeku Hudson dal půl miliardy

Herec Hugh Jackman proslulý rolí Wolverina v sérii X-Men si pořídil nové, velice luxusní bydlení. Za více než 21 milionů dolarů koupil penthouse v newyorské čtvrti Chelsea v domě, který navrhl proslulý architekt Jean Nouvel, mimo jiné autor návrhu budovy Zlatý Anděl na pražském Smíchově, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Záběr z prequelu Hry o trůny nazvaný Rod draka (House of the Dragon), který měl na HBO Max premiéru 1. srpna 2022.

Co na srpen chystá Netflix, Disney+, HBO Max? Tady jsou tipy

Seriál z doby 300 let před dějem kultovní Hry o trůny (na snímku), další příběhy z velké televizní rodiny Star Wars, druhá řada hitu HBO z drsného světa investičního bankovnictví či příběhy Hulka v dámském vydání. I to jsou seriály, jejichž premiéry nabídnou v srpnu Netflix, HBO Max, Disney+ a Hulu. Tady je osm tipů podle serveru CNBC.

Přečíst článek
Kevin Costner v seriálu Yellowstone

Kdo bere v americké televizi nejvíc? Kevin Costner a Mahershala Ali

Pryč jsou doby, kdy filmové hvězdy pobíraly obří honoráře ve výši desítek milionů dolarů. V současnosti sice podobné mzdy nejsou neobvyklé, ale většinou se pojí s producentskou rolí. A tak se stále častěji děje, že více berou seriálové hvězdy. Ty nejlepší si přijdou i na milion dolarů (asi 24 milionů korun) za epizodu. A pak tu jsou oscaroví herci Kevin Costner a Mahershala Ali, kteří podle magazínu Variety berou ještě víc.

Přečíst článek
Goeffrey Rush, Boleslav Bolek Polívka, Benicio del Toro

Z Varů si Nadějné léto odnese přes půl milionu. S prázdnou neodejde ani Polívka

Velkou cenu v Hlavní soutěži karlovarského filmového festivalu dostal kanadsko-íránský film Nadějné léto režisérky Sadaf Forúghíové. Za sociální drama o chlapci, který se za pomoci nového trenéra připravuje na důležitý plavecký závod, převzala Křišťálový glóbus z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Gratuloval jí také další čerstvý držitel Křišťálového glóbu, australský herec Geoffrey Rush.

Přečíst článek

David Ondráčka: Vary, filmy a dotace. Bez nich to nejde

Skončily Vary, největší filmová (a lobbistická) událost roku. Rozdaly se ceny, unavení hosté odjeli domů plní zážitků. A filmů, české produkce nevyjímaje! Jak v Česku funguje financování české kinematografie pro Newstream popsal protikorupční expert a bývalý šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka. V tuzemské filmové branži se podle něj ročně protočí 12 miliard korun.

Přečíst článek
Snímek ze seriálu Netflixu Stranger Things, IV. série

Stranger Things jako záchrana Netflixu? Seriál má stále úspěch, rozhodne konec čtvrté řady

Očekávaná čtvrtá série kultovního seriálu Stranger Things se na Netflixu objeví na dvě části. Prvních sedm epizod se krátce po květnové premiéře okamžitě zařadilo mezi nejúspěšnější seriály Netflixu všech dob. Rozuzlení čtvrté řady jde na obrazovky a monitory v pátek 1. července. Netflix nyní prožívá zásadní období, protože ztrácí předplatitele. Stranger Things se mohou stát důležitým zachráncem, píše v analýze Stanislav Šulc.

Přečíst článek
Reklama

News box

Obraz 🎨🖌 Podobizna slečny Lieserové od Gustava Klimta, který byl dlouhou dobu považován za ztracený, se ve Vídni vydražil za 30 milionů eur 💶 (758 milionů korun). Informuje o tom agentura APA, podle níž se odhadní cena pohybovala mezi 30 a 50 miliony eur (až 1,26 miliardy korun). I tak dnes aukce jasně překonala dosavadní rakouský rekord.

Ceny ropy 🛢 klesají 📉 kvůli zmírnění napětí na Blízkém východě a slabší aktivitě amerických podniků. Větším ztrátám brání pokles zásob ropy ve Spojených státech. Severomořská ropa Brent ztrácí o 0,5 procenta na 87,96 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) odpisuje 0,7 procenta a prodává se lehce nad 82,80 dolaru za barel.

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Pražská burza po dvou růstových dnech nepatrně oslabila. Index PX poklesl o 0,08 procenta na 1563,57 bodu. I tak ale zůstává na nejvyšších hodnotách od léta 2008. Dnes se dařilo akciím pojišťovny VIG i skupiny Erste, naopak v oslabování pokračovaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. 
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme