Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

filmy - informace o tématu

Film Armáda lupičů, který internetová televize Netflix natáčela v roce 2020 v Praze.

Česko bez pobídek ztrácí lesk pro zahraniční filmaře. Sezóna jako loni se už nezopakuje

Český audiovizuální průmysl dosáhl v roce 2021 rekordního obratu téměř 12 miliard korun. Dosud nejlepším rokem byl rok 2019 s obratem necelých 9,6 miliardy, uvedla Asociace producentů v audiovizi (APA). Zastavené filmové pobídky, ale situaci zásadně zvrátí.

Přečíst článek

Bitva o českého diváka vrcholí. Disney+ nabídne stovky filmů a seriálů

Přečíst článek

Tom Cruise uvedl nový Top Gun. Jaká byla jeho cesta od herce k miliardovému producentovi?

Přečíst článek
Culinary Cinema

Culinary Cinema: Když se spojí gastronomie a umění, je to zážitek na druhou

Přečíst článek
The Batman

Distribuční revoluce. HBO Max uvede nového Batmana už 45 dní po filmové premiéře

Streamovací služba HBO Max přináší revoluci na televizní obrazovky. Nejnovějšího Batmana uvede už 18. dubna, 45 dní po jeho kino premiéře.

Přečíst článek
Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Netflix a jeho Síla psa má nejvíce nominací na Oscara. Druhá je Duna

Nejvíce nominací na prestižní filmové ceny Oscar – dvanáct – má Síla psa režisérky Jane Campionové od Netflixu. Sci-fi Duna režiséra Denise Villeneuva má deset nominací, West Side Story Stevena Spielberga a Belfast Kennetha Branagha po sedmi. Nominace v úterý zveřejnila americká Akademie filmového umění a věd. A z výsledků vyplývá, že letos má na Oscara za nejlepší film konečně velkou šanci i některá ze streamovacích platforem, které dosud tuto cenu nezískaly – stojí za polovinou nominovaných v této hlavní kategorii.

Přečíst článek
HBO Max v České republice

Boj o diváky se vyostřil. Kus sledovanosti si od března utrhne HBO Max

Prémiová streamovací platforma HBO Max, která patří americkému mediálnímu konglomerátu WarnerMedia, otevře českým divákům svůj obsah 8. března. Nové předplatitele láká výhodnými podmínkami. Stačí se stihnout zaregistrovat se konce března.

Přečíst článek
Kryštof Hádek ve filmu Protihráč
video

Pražská konkurence Netflixu? FAMU spouští vlastní filmotéku se studentskými počiny Svěráka či Chytilové

Pražská FAMU spustila vlastní video on demand platformu nazvanou FAMU Films, kde zpřístupnila veřejnosti filmy absolventů a studentů od počátku vzniku po současnost. Videotéka vznikla u příležitosti 75. výročí od založení školy.

Přečíst článek
Pulp Fiction

Tarantino vydraží nezveřejněné scény z Pulp Fiction jako NFT

Do prudce se rozvíjejícího nového trhu s unikátními digitálními kopiemi neboli NFT vstoupila jedna z hvězd filmového průmyslu, oscarový režisér Quentin Tarantino. V aukci na online tržišti OpenSea nabídne sedm unikátních, dosud nezveřejněných scén z kultovního snímku z roku 1994 Pulp Fiction.

Přečíst článek
Duna

Duna za premiérový víkend v českých kinech utržila 13 milionů

Jeden z nejočekávanějších snímků tohoto roku dorazil do kin. Americký epický sci-fi film Duna režiséra Denise Villeneuva byl hned po svém uvedení v čele víkendové návštěvnosti. V premiérovém víkendu ho vidělo na 74 tisíc diváků a snímek zatím utržil přes 13 milionů korun. Na úspěch Jamese Bonda, Zátopka, Karla ani Prvoka o prvním víkendu ale nedosáhl.

Přečíst článek
HBO Max odstartuje v Evopě

HBO Max nabídne premiéry filmů krátce po kinech i v Česku

Očekávaný vstup globální videotéky na český trh zatím stále nemá pevné datum. Důležité detaily ale již HBO zveřejnilo. Je mezi nimi i distribuční revoluce: velké filmové hity budou k dispozici pro domácí sledování již 45 dní od premiéry namísto dosavadních 90. 

Přečíst článek
Daniel Craig v poslední bondovce No Time to Die

Poslední bondovka v českých kinech vydělala 20 milionů za čtyři dny

Zatím poslední film o britském agentovi Jamesi Bondovi Není čas zemřít je extrémně úspěšný kasový trhák. Za čtyři dny od svého uvedení do kin se stal nejvýnosnějším filmem letošního roku, píše The Guardian. V Česku ho za první víkend vidělo skoro 118 tisíc diváků a utržil téměř 21 milionů korun.

Přečíst článek
Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Prvok je zatím vládcem českých kin. Zátopek jej dobíhá pomalu

Tržby blížící se 90 milionům korun činí z komedie Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel největší českých hit letošního roku. Zátopek je přes razantní start zatím na polovičních tržbách. A na Slovensku je na tom ještě hůř.

Přečíst článek
video

Nová bondovka jde konečně do kin. Může se stát prvním postcovidovým hitem

Po dlouhých 19 měsících od původně plánované premiéry do kin tento čtvrtek konečně vstoupí očekávaný snímek Není čas zemřít. Podaří se poslední bondovce s Danielem Craigem v titulní roli stát se letošním první miliardovým snímkem?

Přečíst článek
Reklama

News box

Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Projekt Daňová Kobra zaměřený na boj s daňovými úniky zabránil za deset let existence ztrátám na daních za 1️⃣6️⃣ miliard korun. V loňském roce to byla jedna miliarda korun, řekl generální ředitel Celní správy Marek Šimandl. Na Daňové Kobře se podílejí Finanční správa, Celní správa a policie, základem projektu je výměna informací a sdílení kapacit, což pomáhá odhalovat případy daňových úniků.
Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále 👍 zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.
Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Reklama
Reklama
Doporučujeme