Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elon Musk – multimiliardář, vizionář

Musk omezil příspěvky na Twitteru. Bývalý šéf firmy miliardář Dorsey a jeho Bluesky hlásí rekordní návštěvnost

Musk nahrál konkurenci. Z omezení příspěvků na Twitteru těží exšéf firmy, miliardář Dorsey, a jeho Bluesky

Sociální síť Bluesky, za níž stojí miliardář a zakladatel Twitteru Jack Dorsey, zažila o víkendu rekordně vysoký provoz. Za ten mohl z velké části další miliardář a současný majitel Twitteru Elon Musk, který představil dočasné limity zobrazení příspěvků pro některé uživatele na této platformě.

Přečíst článek
Americký miliardář Elon Musk

Zúčtování sporů. Musk a Zuckerberg se utkají v souboji v kleci

Dva z nejvýznamnějších technologických miliardářů světa, šéf Twitteru Elon Musk a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, se dohodli na zápasu v kleci. Jejich komunikace se rychle rozšířila na internetu a uživatelé sociálních sítí nyní debatují o tom, kdo zvítězí.

Přečíst článek
Hudební vydavatelství žaluji Twitter. Po koupi Muskem kašle na autorská práva, tvrdí

Hudební vydavatelství žalují Twitter. Po koupi Muskem kašle na autorská práva, tvrdí

Největším hudebním vydavatelstvím na světě v čele se Sony Music a Universal Music došla trpělivost. Zažalovaly společnost Twitter, která podle nich po koupi miliardářem Elonem Muskem přestala hlídat porušování autorských práv, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Meta ukázala zaměstnancům plán textové sociální sítě, která má konkurovat Twitteru.

Zuckerberg versus Musk. Meta chystá sociální síť, která bude konkurovat Twitteru

Americká internetová společnost Meta, která vlastní například Facebook, ukázala zaměstnancům plán textové sociální sítě, která má konkurovat Twitteru. Chystaná platforma by mohla umožnit uživatelům sledovat účty, které již sledují na Instagramu. Mohla by jim umožnit přivést i sledující z decentralizovaných platforem, jako je mastodon. Vývoj platformy potvrdil mluvčí společnosti Meta, informoval zpravodajský server BBC. Spekuluje se, že Meta by mohla sociální síť spustit už koncem června.

Přečíst článek
Akciím Tesly se dařilo, Musk je znovu nejbohatší na světě

Akciím Tesly se dařilo. Musk zbohatl o desítky miliard dolarů a je znovu první na světě

Americký miliardář a podnikatel Elon Musk je znovu nejbohatším člověkem na světě. Díky květnovém růstu akcií jeho automobilky Tesla sesadil z první příčky generálního ředitele luxusního koncernu LVMH Bernarda Arnaulta. Podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg se Muskův majetek od začátku roku zvýšil o 40,3 procenta na 192 miliard dolarů (4,3 bilionu korun).

Přečíst článek
Elon Musk

Další propad. Hodnota Twitteru spadla na třetinu

Příchod nové výkonné ředitelky Lindy Yaccarinové zatím propad hodnoty Twitteru nezastavil. Americká Fidelity nyní zveřejnila, že cena Twitteru je třetinová ve srovnání s tím, co za ni miliardář Elon Musk zaplatil. Musk Twitter koupil loni za 44 miliard dolarů (zhruba 960 miliard korun).

Přečíst článek
Umělá inteligence může vést k zániku lidstva, varovali vedoucí představitelé technologického sektoru.

Umělá inteligence by mohla vést k vyhynutí lidstva, varovali experti

Umělá inteligence (AI) může vést k zániku lidstva, varovali vedoucí představitelé technologického sektoru, včetně šéfa společnosti OpenAI, která vyvinula chatovacího robota ChatGPT. Apel asi nelze jen tak přejít mávnutím ruky, protože společné prohlášení podepsaly desítky akademiků, expertů a podnikatelů.

Přečíst článek
Neuralink už může testovat čipy v lidském mozku

Musk už může čipy v mozku testovat na lidech

Elon Musk může začít implantovat čipy do lidského mozku. Jeho společnost Neuralink získala k tomu svolení od americké lékové agentury.

Přečíst článek
Novou výkonnou ředitelkou Twitteru bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska.

Potvrzeno. Novou šéfkou Twitteru bude Linda Yaccarinová

Novou výkonnou ředitelkou americké internetové společnosti Twitter bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska, který loni Twitter koupil za 44 miliard dolarů (nyní zhruba 960 miliard korun). Musk to potvrdil na svém twitterovém účtu. Už během dne do médií uniklo, že miliardář Musk za sebe hledá náhradu a že jedná s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Yaccarinoovou.

Přečíst článek
Mezi nové funkce, které má brzy představit sociální síť Twitter, bude patřit možnost hovorů a videohovorů a zasílání šifrovaných zpráv, uvedl šéf Twitteru Elon Musk.

Twitter dostane nové funkce. Šéf Musk přislíbil hovory a šifrované zprávy

Mezi nové funkce, které má brzy představit sociální síť Twitter, bude patřit možnost hovorů a videohovorů a zasílání šifrovaných zpráv. Uvedl to šéf Twitteru Elon Musk. Verze šifrovaných přímých zpráv má být k dispozici již dnes.

Přečíst článek
Bývalý generální ředitel Twitteru Jack Dorsey (na snímku) otevřeně kritizoval Elona Muska, který společnost převzal loni na podzim.

Všechno špatně. Bývalý generální ředitel Twitteru Dorsey otevřeně kritizoval Muska

Bývalý generální ředitel Twitteru Jack Dorsey otevřeně kritizoval Elona Muska, který společnost převzal loni na podzim. Dorsey se do Muska opřel na nové sociální síti Bluesky, která se prezentuje jako alternativa k Twitteru, píše CNBC.

Přečíst článek
Reklama

News box

Britský král Karel III. 👑 se začátkem června ve Francii zúčastní oslav 80. výročí vylodění v Normandii. Oznámil to Buckinghamský palác. Půjde o první cestu britského monarchy do zahraničí poté, co oznámil, že má rakovinu. Očekává se, že na oslavy jednoho ze zlomových momentů druhé světové války přicestuje i americký prezident Joe Biden.
Hrubý domácí produkt (HDP) Ruska v prvním čtvrtletí 📈 vzrostl meziročně o 5,4 procenta. Tempo růstu zrychlilo z 4,9 procenta v posledních třech měsících loňského roku. Ekonomiku podpořily vojenské výdaje a příznivý vývoj cen na ropy, vyplývá z předběžného odhadu, který dnes zveřejnil ruský statistický úřad Rosstat. 
Slovenská skupina Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje lyžařské areály a dalších atrakce ve střední Evropě včetně České republiky, vydá nové akcie. Díky nim by mohla získat nový kapitál až za 1️⃣2️⃣0️⃣ milionů eur (tři miliardy korun). 
Soud v Petrohradě dnes nařídil zabavit majetek italské bankovní skupiny UniCredit za 4️⃣6️⃣3️⃣​​​​​​​ milionů eur (11,4 miliardy korun). Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Soud rozhodl v arbitrážním sporu, ve kterém figuruje jedna z dceřiných společnosti ruské plynárenské skupiny Gazprom. Italská banka rozhodnutí zatím nekomentovala.
Čeští zemědělci  odvolali protest, který se měl konat příští týden ve středu. Chtějí tak uklidnit situaci a snížit riziko, že by se při protestu mohlo něco stát. Nový termín protestní akce zatím nestanovili, řekl ČTK prezident Agrární komory Jan Doležal. Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) rozhodnutí ocenil, považuje ho za logické a odpovědné.
Pražská burza v týdnu podruhé v řadě 📈 posílila. V uplynulém týdnu stoupl index PX o 0,7 procenta na 1561,4 bodu. Nejvíce rostly akcie výrobce nápojů Kofola, největší oslabení zaznamenaly akcie Pilulky. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX stoupl o dvě procenta.
Německá automobilka Volkswagen  ukončila rozhovory s francouzským konkurentem Renault o společném vývoji levné elektrické verze modelu Renault Twingo. Informovala o tom dnes agentura Reuters, která se odvolává na zdroje obeznámené se situací. 
Arbitrážní soud v Petrohradě  zakázal slovenské společnosti Západoslovenská energetika (ZSE) pokračovat v řízení s ruskou plynárenskou firmou Gazprom Export u mezinárodního arbitrážního soudu v Ženevě. Informovala o tom dnes ruská tisková agentura TASS. Soud tak vyhověl žádosti společnosti Gazprom Export, která je exportní divizí ruské státní plynárenské firmy Gazprom.
Evropská unie uvalila sankce na čtyři 💻 mediální subjekty, které podle ní šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda. Sankce se týkají také ruské mediální platformy RIA Novosti a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta. 
Poradce maďarského premiéra Viktora Orbána dnes vyzval země Evropské unie, aby se  inspirovaly Gruzií, jejíž parlament v úterý navzdory masovým protestům přijal kontroverzní zákon o zahraničních agentech. Balázs Orbán, který je politickým ředitelem v úřadu maďarského premiéra, to napsal na síti X.
Reklama
Reklama
Doporučujeme