Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

dolaroví milionáři - informace o tématu

Elon Musk v továrně Tesly poblíž Berlína

Ti nejbohatší letos opět zbohatli. Příští rok to tak být nemusí

Pro nejbohatší lidi světa byl letošní rok úspěšný. Celkové čisté jmění 500 nejbohatších lidí světa letos vzrostlo o 1,5 bilionu USD (33,5 bilionu Kč), když loni naopak kleslo o 1,4 bilionu USD, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Více než polovina českých dolarových milionářů loni dokázala přes propady finančních trhů zvýšit hodnotu svého majetku.

Čeští dolaroví milionáři věří akciím a dluhopisům, polovina z nich loni zbohatla

Přečíst článek

Pět z nejbohatších měst na světě je v USA. V žebříčku stoupají Austin či Dubaj

Přečíst článek

Studie: Klub českých dolarových milionářů se rozrůstá, loni už měl přes 32 tisíc členů

Přečíst článek
Ostrov Palm Džumeira v Dubaji je jedním z míst, kam bohatí Ruskové a Ukrajinci jezdí

Putin a Zelenskyj mají stejný problém: jejich země opouštějí elity. Míří do Emirátů, na Maltu či Mauricius

Zvýšené množství luxusních vozů s ukrajinskou SPZ v Praze a dalších městech nejsou překvapením. Letos se očekává, že Ukrajinu opustí dvě pětiny tamních milionářů, což je nejvíc v historii. A ještě horší situace se čeká u ruských elit.

Přečíst článek
Hra o oliheň (v originále Squid Game)

Studie: Bohatých i chudých extrémně přibývá

Zatímco pandemie covidu přivedla na svět více než pětistovku nových miliardářů, tak její následky v kombinaci s válkou na Ukrajině uvrhnou do extrémní chudoby až 263 milionů lidí, upozorňuje server CNBC na prognózu mezinárodní neziskové organizace Oxfam.

Přečíst článek
Roman Abramovič

Abramovič chce za fotbalový klub Chelsea tři miliardy liber, prodává i londýnské nemovitosti

Ruský oligarcha Roman Abramovič se podle Bloombergu zbavuje svých londýnských nemovitostí, na přetřes ale přichází i jeho fotbalový klub Chelsea. Švýcarský miliardář Hansjoerg Wyss potvrdil, že jej oslovili, aby klub koupil. Podle televize Sky za něj Abramovič požaduje tři miliardy liber (93 miliard korun).

Přečíst článek
Elon Musk

Co dělá skutečný milionář? Nerozhazuje!

Obraz milionáře, jak ho často prezentují média, je naprosto odlišný od skutečnosti, tvrdí Chris Hogan ve své knize Everyday Millionaires, na kterou upozornil server CNBC.

Přečíst článek
Dům od architektů ze studia SENAA

Milionáři v Česku se nejvíce obávají inflace. Investují do realit

Více než polovina českých a slovenských dolarových milionářů považuje za největší hrozbu pro udržení a růst svého bohatství v nadcházejících dvanácti měsících inflaci. Vyplývá to z průzkumu J&T Banka Wealth Report 2021 mezi třemi stovkami movitých respondentů. Téměř všichni pak očekávají, že se inflace bude pohybovat nad dlouhodobým inflačním cílem centrálních bank, který v tuzemsku činí dvě procenta. Každý dvanáctý milionář dokonce očekává inflaci kolem deseti procent. Jednoznačnou obranou podle nich jsou investice.

Přečíst článek
Superjachta Dilbar

Kde kotví miliardáři? Letošním hitem je Itálie

V srpnu kotvilo nejvíc takzvaných superjachet u pobřeží Itálie. Naopak v USA jejich počty výrazně propadají.

Přečíst článek
Richard Branson a první posádka jeho vesmírného letu
video

3, 2, 1… zážeh. Richard Branson je ve vesmíru

O devět dní vyfoukl prvenství v miliardářských vesmírný výletech zakladateli Amazonu Jeffu Bezosovi. Všechno je ale trochu komplikovanější.

Přečíst článek
Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Firmu vám zabijí tři věci, říká Warren Buffett

Jsou tři věci škodlivé pro firmu jako rakovina, radí investorská legenda.

Přečíst článek
Počet dolarových milionářů se loni meziročně zvýšil o desetinu, navzdory koronaviru.

Počty dolarových milionářů koronavirus nesrazil. Loni jich přibyla desetina

Rozdíly v rozložení majetku se v loňském pandemickém roce dále prohloubily. Na světě přibylo 5,2 milionu dolarových milionářů, nejvíce ve Spojených státech a v Německu, zjistila studie investiční banky Credit Suisse nazvaná Global Wealth Report.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme