Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

bydlení - informace o tématu

Lego, domek z lega

Hypoindex: Hypoteční trh se letos co do objemu propadne minimálně o pětinu

V závěru loňského roku se průměrná úroková sazba hypoték dostala těsně pod hranici tří procent (2,99 procenta), rostla tak vůbec nejrychleji od roku 2003, kdy společnost Fincentrum začala ukazatel Hypoindex sestavovat.

Přečíst článek

Hypomonitor: Vrchol náporu zájemců o hypotéku je překonán, letos poptávka výrazně propadne

Přečíst článek
Bydlení, ilustrační foto

Stavební spořitelny loni poskytly rekordní úvěry. Často nabídly lepší úrokové sazby než banky

Stavební spořitelny loni poskytly úvěry za rekordních 113,4 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 66 procent. Zájem o nové smlouvy o stavebním spoření loni mírně stoupl na 520 387. Vyplývá to z údajů všech pěti tuzemských spořitelen.

Přečíst článek
účty, ilustrační foto

Analytici: Prosincová inflace poskočila až na 6,6 procenta. A bude hůř

Meziroční inflace se v prosinci přehoupla přes listopadových šest procent na asi 6,6 procenta, odhadují v anketě oslovení analytici. Tomu odpovídá průměrná míra inflace za celý loňský rok 3,8 procenta. Je tak nejvyšší od roku 2008.

Přečíst článek
Úpravou dispozice přibyla nová místnost.

Navrhovat interiér lze i na dálku a s utaženým rozpočtem

Rekonstrukce bytu v pražských Dejvicích je výjimečná hned ze dvou důvodů. Kvůli covidu navrhování probíhalo na dálku, a ještě k tomu s minimálním rozpočtem. Kompletní přestavba, při níž došlo nejenom na změnu dispozic, ale i k výměně rozvodů, vyšla na 1,2 milionu korun.

Přečíst článek
domečky, monopoly, hypotéky,

Češi běží hypoteční závod. Už v říjnu úvěry na bydlení překonaly celoroční objemy

Banky a stavební spořitelny poskytly letos do konce října hypotéky za 301,2 miliardy korun, což je více než za celý loňský rok, kdy to bylo téměř 217 miliard korun. Meziročně jde o nárůst o 76 procent. Uvádí to statistiky ČNB poskytnuté Českou bankovní asociací.

Přečíst článek
Bydlet se dá i na 20 metrech čtverečních.

Bydlet se dá i na 20 metrech. Radikální architektonické řešení vyšlo na 800 tisíc

I na dvaceti metrech čtverečních se dá plnohodnotně a stylově bydlet. Koncept architektonického studia Neuhäusl Hunal je toho důkazem. 

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Lidé ztrácejí zájem o stavební spoření. Počet nových smluv klesá

Kam s penězi, když roste inflace? Stavební spoření nabídne mírné zhodnocení i státní podporu. Lidé o nové smlouvy přesto ztrácejí zájem.

Přečíst článek
Fronta kvůli novým smlouvám na energie před Pražskou energetikou v pražské Vladislavově ulici

Inflace zrychlila na 5,8 procenta. Táhly ji zejména zvýšené náklady na bydlení

Spotřebitelské ceny v říjnu meziročně stouply o 5,8 procenta, nejvíce od října 2008. Polovina tohoto nárůstu jde na vrub rostoucím nákladům na bydlení, za nimiž se pravděpodobně skrývají nejenom vyšší ceny bydlení, ale tentokrát už i energií.

Přečíst článek
Byty, ilustrační foto

Vlastní byt je luxus, nájmy jsou budoucnost

Trh s nájemním bydlením v Česku přitáhl pozornost developerů i velkých mezinárodních investorů. Činžáky jsou sázkou na jistotu: vlastní byt v Praze je pro většinu lidí nedosažitelný.

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

Inflace se v září přiblížila pěti procentům, odhadují analytici

Meziroční inflace v září stoupla na 4,4 až 4,7 procenta ze srpnových 4,1 procenta. Vyplývá to z odhadů analytiků. Důvodem je vývoj cen potravin a růst cen souvisejících s bydlením, především ohlášené zdražení energií u některých dodavatelů.

Přečíst článek
Bytová výstavba, ilustrační snímek

Hypotéky zdolávají rekordy, refinancovat se podle expertů pořád vyplatí

Objem nových hypotečních úvěrů na bydlení od bank a stavebních spořitelen dosáhl v srpnu 32,6 miliardy korun. Je to o téměř miliardu více než v červenci a o 15,5 miliardy korun více než loni v srpnu. Srpen tak byl třetím nejsilnějším měsícem ve statistice, která se sleduje od roku 2014.

Přečíst článek
Reklama

News box

Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo (AfD) Petra Bystroně, který je českého původu. Bavorský zemský kriminální úřad pak prohledal jeho parlamentní kancelář.  Bystroň, který je dvojkou na kandidátce AfD pro volby do Evropského parlamentu, čelí podezření, že dostával úplatky 💶 od proruské sítěČíst více
Čínský internetový obchod s levnou módou Temu čelí v Evropské unii stížnosti ze strany organizací na ochranu spotřebitelů, podle kterých Temu spotřebitele dostatečně nechrání a používá manipulativní praktiky. Evropská spotřebitelská organizace BEUC dnes oznámila, že stížnost předložila Evropské komisi Číst více
Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí 2024 stoupl ↗ meziročně o 14 procent na 4,1 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou vzrostl o 18 procent na 384 miliard korun, uvedla ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky,
Stavební spořitelny poskytly do konce dubna úvěry za 13,3 miliardy korun. Proti prvním čtyřem měsícům loňského roku se objem úvěrů zvýšil o pětinu.↗ Nové smlouvy o stavebním spoření uzavřelo 170 tisíc klientů, což odpovídá loňské úrovni. 

Zdravotní stav postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale vážný , řekli novinářům ministr obrany Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické nemocnice, kde byl ministerský předseda po pokusu o atentát hospitalizován. 🏥  Fico podstoupil pětihodinovou operaci.

Číst více
Mírová konference o Ukrajině, kterou v červnu chystá Švýcarsko, bude bez účasti Ruska zbytečná, uvedl Kreml. Podle Moskvy taková konference není seriózní snahou najít mírové řešení. 🏳
Čína je připravena posílit své vztahy s Ruskem, řekl na úvod jednání čínský prezident Si Ťin-pching svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi 🤝, který je na dvoudenní státní návštěvě Číny.
Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09).✍ Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Současně dnes Ženíšek skončí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a dalších sněmovních postech. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme