Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

bydlení - informace o tématu

Hongkong

Nejdráž se expatům žije v Hongkongu, New Yorku a Ženevě. Praha se do žebříčku nedostala

Hongkong je podle nové studie nejdražším městem na světě pro život lidí žijících mimo rodnou zemi neboli expatů, a to již druhý rok po sobě. New York a Ženeva obsadily druhé a třetí místo v žebříčku. První pětku uzavírají Londýn a Tokio. Nejlevněji pro expaty je život v turecké Ankaře, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Stavba rodinných domů zdražila o pětinu. Začíná se vyplácet koupit starší objekty

Stavba rodinných domů zdražila o pětinu. Začíná se vyplácet koupit starší objekty

Přečíst článek

Zdražilo všechno kromě lihovin. Nárůst cen je rychlejší, než se předpokládalo

Přečíst článek
Byty, ilustrační foto

Zdražování pokračuje. Průměrná cena staršího bytu v Česku přesáhla 90 tisíc korun za metr čtvereční

Přečíst článek
Nájmy zdražují, nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat

Dalibor Martínek: Nájmy v blízké budoucnosti? Přátelé, kdo na to má

Jak se vyvine situace s nájmy? Žádné dobré zprávy nejsou na obzoru. Nájmy zdražují, další nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat. A projekty Prahy? Tak o tom za chvilku.

Přečíst článek
Ceny bytů letí vzhůru, všude ve světě, ilustrační foto.

Hypotéky jsou už jen pro bohaté. Úroková sazba ještě poroste, stejně jako nájemné

Průměrná úroková sazba hypoték počátkem dubna činila 4,88 procenta. Za poslední měsíc sazba stoupla o 0,26 procentního bodu a od konce loňského roku o více než jeden procentní bod. Vyplývá to z údajů Fincentra Hypoindexu. 

Přečíst článek
stavební spoření

Stavební spořitelny půjčily letos ke konci února o čtvrtinu více peněz

Stavební spořitelny poskytly za první dva měsíce letošního roku úvěry za 15,8 miliardy korun, což je meziroční nárůst o čtvrtinu. Zároveň zaznamenaly nárůst zájmu o nové smlouvy o stavebním spoření. Spořitelny jich uzavřely 87 900, meziročně o pět procent více. Vyplývá to z údajů všech pěti tuzemských spořitelen, které má ČTK k dispozici.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Inflace v únoru se přehoupla přes 11 procent. Je nejvýš za 24 let

Inflace v únoru opět šokovala. Meziročně spotřebitelské ceny podle dat Českého statistického úřadu vzrostly o 11,1 procenta, což je více, než odhadovali analytici i ČNB. Tržní konsensus zněl 10,4 procenta.

Přečíst článek
Vila v Dobřichovicích po rekonstrukci

Vilu v Dobřichovicích obýval F. X. Šalda. Po rekonstrukci zde našly domov technologie

Jak přetvořit vilu z počátku 19. století na moderní bydlení s prvky chytré domácnosti tak, aby se dochovaly původní historické detaily? Výsledek práce příbramského studia sami zhodnoťte v naší galerii.

Přečíst článek
Projekt Lastavice v Srbsku

Češi na Bělehrad. Miliardový projekt v srbské metropoli dostal zelenou

Téměř 500 bytů, 40 obchodů a 650 parkovacích míst co nevidět postaví český developer v srbské metropoli. Výstavba dvoumiliardového projektu Lastavice v centru Bělehradu začne v březnu.

Přečíst článek
Zdeněk Hřib, primátor Prahy,

Dalibor Martínek: Proč Praha nestaví byty? Hřib to neumí. Fond mu nepomůže

Pražský magistrát tento týden rozhodl, že zřídí „fond spoluúčasti investorů na rozvoji území, do kterého budou developeři po dohodě s městem přispívat na rozvoj infrastruktury“. To je oficiální formulace města. Důvod? Údajně nedostatek peněz na vybudování silnic a dalších sítí, které má město na starosti.

Přečíst článek
Lego, domek z lega

Hypoindex: Hypoteční trh se letos co do objemu propadne minimálně o pětinu

V závěru loňského roku se průměrná úroková sazba hypoték dostala těsně pod hranici tří procent (2,99 procenta), rostla tak vůbec nejrychleji od roku 2003, kdy společnost Fincentrum začala ukazatel Hypoindex sestavovat.

Přečíst článek
Rodinný dům v pražské čtvrti Lhotka.

Počet domů v Česku přibývá. Je jich přes dva miliony, nejvíc ve Středočeském kraji

Domovní fond v Česku se rozrůstá. Za posledních deset let se zvětšil o devět procent. Přibylo 195 tisíc domů. Celkem jich je víc než 2,35 milionu.

Přečíst článek
Rohan City, stavba

Petr Dufek: Česká republika je opět evropskou jedničkou ve zdražování bytů

Růst cen bytů v České republice ve třetím čtvrtletí loňského roku zrychlil. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 zdejší byty v průměru podražily o víc než pětinu (22 procent). S takto vysokým nárůstem se Česko drží v čele celounijního žebříčku, píše v komentáři k aktuální statistice vývoje cen bytů v jednotlivých zemích Evropské unie Petr Dufek, analytik ČSOB.

Přečíst článek
Reklama

News box

Británie chce do dubna příštího roku odstranit z citlivých míst sledovací technologie vyrobené v Číně. 👀 Britská vláda usiluje o posílení bezpečnosti kvůli rostoucím obavám z čínských špionážních aktivit. Britští zákonodárci dále chtějí ❌ zakázat bezpečnostní kamery od čínských polostátních firem Hikvision a Dahua. Číst více
V příštích sedmi až osmi letech zanikne ✖ v Česku 300 000 pracovních pozic a milion pozic kvůli digitalizaci výrazně změní svou náplň práce. Je proto třeba masivně investovat do rekvalifikací a vzdělávání, a to zejména digitálního, řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Do roku a půl chce ministerstvo proškolit až 130 000 lidí. 

Praha 2 se připojí jako spolužadatel k zahájení změny územního plánu, která by umožnila výstavbu nad kolejištěm hlavního nádraží. 🏗 Městská část bude žádat po investorovi mezinárodní urbanistickou a architektonickou soutěž, vytvořit prostupnost území či vystavět byty a školská zařízení. Připojení k žádosti schválili zastupitelé Prahy 2. 

Francouzská kosmetická společnost 🌼L'Occitane International se stáhne z hongkongské akciové burzy. Firmu převezme do svého vlastnictví většinový akcionář a předseda správní rady firmy Reinold Geiger. Nabídka oceňuje celou společnost na 6 miliard eur (151 miliard Kč). 

Novým primátorem Mladé Boleslavi je Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. 🔄 Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg přijel na neohlášenou návštěvu Kyjeva, při níž mu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval za podporu, jakou aliance poskytuje Ukrajině. Zelenskyj na tiskové konferenci se šéfem NATO zdůraznil, že situace na bojišti závisí na rychlosti dodávek munice 💣. 
Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky.  Číst více
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme