Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

burzy - informace o tématu

Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Elon Musk kupuje sociální síť Twitter za 44 miliard dolarů

Americký miliardář Elon Musk kupuje za 44 miliard dolarů (bilion korun) společnost Twitter. Nejbohatší muž na světě tak získá kontrolu nad vlivnou sociální sítí používanou miliony lidí na celém světě. Twitter se tak po devíti letech přestane obchodovat na burze jako veřejná společnost. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek
Hospodářské výsledky Netflixu za první čtvrtletí roku 2022 poslaly v týdnu od 18. dubna do kolen technologický sektor v USA. (ilustrační foto)

Týden tradera: Trhy ve znamení Netflixu či Tesly a cen výrobců utržených ze řetězu

Přečíst článek

Musk získal téměř desetinový podíl v jeho oblíbeném Twitteru, akcie firmy vystřelily nahoru

Přečíst článek
Rusové se snaží vybírat peníze

Lukáš Kovanda: Rusko touží po dolarech. A zakazuje prodávat akcie svých firem

Ve Vladivostoku rubl padá vůči dolaru o 50 %, může stáhnout i čínský jüan. Rusko cizincům zakazuje prodávat akcie ruských firem – aneb „Chceme dolary, ruské akcie si nechte“.

Přečíst článek
pád akcií

Invaze sestřelila ruskou burzu, akcie padaly i v Praze a celé Evropě

Ruské akcie ve čtvrtek v reakci na vpád ruských vojsk na Ukrajinu klesly o třetinu, přičemž v poledne činil propad dokonce téměř 50 procent. Pražská burza ze stejného důvodu klesla na nejnižší úroveň za dva roky, evropský index STOXX Europe 600 se snížil o více než tři procenta.

Přečíst článek

Sankce proti Rusku jsou mírné. Alespoň soudě podle reakcí burz

Sankce, které zatím Západ vůči Rusku uplatnil v reakci na uznání dvou povstaleckých republik na Ukrajině, jsou slabé. Jsou o tom přesvědčeny miliony investorů všude po světě. Akcie v Evropě nebo Americe totiž rostou. Jde spíše než o růst z úlevy o růst z rozčarování. Rozčarování z toho, že Západ zatím vůči Rusku postupuje jen měkce.

Přečíst článek
Burza, ilustrační foto

Štěpán Křeček: Dění kolem Ukrajiny odstartovalo paniku na trzích

Vyhrocení bezpečnostní situace ve východní Evropě má hmatatelné dopady na trhy. Vydělat se dá na energetických a zemědělských komoditách či drahých kovech. Naopak riziková aktiva jako akcie či kryptoměny zažívají masivní výprodej, píše ve svém komentáři hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Přečíst článek
Vladimir Putin

Ruská burza prudce padá, mohou za to spekulace o mrtvých

Nejhorší den od finanční krize zažívají ruské akcie, padá i rubl.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem

Burzy už nevěří, že bude válka. Minulý týden nejvíce posílil rubl

Světové burzy ani v uplynulých dnech nepropadly žádné panice z možné rusko-ukrajinské války. Tím pádem nyní, když se rýsuje vrcholný summit Biden-Putin, jsou rychle ochotny jít i do rizikovějších investic. 

Přečíst článek
Sídlo vedení amerického Federálního rezervního systému (Fed) ve Washingtonu

Týden tradera: Akcie kvůli Ukrajině a inflaci nabraly styl horské dráhy

Trhy zažívají jízdu jak na horské dráze. Hrozba konfliktu na Ukrajině a vysoká inflace, která zvyšuje pravděpodobnost tvrdé reakce centrálních bank ve vyspělém světě, se podepisují pod volatilním obdobím na amerických a evropských akciových trzích. A jaké byly hlavní události uplynulého týdne na trzích? Co přinesl zápis béžové knihy Fedu? Dochází nyní k významné konsolidaci v sektoru polovodičů?

Přečíst článek
Ruské tanky

Invaze na Ukrajinu přinese další zdražování

Burzy se boji ruské invaze na Ukrajinu jako nikdy, uklidnit je může jen dnešní telefonát Bidena a Putinem. Barel ropy stojí poprvé od roku 2014 přes 2000 korun, rekordně zdražuje hliník.

Přečíst článek
Wall Street

Žně pro americké bankéře. Osmimístné výplaty se množí jak na běžícím pásu

Deset milionů dolarů, 15 milionů dolarů, 25 milionů dolarů... i více. To jsou částky, které loni na odměnách obdrželi vrcholní američtí investiční bankéři. Jen v Goldman Sachs loni průměrné výdaje na zaměstnance vystřelily o 23 procent, což je největší skok za více než deset let, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Týden tradera: Akcie letos nebudou mít na růžích ustláno

Rostoucí volatilita a zatím jeden z nejslabších lednů na trzích, tak by se dal charakterizovat uplynulý týden, který ukázal, že poklesy v tomto roce mohou skutečně být daleko častějším jevem, než jsme byli zvyklí. Index S&P 500 se na začátku období zveřejňovaných výsledků dostal na hranu rozpětí kolem 4500 bodů a technologický Nasdaq zaznamenal desetiprocentní korekci od svých maxim. Zdá se, že akcie letos nebudou mít na růžích ustláno. A jaké byly hlavní události uplynulého období?

Přečíst článek
Reklama

News box

Český prodejce nábytku a bytových doplňků Bonami vstoupil na italský trh. 🛏 Produkty zatím nabízí přes vlastní e-shop, případné otevření kamenných prodejen bude záviset na poptávce. Bonami působí také v dalších deseti evropských zemích, a to na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku.
Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. 📯 Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil miliardář Daniel Křetínský. 
Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. 🏗 Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři předpokládali.  Číst více
Šestice největších bank 🏦 v Česku vydělala v prvním čtvrtletí 2024 celkem 17,9 miliardy korun.  O rok dříve to bylo 14,8 miliardy korun, nárůst je tak více než pětinový. Vyplývá to z výsledků bank. Za růstem zisku už podle analytiků nejsou úrokové výnosy, ale vyšší příjmy z poplatků a provizí. Číst více
Zdravotní stav Roberta Fica zůstává vážný, premiér nadále není mimo ohrožení života, uvedl po jednání vlády a bezpečnostní rady státu slovenský ministr obrany Robert Kaliňák. Zranění způsobená čtyřmi střelnými ranami jsou tak rozsáhlá, že "odpověď organizmu bude ještě velmi náročná". Nelze zatím konstatovat, že prognóza je pozitivní.
Operátor T-Mobile v prvním letošním čtvrtletí zvýšil ↗ provozní zisk meziročně o 6,9 procenta na 3,281 miliardy korun. Tržby poklesly o 1,1 procenta na 7,55 miliardy. Na růst zisku měly vliv příznivý vývoj na trhu, snížení inflace, optimalizace interních procesů a zefektivnění hospodaření firmy. 
Zaměstnanci Kovosvitu Mas Machine Tools 🏭 v Sezimově Ústí na Táborsku nedostali mzdy za březen ani duben. Z 220 zaměstnanců jich podalo zatím výpověď 25 a našli si novou práci. Ostatní si vzali čas na rozmyšlenou do konce května, zda nějaké peníze přijdou. 
Provozovatel zásobníků zemního plynu Gas Storage CZ loni meziročně víc než ztrojnásobil ↗ provozní zisk na 1,397 miliardy korun. Tržby stouply téměř o polovinu na 2,473 miliardy korun. Společnost, kterou loni na podzim převzal stát, oproti předloňsku zvýšila také čistý zisk na 2,6 miliardy korun. Číst více
Skupina ČEZ investuje do roku 2030 celkem 100 miliard korun do transformace energetiky a teplárenství v Ústeckém kraji. Díky tomu by se měl zachovat současný systém centrálního zásobování teplem (CZT), který funguje desetiletí ve většině větších měst v kraji, uvedli v Prunéřově představitelé firmy.
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová spolu se svým nástupcem ve funkci Peterem Pellegrinim důrazně odsoudili středeční atentát na premiéra Roberta Fica, který je podle nich také útokem na demokracii. Vyzvali k větší zodpovědnosti a opuštění bludného kruhu nenávisti. Do Prezidentského paláce pozvou ke společnému jednání lídry všech parlamentních stran. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme