Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hackerské žně. Letos ukradli kryptoměny za tři miliardy dolarů

hacker
Pixabay
 ČTK

Přestože ceny kryptoměn v letošním roce výrazně klesly, mezi hackery zájem o ně nadále roste. Podle poradenské společnosti Chainalysis už letos byly ukradeny kryptoměny za více než tři miliardy USD (76,1 miliardy Kč), letošní rok tak bude podle celkové hodnoty hackerských útoků rekordní.

Reklama

Jen za říjen byly ukradeny kryptoměny alespoň za 718 milionů dolarů. Říjen se tak v letošním roce stal nejrušnějším měsícem pro hackerské aktivity.

Kryptoměny v roce 2021

Konec kryptosnění. Portugalsko zdaní digitální aktiva

Digitální nomádi ztrácejí další oázu. Portugalsko, kam se řada z nich odstěhovala kvůli nulovým daním na kryptoměny, již příští rok chystá zdanění digitálních aktiv, pokud je uživatelé drží kratší dobu než rok.  

Přečíst článek

Většinou jsou cílem takzvané protokoly decentralizovaného financování (DeFi), které využívají softwarové algoritmy umožňující investorům do kryptoaktiv obchodování a půjčování kryptoměn bez využití centrálního zprostředkovatele.

Slabé blockchainové mosty

Hackeři se zdokonalili ve využívání slabých míst v zabezpečení, kódování a struktuře tržišť DeFi, která jsou považována za důležitá pro přijetí kryptoměn. Velmi zranitelné jsou také mosty mezi blockchainy, které umožňují uživatelům převádět kryptoměny mezi různými aplikacemi.

Ethereum, ilustrační foto

Ethereum dokončilo aktualizaci softwaru. Spotřeba energie klesne 2000krát

Blockchain ethereum dokončil významnou aktualizaci softwaru, oznámil na Twitteru jeho tvůrce a spoluzakladatel Vitalik Buterin. Cílem aktualizace, označované anglickým slovem merge (spojení), je výrazně snížit spotřebu energie. Ta klesne o 99,95 procenta, uvedl Buterin.

Přečíst článek

V posledních dnech zasáhly kryptoměnový sektor dva velké případy krádeže. V prvním hacker odvedl asi 100 milionů dolarů ze služby Mango manipulací s cenou jejího tokenu. Minulý týden pak hacker vytěžil a ukradl dva miliony tokenů BNB z burzy Binance, zhruba za 570 milionů dolarů. Asi 100 milionů dolarů se nepodařilo získat zpět, zbytek byl podle Binance zmrazen.

Platformy DeFi se staly častým terčem hackerských útoků organizovaných státem. Chainalysis na začátku letošního roku odhadla, že skupiny napojené na Severní Koreu ukradly z protokolů DeFi kryptoaktiva zhruba za jednu miliardu dolarů, upozornila agentura Bloomberg.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Investoři za den vybrali z kryptoměnové burzy Binance 956 milionů dolarů

Investoři vybrali z kryptoměnové burzy Binance za jediný den 956 milionů dolarů

Přečíst článek
Akcie nejzadluženějšího developera na světě se po zátahu policie opět řítí ke dnu

Akcie nejzadluženějšího developera na světě se po zátahu policie opět řítí ke dnu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme