Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akcionářům Tesly se ztrojnásobí počet akcií. A cena jde nahoru

Elon Musk v gigafactory
čtk
Dušan Kütner
duk

Po dnešním uzavření amerického trhu získají investoři automobilky Tesla Elona Muska k jedné akcii další dvě. A ve čtvrtek se poprvé začnou obchodovat na rozdělené bázi. Akcie pověstné výrobce elektromobilů v poslední den dosavadního obchodování rostly ve středu ráno podle očekávání zhruba o 1,8 procenta, uvedl server CNBC.

Reklama

Akcionáři hlasovali pro schválení rozdělení akcií Tesla 3:1 na výroční schůzi společnosti 4. srpna v Austinu v Texasu, uvedl CNBC.

Teoreticky rozdělení cenných papírů největšího výrobce elektrických automobilů znamená, že si akcie Tesly bude moci dovolit více drobných investorů. Tito investoři jsou však ve srovnání s institucionálními investory nepatrní a menším investorům již bylo k dispozici nepatrné množství akcií dříve.

Tesla, ilustrační foto

Tesla vyrobila nejvíc aut v historii

Kultovní automobilce se daří navzdory tomu, že její fabrika v čínské Šanghaji stojí kvůli tamním omezením spojeným s pandemií covidu-19.

Přečíst článek

Na začátku roku, kdy Tesla navrhla nové rozdělení, vedení firmy uvedlo, že tento krok je primárně určen k tomu, aby pomohl společnosti „nabídnout každému zaměstnanci možnost získat firemní kapitál“ a pomoci společnosti Tesla „resetovat tržní cenu“ svých kmenových akcií.

Reakce na propad akcií

Akcie automobilky Tesla pod vedením nejbohatšího obyvatele zeměkoule Elona Muska v prvním pololetí ztratily téměř 35 procent své hodnoty. To byl podle všeho hlavní důvod, proč vedení firmy požádalo akcionáře v čele s Muskem, aby na výroční schůzi automobilky 4. srpna rozdělení akcií schválili. Pokles u indexu pěti set nejobchodovanějších amerických firem S&P  500 klesl ve stejném období pouze o 18 procent.

Elon Musk

Musk: Továrny Tesly v Austinu i u Berlína jsou jen dvě velké černé díry na peníze

Dvě továrny Tesly na dvou kontinentech letos s velkou pompou spustily provoz, vzduchem létaly konfety a zářivé úsměvy Elona Muska nebraly konce. A střih. Pár měsíců poté šéf automobilky a nejbohatší člověk planety o fabrikách v Austinu a u Berlína prohlašuje, že jsou jen gigantickými kamny na spalování peněz. Důvod? Závody kvůli výpadku dodávek komponentů téměř nevyrábějí, píše CNBC.

Přečíst článek

Pro Teslu druhé dělení akcií za méně než dva roky. Společnost uskutečnila v roce 2020 rozdělení akcií v poměru 5:1, což tehdy vedlo k 60procentnímu nárůstu ceny akcií ode dne oznámení do data provedení

Výrobce elektrických vozidel zjevně doufá, že se to bude opakovat, protože obchodování s akciemi za nižší cenu by mohlo přilákat jeho silnou fanouškovskou základnu mezi jednotlivými investory, podotkl již dříve Bloomberg.

Elon Musk

Tesla se chystá na čtvrtletí hromadných padáků. Půjde až 3,5 procenta lidí, vzkázal Musk

Výrobce elektromobilů Tesla sníží v příštích třech měsících počet zaměstnanců pracujících za fixní mzdu o deset procent. To je 3,5 procenta celkové pracovní síly firmy, oznámil generální ředitel Tesly Elon Musk. Automobilka přitom kvůli hromadným padákům už nyní čelí žalobám ze strany bývalých zaměstnanců. „To jsou triviální kauzy,“ uvedl na jejich adresu Musk.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme