Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

bitcoin - informace o tématu

Tim Draper, investor do rizikového kapitálu, trvá na svém výroku, že bitcoin bude už brzy stát 250 tisíc dolarů. Svou předpověď posunul o půl roku, do června 2023, navzdory krvavé lázni, která nyní stíhá kryptoměny.

Blázen, snílek, nebo vizionář? Bitcoin bude brzy stát čtvrt milionu dolarů, říká vlivný investor Draper

Na to, že by se nejrozšířenější kryptoměna bitcoin vrátila na své rekordy a stála opět 70 tisíc dolarů, by vsadil v současné nejisté době vyvolané pádem burzy FTX a dalších platforem jen málokdo. Jeden z nejvíce proslulých rizikových investorů z amerického Silicon Valley Tim Draper jde ale ve svém optimismu ještě dál – bitcoin se podle něj bude do půl roku prodávat za čtvrt milionu dolarů (5,8 milionu korun), řekl CNBC muž, který v minulosti úspěšně investoval do Tesly, Skypu či vyhledávače Baidu.

Přečíst článek
Panika na kryptoměnovém trhu třetí den pokračuje, bitcoin klesne ke 13 tisícům dolarů

Panika na kryptoměnovém trhu třetí den pokračuje, bitcoin klesá ke 13 tisícům dolarů

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Kryptoměny oslabují o desítky procent. Obavy z kolapsu kryptoburz se množí

Kryptoměny druhý den po sobě výrazně oslabují. Investoři mají obavy o stabilitu celého sektoru a také o finanční kondici burzy FTX, přestože se jí chce ujmout rival Binance. Nejznámější kryptoměna bitcon po poledni ztrácela podle údajů specializovaného webu CoinDesk přes deset procent na 17 640 dolarů (zhruba 427 tisíc korun).

Přečíst článek
William Rudolf Lobkowicz

William Rudolf Lobkowicz: Kryptoměny máme na záchranu uměleckých děl. Teď přijde na řadu Dvořákův rodný dům

Hvězdy kryptoměn a umělecké scény se po roce opět sejdou v Praze. V Lobkowiczkém paláci se uskuteční druhý ročník konference NFCastle, za kterou stojí zástupce nejmladší generace šlechtického rodu Lobkowiczů William Rudolf. Ten patří k velkým popularizátorům krypta a NFT v Evropě a snaží se jich využívat pro podporu bohaté umělecké sbírky svého rodu. „Letošní ročník bude věnován mimo jiné Antonínu Dvořákovi. Chceme ukázat, že jeho osobnost a dílo může inspirovat i digitální umělce a prodej jejich děl zase může pomoci rekonstruovat jeho rodný dům v Nelahozevsi,“ vysvětluje William Rudolf Lobkowicz v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin už zase stojí víc než půl milionu

Bitcoin se odrazil k růstu. Už zase stojí přes půl milionu.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin se po „jestřábím“ Powellově projevu vrátil pod psychologickou hranici 20 tisíc dolarů

Bitcoin se poprvé od poloviny července propadl pod psychologickou hranici 20 tisíc dolarů. Chuť investorů riskovat se snížila poté, co šéf Fedu Jerome Powell oznámil, že americká centrální banka bude kvůli rekordní inflaci držet vyšší úrokové sazby delší dobu, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Kryptoměny: bitcoin, ethereum, ripple

Náhlý pokles kryptotrhu posílá bitcoin pod 22 tisíc

Bitcoin se prudce propadl na třítýdenní minimum, klesl pod 21 500 dolarů (přes 525 tisíc korun). Později část ztrát smazal. Důvod poklesu bitcoinu a dalších kryptoměn na počátku evropského obchodování není bezprostředně jasný, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
digitální nomád, práce z pláže

Kryptonomádi se usazují zpět ve velkých městech. Medvědí trh kočování nepřeje

Téměř tři čtvrtě roku medvědího trhu s digitálními měnami začíná doléhat na takzvané kryptonomády. Ti se místo práce z pláže či apartmánů pětihvězdičkových hotelů vracejí zpět do šedivých a rušných velkoměst, epicenter dění a byznysu.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin už víc jak měsíc roste. Co bude dál?

Pro největší kryptoměnu světa bude první prázdninový měsíc zřejmě tím nejrůstovějším za téměř dva roky. Po sedmi měsících vytrvalého hledání svého dna začal bitcoin před šesti týdny posilovat. Steroidového dopingu se mu dostalo od samotného Fedu, který tento týden signalizoval, že zvolní tempo utahování měnové politiky. Výhled na konec roku ale zůstává stále nejasný. Vyloučený není ani pokles kurzu bitcoinu o více než polovinu.

Přečíst článek
Bitcoin

Musk miluje kryptoměny, přesto jeho Tesla se jich zbavuje. Prodala většinu bitcoinů za miliardu dolarů

Nejbohatší člověk na světě Elon Musk se dlouhodobě prezentuje jako zastánce kryptoměn, zejména „psích“ dogecoinů. Automobilka Tesla, kterou založil a jíž z pozice šéfa vládne, ale nyní prodala většinu svých bitcoinů za 936 milionů dolarů (asi 22,5 miliardy korun). Firma přitom patřila k těm, která dříve velkými nákupy „legitimizovala“ postavení nejrozšířenější digitální měny na finančním trhu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin posiluje nad 22 tisíc dolarů. První vlaštovka ale jaro nedělá

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se v pondělí poprvé za víc než měsíc dostala zpět nad hranici 22 tisíc dolarů (asi 531 200 korun). Děje se tak v souladu s vývojem na akciových trzích, které se vydaly vzhůru. Investoři ukazují, že jsou zase ochotni více riskovat. O konci kryptoměnové zimy ale ještě nemůže být řeč.

Přečíst článek
farma na těžbu kryptoměn, ilustrační foto

Cena bitcoinu se již blíží jeho výrobním nákladům, varuje JPMorgan

Náklady na vytěžení jednoho bitcoinu během měsíce a půl klesly téměř o polovinu. Mineři kvůli již delší dobu trvající nižší ceně kryptoměny totiž zapojili do těžby efektivnější zdroje. Pro budoucí cenu bitcoinu to ale není dobrá zpráva, píše agentura Bloomberg s odkazem na analýzu banky JPMorgan.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ruská Černomořská flotila dál 📉 řídne, píší ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o „další špatný den Černomořské flotily“.
Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec  nebyl osamělým vlkem. Vyplývá to z dnešního vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a zástupce civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. 
Francie a Německo jsou hluboce  znepokojeny situací v Gruzii, kde parlament schválil kontroverzní zákon o zahraničním vlivu, proti kterému v Tbilisi v posledních týdnech demonstrovaly desetitisíce lidí. Podle agentury AFP to v dnes zveřejněném prohlášení uvedli francouzský prezident Emmanuel Macron a německý kancléř Olaf Scholz. Norma podle nich není v souladu s evropskými hodnotami.
Vrtulník, v němž letěl íránský prezident Ebrahím Raísí, měl dnes  tvrdé přistání, uvedla podle agentury AP íránská státní televize, aniž by ihned uvedla podrobnosti o následcích nehody. Problém nastal při přesunu z Ázerbájdžánu, kde se íránský prezident dopoledne zúčastnil slavnostního otevření přehrady s ázerbájdžánským prezidentem Ilhamem Alijevem.
Jádro by podle ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) mohlo do budoucna tvořit až 6️⃣0️⃣ procent energetického mixu ČR, v současné době je to 38 procent. Podmínkou je výstavba nových bloků jaderných elektráren, mohou být až čtyři. Jádro pak mají doplňovat hlavně obnovitelné zdroje, dočasně pak elektrárny spalující plyn. Ministr to dnes řekl v pořadu televize Nova Za pět minut 12.
Vietnamská komunistická strana nominovala na funkci prezidenta země současného ministra veřejné bezpečnosti 👴 To Lama. Informovala o tom agentura Reuters. V březnu se pouhý rok po nástupu do úřadu vzdal funkce prezident Vo Van Thuong. To Lam stál v čele ministerstva veřejné bezpečnosti i v roce 2017, kdy byl z Německa přes Slovensko unesen do vlasti vietnamský podnikatel.
Dva lidé zemřeli při nehodě 🛳️ lodi na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla dnes podle agentury AP policie. Dalších pět osob se pohřešuje.
Slovenský premiér Robert Fico, který je po středečním postřelení atentátníkem hospitalizován, je  mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, rekonvalescence si vyžádá dlouhou dobu, řekl dnes novinářům zástupce nemocnice.
Rusko i Ukrajina shodně uvedly, že se v noci na dnešek staly terčem 🚀 vzdušných útoků. Kyjev oznámil sestřelení všech 37 útočících ruských dronů, ruská protivzdušná obrana odvracela dronový a raketový útok na okupovaném ukrajinském poloostrově Krym a také v Krasnodarském kraji na jihu země.
Česko bylo za první čtvrtletí letošního roku na pátém místě na světě v nákupech 🥇 zlata. Česká národní banka (ČNB) ho nakoupila pět tun, loni za stejné období skončila šestá se dvěma tunami. Centrální banky byly už tradičně největšími nákupčími zlata vůbec.
Reklama
Reklama
Doporučujeme