Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hackeři se činí. Hodnota ukradených kryptoměn se meziročně zdvojnásobila

Bitcoin za půl milionu dolarů? Je to méně šílené, než se zdá
iStock
 ČTK

Hodnota kryptoměn ukradených po celém světě hackery se v letošním prvním pololetí více než zdvojnásobila na 1,38 miliardy dolarů (zhruba 32 miliard korun) z 657 milionů dolarů ve stejném období loňského roku. Přispěl k tomu výrazný nárůst cen kryptoměn, uvádí zpráva analytické společnosti TRM Labs.

Reklama

Hodnota ukradených kryptoměn nicméně zůstala pod rekordní úrovní z prvního pololetí roku 2022, kdy hackeři zcizili kryptoměny za téměř dvě miliardy dolarů, upozornila agentura Bloomberg.

Zhruba 70 procenty se na celkové hodnotě ukradených kryptoměn v letošním prvním pololetí podílelo pět velkých hackerských útoků. Největším z nich byl květnový útok na japonskou kryptoměnovou burzu DMM Bitcoin, při kterém hackeři získali bitcoiny v hodnotě přes 300 milionů dolarů (zhruba sedm miliard korun).

„Nezaznamenali jsme sice žádné zásadnější změny v bezpečnosti kryptoměnových systémů, ale výrazně se zvýšily ceny různých kryptoměn,“ uvedl Ari Redbord ze společnost TRM Labs. To podle něj posiluje motivaci hackerů k útokům na různé kryptoměnové služby a zároveň zvyšuje hodnotu ukradených kryptoměn.

Kryptoměna bitcoin

Jak se vyhnout sankcím Západu? Plaťte kryptoměnami, radí ruská centrální banka

Ruská centrální banka doporučila podnikům, aby prováděly zahraniční platby prostřednictvím kryptoměn či jiných digitálních aktiv, a vyhnuly se tak sankcím, které Západ uvalil na Rusko kvůli jeho vpádu na Ukrajinu, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Reklama

Ukrajinští vojáci při cvičení

Ukrajinci našli další způsob financování války. Okrádají Rusy přes call centra

Ukrajina provozuje stovky podvodných call center, kterými okrádá ruské občany a výdělky financuje svou armádu. V rozhovoru s deníkem Izvestija to řekl místopředseda představenstva ruské státní banky Sberbank Stanislav Kuzněcov. Objem takto vyvedených peněz podle něj jen za loňský rok činil 250 miliard rublů (64 miliard korun).

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme