Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní magnát Vítek prodal kanceláře za miliardy rakouské firmě, kterou vlastní

Radovan Vítek z CPI Property Group
ČTK
 ČTK

Rakouská realitní společnost s Immo koupila v České republice tři kancelářské budovy a jeden hotel od realitní firmy CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka. Oznámila to v tiskové zprávě společnost s Immo, ve které CPIPG vlastní většinový podíl. Dodala, že celková hodnota těchto nemovitostí je 167,7 milionu eur (zhruba čtyři miliardy korun).

Reklama

Transakce zahrnuje kancelářské budovy Mayhouse a Luxembourg Plaza v Praze a kancelářskou budovu ZET.office v Brně. Součástí transakce je rovněž pražský hotel Courtyard by Marriott Prague City. Roční příjmy plynoucí z těchto nemovitostí se pohybují v blízkosti 8,4 milionu eur, píše se v tiskové zprávě.

CPI Property Group

Nejrůstovější rok v historii CPI Property. Společnosti Radovana Vítka loni rekordně stoupl hrubý provozní zisk

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka vykázala za loňský rok díky akvizicím rakouských firem Immofinanz a S Immo rekordní hospodaření, zároveň ale musí řešit vysoké zadlužení. Z zveřejněné výroční zprávy vyplývá, že firma zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk o 64,9 procenta na 608 milionů eur (přes 14,3 miliardy korun).

Přečíst článek

„Máme radost z dalšího rozšíření našeho portfolia kancelářských nemovitostí v České republice, které výrazně přispěje k našim budoucím příjmům z nájemného,” uvedl člen představenstva společnosti s Immo Herwig Teufelsdorfer. „Náš hotelový segment se od pandemie vyvíjí příznivě a měl by mít i v letošním roce příznivý vliv na naše finanční výsledky,” dodal.

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.

Bernard Arnault je opět na vrcholu, mezi dolarovými miliardáři je jedenáct Čechů

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault. Majetek tohoto francouzského podnikatele časopis vyčíslil na 211 miliard dolarů (4,5 bilionu korun). Seznam nejbohatších lidí z Česka vede Renáta Kellnerová, do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo 11 Čechů.

Přečíst článek

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii.

CPI Property Group

Realitní magnát Vítek navýšil podíl v rakouské s Immo

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka bude mít v rakouské firmě s Immo celkově pod kontrolou přes 65 milionů akcií, což odpovídá více než 88 procentům akciového kapitálu podniku.

Přečíst článek

Podíl CPIPG v rakouské firmě s Immo přesahuje 88 procent. Vítek, který je podle časopisu Forbes jedním z osmi českých dolarových miliardářů, je většinovým vlastníkem CPIPG s podílem více než 87 procent.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Prodej obchoďáku i Vítkův byznys. Objem investic do komerčních nemovitostí výrazně narostl

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme