Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developer Crestyl získal další miliardový úvěr od německých bank

Libeňský projekt společnosti Crestyl
Se svolením Crestyl
Petra Jansová
pej

Skupina Crestyl refincovala výstavbu poslední kancelářské budovy Dock v libeňském projektu. Úvěr ve výši v celkové výši 63 milionů EUR (přes 1,5 miliardy korun) poskytly německé banky Deutsche Pfandbriefbank (pbb) a Helaba.

Reklama

Německé banky Deutsche Pfandbriefbank (pbb) a Helaba se podíleli i na investování do výstavby čtyř předchozích etap projektu Dock v Libni. Celkově ho nyní financují úvěrem ve výši 190 milionů EUR (přes 4,6 miliardy korun).

Administrativní budova vznikající na březích Vltavy na místech bývalého brownfieldu nabízí 21 500 metrů čtverečních kancelářských a obchodních prostor rozprostřených na šesti podlažích. Objekt byl dokončen v květnu letošního roku.

Projekt Penty Nová Waltrovka v pražských Radlicích

Penta si půjčila na dostavbu dvou kancelářských budov skoro dvě miliardy

Developerská firma Penta Real Estate získala bankovní úvěr 74 milionů eur, tedy přes 1,8 miliardy korun, od ČSOB a České spořitelny na výstavbu administrativní části projektu Nová Waltrovka v pražských Radlicích.

Přečíst článek

Komerční část projektu Dock in tvoří pět moderních kancelářských budov třídy A postavených v letech 2013 až 2022. Celková hrubá pronajímatelná plocha se blíží 80 000 metrům čtverčních. Své sídlo zde nalezly firmy jako Saint-Gobain, Delivery Hero (Dáme jídlo), BNP Paribas Cardif Pojišťovna, ASSA ABLOY, LEGO Trading, Publicis, Henkel nebo Hornbach.

Do portfolia společnosti Crestyl patří například projekt Savarin v centru Prahy, nedávno dokončená čtvrť DOCK v pražské Libni nebo nově vznikající čtvrť Hagibor u metra Želivského s celkovou investiční hodnotou přesahující 1,2 miliardy EUR.

Simon Johnson z Crestyl

V Polsku nájemní bydlení stavíme. Chtěli bychom i v Praze, říká ředitel developera Crestyl

Máme zkušenosti s nájemním bydlením a rádi je nabídneme i zde v Česku, třeba ve spolupráci s městem, říká provozní ředitel společnosti Crestyl v Česku Simon Johnson.

Přečíst článek

Simon Johnson při natáčení podcastu.

PODCAST Realitní Club: Byty zlevní, ale jen ty z druhé ruky, říká šéf Crestylu

Příští rok bude náročný, poptávka po nových bytech bude klesat, říká ředitel developerské společnosti Crestyl Simon Johnson v další epizodě podcastu Realitní Club na newstream.cz. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Simon Johnson z Crestyl

V Polsku nájemní bydlení stavíme. Chtěli bychom i v Praze, říká ředitel developera Crestyl

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme