Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Čím se baví poslanci? Ztrátou hradní slivovice

Petr Pavel, prezident ČR
ČTK
Jana Havligerová

Reklama

Ministr spravedlnosti Blažek soudí, že poslanec Benda by byl dobrý ústavní soudce. Aktivně ale ani on, ani premiér kolegu občanského demokrata prezidentovi jako kandidáta navrhovat nebudou. Přece z toho nebudou dělat nějaký politický obchod. Kontrolní otázka: On je poslanec Benda právník s politickou zkušeností anebo jen politik s právním vzděláním?

Šéf spravedlnosti v posledních dnech hýří samými dobrými nápady. Podle jeho úvahy by za zveřejnění údajů z kriminálních kauz měli být stíháni i novináři. Podle Blažka novináři informace z trestních spisů nejspíš kradou. Jinak ty úniky snad ani nejsou možné.

Slivovice a zvěřiny zmizelo ze zásob pražského Hradu tolik, že se tím musí zabývat poslanci. Alespoň je o tom pevně přesvědčen lidovecký zákonodárce Šimon Heller: „V lánském lese se střílelo tolik a slivovice zmizelo z Hradu tolik, že se zkrátka musíme zabývat tím, co se tam dělo a nedělo,“ říká. To dá rozum, to by policie nikdy nevyšetřila.

Prezident Pavel začal brázdit chodby Pražského hradu na koloběžce. Ten nezbeda.

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS)

Politický diář Jany Havligerové: Vládu čeká strkanice o daně

Ministr financí Stanjura i premiér Fiala mluví o snížení deficitu státních financí o 70 miliard ročně, a začínají dostávat na frak. Koaliční jednota je ta tam, vládní partneři ODS se předhánějí kdo a o kolik je schopen schodek snížit. Piráti mluví o 140 miliardách, STAN navrhuje 150 miliard korun ročně. Návod: zvednout daně bohatým a firmám. Zvýšení daní by nevadilo ani lidovcům, pokud se nedotkne rodin s dětmi. Mantra ODS – nedovolíme zvyšování daní, bere za své. Hrát se bude už jen o to, koho to postihne a jak moc.

Přečíst článek

Reklama

Související

Dalibor Martínek: Pavel není Havel. Ač by jím byl rád. Co přinesl rok se současným prezidentem?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme