Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hrad - informace o tématu

Petr Pavel na první tiskové konferenci na Hradě

V Pavlově poradním týmu budou Kysela, Marek, Bezděk nebo Poláková

V poradním týmu prezidenta Petra Pavla budou ústavní právník Jan Kysela, ekonom David Marek, někdejší šéf důchodových komisí Vladimír Bezděk nebo expertka na sociální podporu Lucie Poláková. Součástí týmu budou také odborník na inovace v energetice Jakub Maščuch a bývalý ministr životního prostředí Ladislav Miko, povede jej podnikatel Tomáš Richter. Pavel tým představil v pondělí na své první tiskové konferenci na Pražském hradě.

Přečíst článek
Petr Pavel, prezident ČR

Politický diář Jany Havligerové: Čím se baví poslanci? Ztrátou hradní slivovice

Přečíst článek
Petr Pavel, kandidát na prezidenta, apeloval na voliče, aby přišli volit.

Pavel apeloval na lidi, aby volili. Závěr kampaně si začal užívat

Kandidát na prezidenta Petr Pavel věří, že účast ve druhém kole prezidentské volby bude vyšší než v kole prvním. Je podle něj potřeba apelovat na voliče, aby k volbám přišli, pokud jim skutečně záleží na tom, jak bude Česko do budoucna vypadat. Pavel to dnes řekl novinářům na odpolední tiskové konferenci.

Přečíst článek
Petr Pavel, kandidát na prezidenta

Tento týden by Pavel s náskokem zvítězil. Volilo by ho 46 procent lidí, ukázal průzkum

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel. Určitě by ho volilo 46 procent lidí a spíše sedm procent. Pro jeho protikandidáta Andreje Babiše (ANO) by určitě hlasovalo 29 procent a spíše devět procent voličů. Koho budou volit, zatím neví devět procent respondentů. Vyplývá to z průzkumu Data Collect a Kantar CZ pro Českou televizi.

Přečíst článek
Prezidentský kandidát Petr Pavel u studentů jednoznačně vyhrál.

Studentské volby vyhrál Pavel, Babiš u nich propadl

Studentské volby vyhrál jednoznačně bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel. Ve druhém kole získal téměř 86 procent hlasů. Někdejší premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se přes 20 procent dostal těsně jen ve Zlínském a Ústeckém kraji. Studentské volby zorganizoval Člověk v tísni prostřednictvím svého programu Jeden svět na školách (JSNS).

Přečíst článek
Trenky místo standarty, členové skupiny Ztohoven je tam umístili v roce 2015.

Na Hrad se vrátí standarta, kterou nahradily trenýrky, domluvil Pavel

Skupina Ztohoven vrátí na Pražský hrad prezidentskou standartu, kterou v roce 2015 vyměnila za rudé trenýrky na protest proti politice prezidenta Miloše Zemana. Podmínkou vrácení je to, že hlavou státu nebude Andrej Babiš.

Přečíst článek
Hradní mluvčí Ovčáček si loni vydělal milion čistého.

Milion pro Ovčáčka, hradní úředníci dostali loni rekordní odměny

Hradní úředníci si loni vydělali nejvíc peněz za druhé volební období prezidenta Miloše Zemana. Vedoucí kanceláře Vratislav Mynář měl čistý příjem asi 2,4 milionu korun, hradní mluvčí Jiří Ovčáček si loni vydělal čistého 1,059 milionu korun.

Přečíst článek
Pražský hrad, zasněžená Praha

David Ondráčka: Druhá polistopadová republika

Havel, Klaus a Zeman. To byla velká prezidentská trojka, která v dobrém i špatném definovala našich 33 demokratických let po sametové revoluci. Nový prezident nebo prezidentka může ukončit období velké politické trojky a zahájit éru Druhé polistopadové republiky. A nejen symbolicky, ale taky reálně pootočit kormidlo politiky a nasměrovat společnost do budoucna. Bylo by to potřebné a nadějné.

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Záchrana přijde na podzim. S plamenným mečem v ruce nás spasí Babiš

Andrej Babiš prý ještě zváží, zda se bude ucházet o Hrad. Řekl to v rozhovoru pro bývalé Rudé Právo, nyní již jen Právo. Je to znamenitá taktika. Tak trošku nás tahat za nos, nechávat nás v napětí. A pak jako blesk z čistého nebe udeřit. To je oblíbená Babišova strategie. Využil ji mnohokrát při přebírání firem, a osvědčila se mu. Asi ji znovu využije.

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Babišovo zmrtvýchvstání. Mašina na vítězství míří na Hrad

Nejsem fanouškem Andreje Babiše. Když koupil Mafru, která vydává Mladou frontu Dnes a Lidové noviny, provozuje rádio Impuls a má spoustu jiných mediálních aktivit, z vydavatelství jsem odešel. Nastoupili noví manažeři a Babišem dosazený generální ředitel, který předtím vedl mlékárnu, se mě ptal, proč se my, novináři, proti Babišovi tak bouříme. Odpověď byla pro Babišovy manažery nepochopitelná. Nezávislost. Tu jsme za předchozího německého vlastníka měli. Žádný Němec nám do zpracovávání zpráv a témat nemluvil. Babiš, ač se tvářil jako neviňátko, ano.

Přečíst článek
Tomio Okamura, předseda SPD

Politický diář Jany Havligerové: Tlačenice na Pražský hrad

Národní rozpočtová rada varuje novou vládu, že rozpočtové provizorium, které plánuje, musí komunikovat velice transparentně. Zahraniční investoři by si ho jinak mohli vyložit jako důsledek politické nestability. Budoucí ministr financí Stanjura si vzal radu k srdci a důsledně vysvětluje: Rozpočtové provizorium bude. Basta.

Přečíst článek
Ruiny se díky architektovi proměnily na luxusní hotel.

Italský architekt z tisíc let starých ruin vytvořil luxusní hotel

Tisíc let starý hrad v italském regionu Umbria, napůl cesty mezi Florencií a Římem, si v roce 1984 pořídil místní architekt a designér Benedikt Bolza. A od té doby starobylý objekt obývá a přestavuje, s maximálním respektem k historii.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme