Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lukáš Kovanda: Zuckerberg zchudl, navíc pomohl konkurenci Facebooku

Mark Zuckerberg
ČTK
Lukáš Kovanda

Zuckerberg během výpadku Facebooku zchudnul o dvojnásobek Babišova majetku. Výpadek Facebooku „přihrál“ miliony nových uživatelů platformám Signal a Telegram.

Reklama

Včerejší obří výpadek Facebooku, Instagramu a WhatsAppu, zřejmě největší v historii, výrazně pomohl konkurenci. Platforma Signal na svém twitterovém účtu uvedla, že se u ní v reakci na výpadek nově přihlásily miliony uživatelů. Telegram zase poskočil o 55 příček na samý vrchol žebříčku nejstahovanějších aplikací pro iPhony v USA.

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Facebook čelí skandálu obřích rozměrů. Jeho akcie odepsaly téměř pět procent

Whistleblowerka Frances Haugenová vynesla tajné interní materiály. Instagram podle nich zhoršuje psychiku dětí a Facebook efektivně nebojuje s dezinformacemi. A problém eskaloval. Služby Facebooku byly několik hodin nedostupné.

Přečíst článek

Jak Signal, tak Telegram soupeří s WhatsAppem coby aplikace typu messenger. WhatsApp, stejně jako Instagram patří do rodiny Facebooku.  

Včerejší šestihodinový výpadek postihl mnohé z 2,7 miliardy uživatelů facebookovských platforem. 

Šéfa Facebooku Marka Zuckerberga výpadek připravil o šest miliard dolarů, tedy zhruba 131 miliard korun. Pro srovnání, celkový majetek Andreje Babiše vyčísluje týdeník Euro aktuálně na 68 miliard korun. Zuckerberg během několikahodinového výpadku přišel o bohatství odpovídající takřka dvojnásobku celkového Babišova majetku. Klíčovým důvodem Zuckerbergova enormního zchudnutí byl prudký propad cen akcií Facebooku, který v reakci na výpadek nastal.

Zlatá ryba, ilustrační foto

Klub těch opravdu nejbohatších se za poslední rok rozrostl

Majetek v hodnotě 100 a více miliard dolarů má v současnosti celkem deset lidí. Nejčastěji zakladatelé big tech firem.

Přečíst článek

Andrej Babiš

Ulil si Babiš miliony? Policie bude vyšetřovat všechny z Pandora Papers

Další únik dat z offshorových struktur. V Pandora Papers jsou jména tří stovek Čechů a čtyři desítky Slováků. Transakce začne prošetřovat Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme