Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dopis čtenáře: Že Babiš krade? Tenhle stát byl založen na lži a krádežích

Andreje Babiše soud v dotační kauze Čapí hnízdo osvobodil.
ČTK
Dopis čtenáře

Na komentář Dalibora Martínka popisující cestu Andreje Babiše až k osvobozujícímu rozsudku v kauze Čapí hnízdo reagovala řada čtenářů, Některé reakce vybíráme.

Reklama

Dovolte mi reagovat na článek Dalibora Martínka s titulkem Babiš je esencí Čechů. Když všichni kradou, není to trestný čin. Je to způsob života.

Je to neskutečný příběh českého národa, který si žádnou svobodu nezaslouží. Tento stát byl založen na lži a krádežích a tak prostě taky skončí. Dočetl jsem se, že jste vedl časopis Ekonom, já jsem dělal od roku 1992 do 2012 šéfredaktora Technického týdeníku, který byl mnoho let pod silným atakem jistého Kašíka z Economie. Bylo to trapné. A pro nás strašně složité. Ale já jsem vydržel.

Andrej Babiš

Nevinen. Soud zprostil Babiše obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Pražský městský soud dnes nepravomocně osvobodil bývalého premiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) i jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze Čapí hnízdo, která se týká padesátimilionové dotace na stavbu kongresového areálu ve středních Čechách.

Přečíst článek

Od roku 1985 jsem se pohyboval v prostředí průmyslových podniků. Takže pamatuji mnoho věcí a někdy dokonce za přítomnosti Václava Klause, dnes lidské trosky. Už tehdy se mi často zvedal žaludek. Toto prostředí prostě musí skončit – když nenastala ani žádná katarze. Mně už mnoho času asi nezbývá, ale co naše děti? Kde toto šílenství a negramotnost skončí? Děsivé.

Jaroslav Baltus

Ať jsou krádeže zaznamenány

Právě jsem dočetl dopis pana Baltuse. I já jsem se v 90. letech pohyboval v prostředí postiženém Klausovou privatizací (byl jsem v každodenním styku se Škodou Plzeň a ČKD Blansko) a mám obdobně nechutné vzpomínky. To jistě nejsem sám, důvod, proč píši je trochu jiný. Zatím jsem nezaznamenal, že by se nějaká instituce starala o sběr poznatků (orální paměti) těch, kteří privatizační projekty prožili v reálu. Naše generace vymírá a zatímco viníci těch obludností mají dnes mnoho příležitostí líčit věci v těch nejpříznivějších barvách, hlas těch, kdo vědí, jak to tehdy skutečně bylo, nebude možná nikdy zaznamenán.

Jaroslav Svoboda

Jsou to kamarádi kamarádů

Tak mám pocit, že komoušská dialektika, pokrytectví a sviňárny jsou nedílnou součástí naší politiky. A tak se spojení dezinformátoři celého světa bouří proti nezávislé justici, která nevynesla rozsudek dle jejich objednávky. A stejně je to o střetu zájmů. Jak úžasné je, že se předseda strany založené a financované mafiány stane ministrem vnitra. Jak je
úžasné, že šéfem špionů jmenuje kamaráda mafiánů. A šéfem NUKIB také kamaráda mafiánů. Dělá nátlak na nezávislou justici. Babiš se choval v rámci zákona. A kecy o kradení dotací a střetu zájmů jsoun jen kecy nebo snad dezinformace? A jak pan Stříž chce likvidovat šiřitele dezinformací? Tak co se asi stabe stane s těmi, kteří šíří dezinformace o Babišovi? Já chápu, že po letech marných bojů proti Babišovi je těžké strávit, že to soud smetl se stolu. Ale rozhodnutí soudu je nutné respektovat. Aby
vykládali zákon, od toho tu jsou pouze nezávislí soudci. No a vy je chcete tak nějak kritizovat?

Jaroslav Hrabě

Je to závist

Neprávem si vzal z cizího. Kolik? Peníze byly vráceny. . Kolik stálo vyšetřování daného případu? Kolik vrací ti, kteří se v různých kauzách „obohatili“ o stamilióny či miliardy, přitom, nic nevytváří, nikomu nedávají práci. Neodvádí daně, atd... ? To nejsou „chytrolíni“- ti jsou u vás asi ti správní občané, a ti vás nezajímají.

Zaprvé.  Proč uvádíte, že hrabal pod sebe? Trápí vás naopak jako „správného Čecha“, že nemáte nahrabáno? Kdybyste věděl, jak je těžké zaměstnávat lidi, zajišťovat jim práci, tak byste možná "počesku“ přestal závidět. To není o tom sedět v kanceláři a přemýšlet pouze o tom co se a o kom  bude psát, či vysílat nebo nebude  (vycházím z vašeho CV). Problém, je asi v tom, že ta vaše závist vychází z toho, že na to, co jste před tím dělal, musel někdo přispět (vlastník) či vás dotovat (stát), a nemohl si nahrabat, přeci byste si zasloužil být také miliardářem, určitě jste přeci chytřejší než pan Babiš, že? Zadruhé.  Kolikrát stál Agrofert před soudem pro finanční machinace?

Zatřetí.  Nikdo neprovádí daňovou optimalizaci – to jenom pan Babiš?

Začtvrté. Proč uvádíte „bezskrupulózním Slovákem“? Proč doplňujete daný výraz vyzdvihnutím národnosti  Češi nejsou?

A tak bych mohl pokračovat. Pana Babiše shora uvedeným textem nechci obhajovat. Jenom mne štvou lidé, kteří někoho kritizují, ale  jejich projev je ukázkou podle mého názoru ubohé  nenávisti a hlouposti.

Tomáš Voborský

 

 

Další komentáře (ne)korektního Dalibora Martínka čtěte zde

Reklama

Související

Protestní volební billboard

Dalibor Martínek: Půjde Babiš do vězení, nebo na Hrad? Češi na dotačního lotra sázejí miliony korun

Přečíst článek
Andrej Babiš u soudu ve věci dotace pro Čapí hnízdo

Dalibor Martínek: Babiš je nejpodivnější kandidát na prezidenta. Místo na besedy chodí k soudu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme