Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zelenský si na svůj účet za loňský rok připsal miliony. Prezident vydělal na nájemnících i dluhopisech

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v Senátu ČR
ČTK
 ČTK

Příjmy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho rodiny v loňském roce činily 12,4 milionu hřiven (7,4 milionu korun).

Reklama

 Více než polovina jsou příjmy z prodeje státních dluhopisů, rodina vydělala i na pronájmech svých bytů, vyplývá z údajů zveřejněných na stránkách prezidenta. Příjmy rodiny se po předloňském propadu vrátily na předválečnou úroveň, píše agentura Ukrinform.

„Příjmy rodiny Volodymyra Zelenského v roce 2023 tvořily především platy, bankovní úroky a příjmy z pronájmu nemovitostí. Celkem tato částka činila 4 967 036 hřiven (téměř tři miliony korun - pozn.red.),“ uvedl Zelenskyj ve svém prohlášení o majetku, příjmech, výdajích a finančních závazcích. „Ke zvýšení příjmů oproti předchozímu roku došlo v důsledku obnovení plateb nájemného.“

Server Ukrajinska pravda připomíná, že Zelenskyj vlastní byt o rozloze 130 metrů čtverečních a garáž v Kyjevě. Jeho žena Olena Zelenská má byt na okupovaném Krymu. Pár vlastní také vozy Land Rover a Mercedes-Benz S 500 4Matic a několik kusů luxusních hodinek.

FOTOGALERIE: Z geopolitického napětí těží zbrojaři. Třeba Strnadova CSG. O její obrněnce je zájem:

Zelenského roční prezidentský plat byl loni 336 tisíc hřiven (zhruba 200 tisíc korun).

Údaje prezident zveřejňuje ve snaze snížit korupci na Ukrajině a k obdobnému činu již dříve vyzval také další ukrajinské představitele.

Rusové od října zabrali na Ukrajině území o velikosti rozlohy Prahy

Rusové od října zabrali na Ukrajině území o velikosti rozlohy Prahy

Ruské invazní síly od začátku svých ofenzivních operací loni v říjnu obsadily odhadem 505 kilometrů čtverečních ukrajinského území, napsal ve své analýze bojů americký Institut pro studium války (ISW). To je přibližně jako rozloha Prahy, která se rozkládá na zhruba 496 kilometrech čtverečních.

Přečíst článek

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj o střelbě v Moskvě: Jde to za Putinem, na vlastní občany se vykašlal

Ruský prezident Vladimir Putin se snaží svalit svou vlastní odpovědnost za páteční teroristický útok u Moskvy s nejméně 133 mrtvými na někoho jiného, uvedl večer na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Prohlásil také, že Putin, namísto toho, aby se zabýval svými vlastními občany, se na dlouhé hodiny po útoku odmlčel a jen přemýšlel, jak svést vinu na Ukrajinu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme