Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zahraniční držitelé dluhopisů Evegrande dosud neobdrželi splátku úroků

Evergrande
ČTK
 ČTK

Někteří držitelé zahraničních dluhopisů problémové čínské developerské společnosti Evergrande zatím neobdrželi úroky, jejichž termín splatnosti vypršel ve čtvrtek.

Reklama

 Firma Evergrande se k platbě úroků zatím nevyjádřila. Akcie podniku během dnešního obchodování na hongkongské burze oslabily o téměř 12 procent.

Celkové závazky společnosti Evergrande přesahují 300 miliard dolarů (6,5 bilionu korun). Firmě ve čtvrtek vypršel oficiální termín pro uhrazení úroků 83,5 milionu dolarů (1,8 miliardy korun) ze zahraničních dluhopisů. Pokud tyto úroky neuhradí do 30 dnů od vypršení termínu, dostane se do platební neschopnosti.

Burza, ilustrační foto

Příslib Evergrande zabral, prozatím. Akcie developera na burze v Hongkongu prudce rostou

Akcie problémové čínské developerské společnosti China Evergrande dnes na burze v Hongkongu prudce posilují. Deník The Wall Street Journal napsal, že čínská vláda vyzvala úřady v celé zemi, aby se na pád společnosti připravily.

Přečíst článek

Investoři se obávají, že kolaps podniku by mohl těžce zasáhnout čínský finanční systém a že negativní dopady by se mohly rozšířit i do zbytku světa. Držitelé dluhopisů se podle Reuters začínají domnívat, že může trvat týdny, než se situace vyjasní.

Pokud se Evergrande dostane do platební neschopnosti, bude muset přikročit k restrukturalizaci dluhu. Analytici předpokládají, že v takovém případě držitelé dluhopisů získají zpět pouze malou část investovaných peněz.

Ondřej Chybík, architekt

Mrakodrap může do Ostravy přinést novou energii, říká architekt Chybík

Architektonický ateliér Chybik+Kristof se podepsal pod spoustu projektů od rezidenčních staveb po veřejné nebo experimentální jako je food market Manifesto v Praze. Za svoji práci byli architekti z Brna také mnohokrát oceněni, naposledy zaujali porotu prestižní MIPIM Awards projektem Vinařství Lahofer. „Vytváří se povědomí nejenom o nás, ale i o české architektuře, ale vlastně i o tom, že se na Moravě vyrábí víno. To považuji za hodně důležité,” říká v rozhovoru pro newstream.cz jeden ze zakladatelů studia Ondřej Chybík.

Přečíst článek

Společnost Evergrande v současnosti vlastní přes 1300 developerských projektů ve více než 280 čínských městech. Čínská vláda podle čtvrteční zprávy listu The Wall Street Journal (WSJ) vyzvala úřady v celé zemi, aby se na pád firmy Evergrande připravily.

>>>>>>Více o dění na trzích sledujte zde<<<<<<

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Obchodování s akciemi zadluženého čínského developera Evergrande je zastaveno

Nekonečný příběh Evergrande. Obchodování s akciemi zadluženého developera je pozastaveno

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme