Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bransonova Orbit Virgin vstoupí na burzu

Virgin Orbit
Virgin Orbit

Společnost Virgin Orbit britského miliardáře Richarda Bransona se chystá vstoupit na burzu. Firma uvedla, že k tomu využije podnik specializovaný na akvizice, takzvaný SPAC.

Reklama

Transakce, která zahrnuje také investici od výrobce letadel Boeing, Vïrgin Orbit oceňuje na 3,2 miliardy dolarů (zhruba 70 miliard korun). Virgin Orbit se specializuje na vypouštění malých družic.

Při vstupu na burzu se Virgin Orbit sloučí s firmou NextGen Acquisition Corp. II. Po dokončení akvizice se budou akcie Virgin Orbit obchodovat na trhu Nasdaq.

Richard  Branson

Branson prodal část Virgin Galactic. Peníze použije na rozvoj firmy

Britský miliardář Richard Branson prodal za téměř 300 milionů USD (6,5 miliardy korun) část svého podílu ve společnosti Virgin Galactic Holdings.

Přečíst článek

Lídři v odvětví 

Americká společnost Firefly Aerospace, americko-australský start-up Rocket Lab a Bransonova Virgin Orbit se považují za lídry v odvětví. V příštích letech se očekává exponenciální nárůst počtu kompaktních satelitů, uvedla agentura Reuters.

Jmenované firmy nabízejí transport satelitů na nízkou oběžnou dráhu ze vzduchu. Raketa přitom startuje z letícího letadla. Vypuštění rakety z letadla je jednodušší než vertikální start, protože teoreticky stačí jednoduchá rozjezdová dráha místo drahé vesmírné odpalovací rampy.

Britský miliardář a zakladatel Virgin Galactic ve vesmíru

Musk poletí do vesmíru s konkurencí. Koupil si lístek u Virgin Galactic

Lístek na let do vesmíru se společností Virgin Galactic, kterou založil britský miliardář Richard Branson, má i jeho konkurent Elon Musk, píše The Wall Street Journal.

Přečíst článek

SPAC zažívá rozmach

Firmy založené jen pro účel akvizice, takzvané SPAC (z anglických slov Special Purpose Acquisition Companies), zažívají v poslední době rozmach. Taková firma nejprve vydá akcie v rámci primární veřejné nabídky (IPO), vstoupí na burzu a pak hledá vhodný cíl k převzetí. Investoři, kteří si akcie SPAC koupí, zpočátku nevědí, jaký podnik firma nakonec převezme.

Společnost Virgin Orbit se v roce 2017 oddělila od Bransonovy společnosti Virgin Galactic, která se zabývá vesmírnou turistikou. V lednu se poprvé dostala do vesmíru, když po loňském neúspěšném pokusu dopravila na oběžnou dráhu deset družic amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA).

Podnik vede veterán leteckého odvětví Dan Hart, který dříve působil přes 30 let na vedoucích pozicích ve společnosti Boeing. Loni Virgin Orbit získala kontrakt za 35 milionů dolarů na tři mise amerických vesmírných sil.

Petr Kellner

PPF slaví 30 let, poprvé bez Kellnera. Jeho slovy připomínáme úspěchy i vize skupiny

V pondělí 6. září uplyne přesně 30 let od chvíle, kdy se začala psát historie skupiny PPF. Tehdy Petr Kellner s partnery založil společnost Správa Prvního privatizačního fondu. Stačilo jim k tomu 100 tisíc Kčs. Dnes už se kola mnohamiliardového kolosu točí bez jeho zakladatele. Jak šel čas s PPF i Kellnerem připomínáme jeho slovy.

Přečíst článek

Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona.

Vesmírná turistika. Musk, Bezos a nově i Branson mohou vyslat do kosmu klienty

Společnost Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona oznámila, že dnes obdržela souhlas amerického Federálního úřadu pro letectví (FAA) pro lety s lidmi do vesmíru. Informovala o tom agentura Reuters, která v této souvislosti poukázala na rostoucí konkurenci v rodícím se lukrativním sektoru vesmírného cestovního ruchu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme