Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk poletí do vesmíru s konkurencí. Koupil si lístek u Virgin Galactic

Britský miliardář a zakladatel Virgin Galactic ve vesmíru
ČTK
 ČTK

Lístek na let do vesmíru se společností Virgin Galactic, kterou založil britský miliardář Richard Branson, má i jeho konkurent Elon Musk, píše The Wall Street Journal.

Reklama

Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic s Bransonem na palubě v neděli úspěšně absolvovala svůj první zkušební let s kompletní šestičlennou posádkou. Během letu se loď VSS Unity dostala za hranici vesmíru.

Na 20. července, tedy na příští úterý, svůj let do vesmíru v lodi New Shepard naplánoval Bransonův hlavní konkurent, zakladatel společnosti Blue Origin Američan Jeff Bezos. Federální úřad pro letectví (FAA) v pondělí firmě schválil licenci pro dopravu lidí do kosmu.

Další z velkých Bransonových soupeřů v sektoru vesmírné turistiky je také šéf společnosti SpaceX Elon Musk, který byl podle AP mezi diváky historického letu přímo v Novém Mexiku.

Mluvčí společnosti Virgin Galactic fakt, že si Musk letenku koupil, potvrdil. Podle WSJ není jasné, jak vysoko na pořadníku šéf automobilky Tesla figuruje. Letenky do kosmu firma prodává za 250 tisíc dolarů (5,4 milionu korun). Zatím za ně, včetně záloh, utržila 80 milionů dolarů.

Letka Virgin Galactic

Stanislav Šulc: Éra selfie z vesmíru je tu

Richard Branson vzal do vesmíru turisty. Odstartovala nová éra lidstva, o níž zatím nic nevíme.

Přečíst článek

Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona.

Vesmírná turistika. Musk, Bezos a nově i Branson mohou vyslat do kosmu klienty

Společnost Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona oznámila, že dnes obdržela souhlas amerického Federálního úřadu pro letectví (FAA) pro lety s lidmi do vesmíru. Informovala o tom agentura Reuters, která v této souvislosti poukázala na rostoucí konkurenci v rodícím se lukrativním sektoru vesmírného cestovního ruchu.

Přečíst článek

Richard Branson a první posádka jeho vesmírného letu
video

3, 2, 1… zážeh. Richard Branson je ve vesmíru

O devět dní vyfoukl prvenství v miliardářských vesmírný výletech zakladateli Amazonu Jeffu Bezosovi. Všechno je ale trochu komplikovanější.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme