Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusové na prášcích. Spotřeba antidepresiv letos stoupla o polovinu

Ruský obchod - ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Rusové si v prvních devíti měsících letošního roku koupili téměř o polovinu více antidepresiv než ve stejném období loňského roku. Podle agentury TASS to vyplývá z údajů Centra vývoje pokročilých technologií (CRPT). Výrazně vzrostla také spotřeba léků na uklidnění.

Reklama

Od počátku roku do konce září si Rusové podle TASS v lékárnách vyzvedli 8,4 milionu balení antidepresiv v hodnotě pěti miliard rublů (přes dvě miliardy korun). Meziročně tak nárůst činí u počtu prodaných balení 48 procent a u výdajů na antidepresiva dokonce 70 procent. O 44 procent vzrostla v Rusku meziročně také spotřeba léků na uklidnění.

Vladimir Putin

Putin podle šéfa britských zpravodajců dělá chyby, jeho jednotky jsou vyčerpané

Ruský prezident Vladimir Putin se při vedení války na Ukrajině dopustil strategických chyb, a to i proto, že jeho vedení je prakticky neomezené. V projevu to dnes podle britských médií uvede ředitel britské zpravodajské služby GCHQ Jeremy Fleming. Navzdory masivním pondělním útokům na ukrajinská města podle něj ruským silám chybí munice i zásoby, a Ukrajincům se daří zvrátit počáteční úspěchy Moskvy.

Přečíst článek

Podle statistiky si pro antidepresiva do lékáren chodí především lidé ve velkých městech. Největší spotřeba těchto léků je v Moskvě a jejím okolí a v druhém největším městě Ruska Petrohradu, na předních příčkách ve spotřebě antidepresiv je také Rostovská oblast, která sousedí s východní Ukrajinou.

Rusko zahájilo v únoru válku proti Ukrajině. V reakci na ni přijaly EU, USA, Británie a některé další země protiruské sankce. Zda s válkou a jejími hospodářskými dopady vyšší výdaje za léky proti depresím a preparáty na uklidnění nějak souvisí, není jasné, uvedla dnes agentura DPA.

toaletní papír, ilustrační foto

Spolehlivý indikátor krize? Toaletní papír! Za nynější zdražení může Rusko

Zákaz vývozu břízy z Ruska přispívá k růstu ceny toaletního papíru, všímá si agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusové prchají před mobilizací. Ti, co zůstali, nemají žádné zkušenosti

První skupiny mužů povolaných v rámci ruské částečné mobilizace začaly přijíždět na vojenské základny, uvedla ve své pravidelné zprávě britská vojenská rozvědka. Mezitím z Ruska uprchlo od středečního vyhlášení částečné mobilizace více než 260 tisíc mužů.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme