Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ŽIVĚ: Řítíme se do recese? A do čeho se vyplatí investovat? Odpovídají experti na Global Investment Summitu

 nst
nst

Inspirativní přednášky více než 50 předních českých investorů, investiční tipy, panelové diskuse s osobnostmi finanční scény i networking – to vše nabídne Global Investment Summit AUTUMN (GIS). „Ambicí akce je zprostředkovat náhled na komplexní svět investic, pomoci jim získat inspiraci i znalosti k tomu být dlouhodobě úspěšnými investory, ať už je zajímají akcie, fondy nebo nemovitosti,“ říká pořadatel summitu Jan Novotný. Přinášíme živý stream z akce.

Reklama

Na summitu vystoupí například legendární investor Mark Mobius. Další mezinárodní hvězdou je známý profesor behaviorální ekonomie a psychologie Dan Ariely z americké univerzity Duke či Ben Laidler, analytik a stratég pro globální trhy ze společnosti eToro. Z českých řečníků si diváci budou moci poslechnout například Miroslava Singera, Danu Bérovou, Dominika Stroukala, Kateřinu Zychovou, Libora Váku či Michala Skořepu a mnoho dalších.

V průběhu celého dne se mohou návštěvníci a diváci těšit na sedm hlavních bloků a řadu samostatných přednášek. 

V první části se budou vybraní tuzemští ekonomové zaobírat současnou makroekonomickou situací, jejím výhledem, možným scénářem vývoje i riziky a také tím, jakou roli hraje měnová a fiskální politika v oživení hospodářství a tlumení inflace.

Reklama

Mark Mobius: Inflace bude, dokud tu budou centrální banky

Investorská legenda Mark Mobius pro newstream.cz: Inflace bude, dokud tu budou centrální banky

Hlavní hvězdou nadcházejícího Global Investment Summitu, který se uskuteční 2. listopadu na Pražském hradě, bude legendární investor Mark Mobius. V exkluzivním rozhovoru pro newstream.cz Mobius prozrazuje, do čeho má nyní cenu investovat, jak vnímá potenciál České republiky a také proč ve své nejnovější knize oslavuje deflaci. 

Přečíst článek

Druhý blok zaměřený na investice nabídne tipy k získání finanční nezávislosti, což je téma, které i s ohledem na vývoj penzijního systému, nabírá na stále větším významu. Panel odborníků přinese pohled na dlouhodobé budování portfolia i konkrétní investiční tipy a nejlepší strategie či segment ESG investic.

Třetí část pak bude věnována příležitostem v obchodování, technické a fundamentální analýze i risk managementu. V tomto bloku se řečníci zaměří především na trading ropy, cenných kovů, Forexu či akcií. 

V dalším bloku prozradí realitní investor Libor Váka jak najít a nakupovat nemovitosti pod cenou, další část programu pak zahrnuje výhody a nástrahy investování do nemovitostí v zahraničí nebo oblast investic do zemědělské půdy a ekologických farem.

Global Investment Summit. Investorské legendy se podělí o žhavé investiční tipy

Global Investment Summit. Investorské legendy se podělí o žhavé investiční tipy

Inspirativní přednášky více než 50 předních českých investorů, investiční tipy, panelové diskuse s osobnostmi finanční scény i networking – to vše nabídne Global Investment Summit AUTUMN (GIS), který se uskuteční už 2. listopadu v prostorách Martinického paláce na Pražském hradě.

Přečíst článek

Zajímavý vhled do finančního světa z jiné perspektivy nabídne panel s takzvanými finfluencery. Kdo jsou, co stálo za expanzí jejich vlivu a proč dává smysl analyzovat jej stejně jako firmu nebo akcii? Na to odpoví známé osobnosti z finančního světa, které jsou na sociálních sítích aktivní. A celý informačně naplněný den zakončí soutěž Startup Validation Contest, v níž začínající startupisté předvedou, jak zvládli jednu z nejkritičtějších části rozjezdu – validaci svého byznysu. 

Newstream je mediálním partnerem akce.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme