Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Global Investment Summit. Investorské legendy se podělí o žhavé investiční tipy

Global Investment Summit. Investorské legendy se podělí o žhavé investiční tipy
Global Investment Summit, užito se svolením
 nst
nst

Inspirativní přednášky více než 50 předních českých investorů, investiční tipy, panelové diskuse s osobnostmi finanční scény i networking – to vše nabídne Global Investment Summit AUTUMN (GIS), který se uskuteční už 2. listopadu v prostorách Martinického paláce na Pražském hradě.

Reklama

Na akci, kde se očekává přes 500 účastníků a více než 50 tisíc online diváků, vystoupí například legendární investor Mark Mobius. Další potvrzenou mezinárodní hvězdou je známý profesor behaviorální ekonomie a psychologie Dan Ariely z americké univerzity Duke či Ben Laidler, analytik a stratég pro globální trhy ze společnosti eToro. Z českých řečníků si diváci budou moci poslechnout například Miroslava Singera, Danu Bérovou, Dominika Stroukala, Kateřinu Zychovou, Libora Váku či Michala Skořepu a mnoho dalších.

Mark Mobius se dlouhodobě orientuje zejména na rozvíjející se trhy, a proto aktuálně nejvíce věří těmto trhům zejména v Asii a všechny své zainvestované peníze má mimo americký trh. Letos v rozhovorech pro média opakovaně vyzdvihl potenciál Indie s 1,4 miliardou hlavně mladých lidí, která tvoří největší část jeho portfolia. Mezi další zajímavé trhy počítá Jižní Koreu, Jihoafrickou republiku nebo Tchaj-wan.

Řítíme se do recese?

Mark Mobius strávil více než tři dekády ve firmě Franklin Templeton a během této doby pomohl fondu Templeton Emerging Markets Group vyrůst ze 100 milionů dolarů na více než 40 miliard. Na konferenci představí svou poslední knihu The Inflation Myth And The Wonderful World Of Deflation. Investorskou legendu bude na summitu zpovídat bývalý guvernér České národní banky (ČNB) a nyní hlavní ekonom společnosti Generali Miroslav Singer. Mobius už během tohoto týdne vystoupil v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS, kde varoval, že další finanční krize je nevyhnutelná.

Miroslav Singer se jako řečník představí už v první panelové diskuzi na téma řítíme se do recese? „Budu hovořit o tom, jak se proměnil svět a co to znamená pro nejdůležitější hodnotu v ekonomice, tedy úrokovou míru a cenu peněz, od čeho se odvíjí cena všeho ostatního, co finanční investory zajímá,“ zve návštěvníky bývalý guvernér ČNB. Podle něj v následujících pěti letech zažijeme velký růst produktivity plynoucí z umělé inteligence a další stupeň digitalizace. Na konci roku podle něj zažijeme asi kvůli konci podpory energií mírný nárůst inflace. Umí si ale představit, že ČNB už na na dalším zasedání bude zvažovat pokles sazeb.

Mezi další potvrzené spíkry patří světová hvězda behaviorální ekonomie a psychologie Dan Ariely. Také on představí svou nejnovější knihu Misbelief: What Makes Rational People Believe Irrational Things. „Příběh knihy začal mou vlastní zkušeností, když jsem se stal terčem konspiračních teorií. Ovšem brzy se z toho stal fenomén, který ovlivňuje každého z nás,“ uvedl Dan Ariely.

Tehdy se psal rok 2020 a jedna ze známých mu poslala odkazy, kde ležel na fotografii zraněný v nemocničním pokoji. Odkazy byly doplněny o informace, že kvůli svému zranění nenávidí zdravé lidi, a tak se přidal k Billu Gatesovi a Iluminátům a společně stvořili koronavirus a následnou pandemii. „Ten den začala cesta, která měla několik etap. V první fázi jsem se snažil bránit. Během druhé etapy jsem pochopil, že selžu. Konečně přišla dlouhá zhruba dvouletá fáze snahy pochopit psychiku, která vede lidi k tomu, že přijímané pravdy berou s nedůvěrou a raději se chopí konspiračních teorií,“ dodal Ariely.

Třetí mezinárodní hvězdou bude Ben Laidler, analytik a stratég pro globální trhy ze společnosti eToro, který má více než 25 let zkušeností s globálním investičním výzkumem. Věnoval se mu například ve firmách HSBC v New Yorku, JP Morgan, UBS nebo Rothschild.

„Svět investic je bohatý a věřím, že v programu si každý najde své, ať s investicemi teprve začíná nebo patří mezi zkušenější investory,“ říká Jan Novotný, hlavní organizátor summitu.

Nabitý program 

V průběhu celého dne se mohou návštěvníci a diváci těšit na sedm hlavních bloků a řadu samostatných přednášek. Účastníci se budou moci před zahájením summitu a po celou dobu jeho trvání propojovat prostřednictvím online networkingové aplikace od společnosti Happenee.

V první části se budou vybraní tuzemští ekonomové zaobírat současnou makroekonomickou situací, jejím výhledem, možným scénářem vývoje i riziky a také tím, jakou roli hraje měnová a fiskální politika v oživení hospodářství a tlumení inflace. „Pro účastníky akce by mohlo být zajímavé se podívat na investiční prostředí v Česku z dlouhodobějšího pohledu. Položit si otázku, jestli je Česko zajímavou investiční destinací. Existují indikátory, které dávají jasnou odpověď, ale jaké to jsou a zda bude odpověď optimistická, to si nechám až do panelu,” uvedl ekonom České spořitelny Michal Skořepa

Druhý blok zaměřený na investice nabídne tipy k získání finanční nezávislosti, což je téma, které i s ohledem na vývoj penzijního systému, nabírá na stále větším významu. Panel odborníků přinese pohled na dlouhodobé budování portfolia i konkrétní investiční tipy a nejlepší strategie či segment ESG investic.

„Těším se, že budu vystupovat na panelu o tom, jak investovat, protože tím žiju dnes a denně. Překvapilo mě, kdo všechno na summitu bude. Vidět bývalého guvernéra ČNB povídat si s panem Mobiusem o investování do rozvíjejících se trhů, na to se sám velice těším. Z domácí scény se objeví naprostá špička, možnost položit jí otázky a potkat se s ní v kuloárech, je skvělá,“ popisuje zakladatel společnosti EnCor Wealth Management Lubor Žalman.

Třetí část pak bude věnována příležitostem v obchodování, technické a fundamentální analýze i risk managementu. V tomto bloku se řečníci zaměří především na trading ropy, cenných kovů, Forexu či akcií. V dalším bloku prozradí realitní investor Libor Váka jak najít a nakupovat nemovitosti pod cenou, další část programu pak zahrnuje výhody a nástrahy investování do nemovitostí v zahraničí nebo oblast investic do zemědělské půdy a ekologických farem.

Finfluenceři a soutěž startupů

Zajímavý vhled do finančního světa z jiné perspektivy nabídne panel s takzvanými finfluencery. Kdo jsou, co stálo za expanzí jejich vlivu a proč dává smysl analyzovat jej stejně jako firmu nebo akcii? Na to odpoví známé osobnosti z finančního světa, které jsou na sociálních sítích aktivní. A celý informačně naplněný den zakončí soutěž Startup Validation Contest, v níž začínající startupisté předvedou, jak zvládli jednu z nejkritičtějších části rozjezdu – validaci svého byznysu. Vrcholem bude galavečeře pro partnery v okouzlujících kulisách Martinického paláce na Pražském hradě.

„Ambicí akce je zprostředkovat náhled na komplexní svět investic, pomoci jim získat inspiraci i znalosti k tomu být dlouhodobě úspěšnými investory, ať už je zajímají akcie, fondy nebo nemovitosti. Věřím, že zážitek z akce umocní návštěvníkům i jedinečnost prostor v těsné blízkosti Pražského hradu,“ dodává Jan Novotný.

Newstream je mediálním partnerem akce. Nejrychlejší z čtenářů serveru proto mají možnost získat 50procentní slevu ze vstupného. Stačí při registraci uvést slevový kód NEWS50. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kde hledat zajímavé investiční příležitosti? Jsou jako diamanty, je těžké je najít a hodně záleží na zpracování

Kde hledat zajímavé investiční příležitosti? Jsou jako diamanty, je těžké je najít a hodně záleží na zpracování

Přečíst článek
video

ŽIVĚ: Řítíme se do recese? A do čeho se vyplatí investovat? Odpovídají experti na Global Investment Summitu

Přečíst článek
Mark Mobius: Inflace bude, dokud tu budou centrální banky

Investorská legenda Mark Mobius pro newstream.cz: Inflace bude, dokud tu budou centrální banky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme